Foto’s beveiligen met een wachtwoord op iPhone of iPad

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u uw foto’s wilt beveiliging met een wachtwoord dan is dit mogelijk op een iPhone of iPad.

Er is geen officiële manier die Apple heeft ontworpen om foto-bestanden op een iPhone of iPad te beveiligen met een wachtwoord. In dit artikel leest u een alternatieve manier om toch een wachtwoord in te stellen voor foto’s of afbeeldingen. Om te beginnen gaan we gebruik maken van de notities applicatie.

Foto’s beveiligen met een wachtwoord op iPhone of iPad

Om te beginnen dient u de foto’s toe te voegen aan een nieuwe notitie. Open de notities applicatie op uw iPhone of iPad.

notities app openen

Klik op het schrijfblokje om een nieuwe notitie aan te maken.

nieuwe notitie maken

Geef in de eerste regel van de nieuwe notitie een titel in. Belangrijk is, deze titel blijft zichtbaar in de notities applicatie, ik raadt aan om een titel te gebruiken die niet verklapt dat er foto’s in verborgen zitten.

notitie tekst aanmaken

U dient nu de foto’s die u wilt beveiligingen met een wachtwoord toe te voegen aan de notitie. Klik op het camera-icoon om de foto’s te selecteren.

fotos beveiligen met wachtwoord iphone of ipad

Importeer de foto’s in de notitie. Klik daarna op het menu-icoon in de rechterbovenhoek.

fotos wachtwoord instellingen iphone of ipad

Kies Vergrendel uit het menu. Geef een wachtwoord in en verifieer het wachtwoord nogmaals. U kunt ook Face ID gebruiken.

Belangrijk, dit is een globaal wachtwoord die u kunt instellen voor meerdere notities. Na het instellingen van het wachtwoord bent u nog niet klaar, lees verder onder de afbeelding.

wachtwoord instellingen voor fotos iphone of ipad

Als u het wachtwoord of Face ID hebt ingesteld, klik rechts bovenin op het Slot icoon om het wachtwoord actief in te stellen voor deze notitie inclusief afbeelding(en).

foto beveilingen met wachtwoord iphone ipad

De notitie met de toegevoegde afbeeldingen zijn nu beveiligd met een wachtwoord. Eenieder die de foto wilt inzien dient eerst een wachtwoord of Face ID in te geven om de notitie te kunnen openen en de foto(s) te bekijken.

Belangrijk is om de foto’s die u heeft toegevoegd aan de beveiligde notitie ook verwijderd uit de Foto’s app en op iCloud. 

password op foto instellen iphone of ipad

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers
CleanMyMac_336

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓