Foto’s beschermen met een wachtwoord op iPhone of iPad

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Als u uw foto’s wilt beveiliging met een wachtwoord dan is dit mogelijk op een iPhone of iPad.

Dit is echter geen manier die Apple standaard heeft ingebouwd in iOS of iPadOS om een wachtwoord in te stellen voor Foto’s. Om te beginnen gaan we gebruik maken van de notities applicatie.

Het beveiligen van foto’s met een wachtwoord werkt op deze manier.

Foto’s beveiligen met een wachtwoord op iPhone of iPad

Om te beginnen dient u de foto’s toe te voegen aan een nieuwe notitie. Open de notities applicatie op uw iPhone of iPad.

notities app openen

Klik op het schrijfblokje om een nieuwe notitie aan te maken.

nieuwe notitie maken

Geef in de eerste regel van de nieuwe notitie een titel in. Belangrijk is, deze titel blijft zichtbaar in de notities applicatie, ik raadt aan om een titel te gebruiken die niet verklapt dat er foto’s in verborgen zitten.

notitie tekst aanmaken

U dient nu de foto’s die u wilt beveiligingen met een wachtwoord toe te voegen aan de notitie. Klik op het camera icoon om de foto’s te selecteren.

fotos beveiligen met wachtwoord iphone of ipad

Importeer de foto’s in de notitie. Klik daarna op het menu icoon in de rechterbovenhoek.

fotos wachtwoord instellingen iphone of ipad

Kies Vergrendel uit het menu. Geef een wachtwoord in en verifieer het wachtwoord nogmaals. U kunt ook Face ID gebruiken.

Belangrijk, dit is een globaal wachtwoord die u kunt instellen voor meerdere notities. Na het instellingen van het wachtwoord bent u nog niet klaar, lees verder onder de afbeelding.

wachtwoord instellingen voor fotos iphone of ipad

Als u het wachtwoord of Face ID hebt ingesteld, klik rechts bovenin op het Slot icoon om het wachtwoord actief in te stellen voor deze notitie inclusief afbeelding(en).

foto beveilingen met wachtwoord iphone ipad

De notitie met de toegevoegde afbeeldingen zijn nu beveiligd met een wachtwoord. Een ieder die de foto wilt inzien dient eerst een wachtwoord of Face ID in te geven om de notitie te kunnen openen en de foto(s) te bekijken.

Belangrijk is om de foto’s die u heeft toegevoegd aan de beveiligde notitie ook verwijderd uit de Foto’s app en op iCloud. 

password op foto instellen iphone of ipad

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

478 Artikelen303 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x