Dit zijn de 8 beste browsers voor Mac (Volledige lijst)

Stefan
Dit zijn de 8 beste browsers voor Mac (Volledige lijst)

In macOS is de standaardbrowser Safari de meest gebruikte webbrowser. Er zijn echter vele alternatieve beschikbaar die over meerdere functies beschikken.

Enkele van de beste internetbrowsers voor macOS zijn Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Brave, Opera, enz. Deze browsers zijn gratis te downloaden van officiële sites en volledig compatibel met Mac computers met Intel- en M-serie processors.

In deze gids heb ik een lijst samengesteld van de beste browsers voor macOS die u gratis kunt downloaden.

Dit zijn de 8+ beste browsers voor Mac

Google Chrome

Om te beginnen raad ik Google Chrome aan. Chrome wordt gebruikt door bijna 70% van alle internetgebruikers en dit is niet voor niets. Chrome beschikt namelijk over een simpel uiterlijk, is erg snel bij het laden van websites als in het gebruik en ondersteunt vele functies.

Zo beschikt Chrome over een groot arsenaal aan extensies die de functionaliteit van Google Chrome uitbreiden. Ook kunt u er uw browsergegevens mee synchroniseren en werkt het naadloos samen met andere functies van Google zoals de zoekmachine en de mailservice Gmail. Qua beveiliging is Chrome eens van de meest veilige browsers die u kunt gebruiken. Google Chrome beschikt namelijk over een “Sandbox” functie die het zo goed als onmogelijk maakt voor aanvallers om het besturingssysteem te benaderen.

Google Chrome voor Mac

Lees meer over Google Chrome voor Mac.

Firefox

Als u over een Mac beschikt die wat minder snel is, dan is Firefox mogelijk de beste keuze. Firefox verbruikt minder geheugen dan Chrome en biedt daarnaast dezelfde functies.

Waar Chrome zich meer richt op het Google ecosysteem is Firefox gericht op hun eigen Mozilla-services in combinatie met vele opties om uw privacy online te verbeteren.

Lees ook
Map toevoegen aan favorieten in Finder op een Mac

Stelt u privacy hoog in het vaandel, dan is Firefox mogelijk de beste keuze. Firefox biedt namelijk verschillende services aan zoals het standaard blokkeren van online trackers, een systeem dat meldingen verstuurd bij bekende datalekken en een VPN om uw internet privacy te beschermen.

Firefox voor Mac

Lees meer over Firefox voor Mac.

Microsoft Edge

Microsoft Edge is een verbeterde versie van Internet Explorer Edge. Het is vooraf geïnstalleerd in Windows OS. De Edge-browser is gebouwd met dezelfde Chromium engine als Chrome, wat het gebruik versnelt. Bovendien is het nu beschikbaar voor Mac gebruikers en biedt het veel functies en veiligheid.

Omdat Edge is gebouwd op de Chromium engine, zullen Chrome gebruikers er snel vertrouwd mee raken. Het biedt nagenoeg ook dezelfde functies al is Edge meer gericht op privacy. Zo is er standaard functionaliteit aanwezig voor adblockers en blokkeert het online advertentie trackers om een profiel van u op te bouwen.

Gebruikt u in uw omgeving ook andere apparaten waar bijvoorbeeld Windows op is geïnstalleerd, dan kunt u naadloos uw browsergegevens synchroniseren naar uw Mac via een Microsoft-account. Werkt u graag met AI, dan kunt u via de Edge browser ook direct gebruikmaken van Bing AI.

Microsoft Edge voor Mac

Lees meer over Microsoft Edge voor Mac.

Opera browser

Opera is een minder bekende browser, maar wel één de meest innovatieve browsers. Het bevat een hele hoop nuttige functies die u kunnen helpen.

Zo is er bijvoorbeeld een ingebouwde VPN aanwezig die u helpt uw online privacy te verbeteren. Ook is er een standaard adblocker aanwezig om advertenties te blokkeren.

Qua snelheid is het een van de meest snelle browsers. Opera is volledig aangepast om zo min mogelijk geheugen te verbruiken en comprimeert websites via de Web 3.0 technologie om een website zo snel mogelijk te laden. De mobiele versie ondersteunt ook een “turbo modus” voor apparaten met een trage internetverbinding.

Lees ook
Bestanden of mappen uitsluiten van Spotlight zoeken op Mac

Opera voor Mac

Lees meer over Opera voor Mac.

Brave browser

De Brave browser heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Dit komt mede door de vele opties die de Brave browser biedt aan gebruikers om de browser volledig aan te passen naar wens.

Brave heeft daarnaast ook een innovatief beloningssysteem waarbij gebruikers BAT kunnen verdienen door naar privacygerichte advertenties te kijken en deze tokens vervolgens kunnen doneren aan hun favoriete websites of contentmakers. Dit is iets wat we niet zien bij andere browsers en daarmee innovatief.

Ook de Brave browser heeft privacy hoog in het vaandel staan. Er zijn vele functies beschikbaar om online privacy te verbeteren. Denk hierbij aan een adblocker, een fingerprint blocker, “Shields” een beheerplatform om tracking en advertenties te kunnen beheren op basis van elke website die u bezoekt en veel meer.

Brave browser voor Mac

Lees meer over Brave browser voor Mac.

Vivaldi browser

Vivaldi is een browser die is ontwikkeld door een team onder leiding van de voormalige CEO van Opera Software. Het is ontworpen met de nadruk op flexibiliteit, personalisatie en functies.

Vivaldi staat bekend om zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor gebruikers de browserinterface kunnen wijzigen volgens hun voorkeuren. Daarnaast kunnen gebruikers zijbalken aanmaken voor snelle toegang tot favoriete websites, tools of extensies zonder dat ze een nieuw tabblad hoeven te openen.

Vivaldi’s benadering van browsen is dus uniek en is gericht op het bieden van een browser die volledig kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker. Het is vooral gunstig voor gebruikers die de voorkeur geven aan een browser die ze kunnen tweaken en aanpassen aan hun specifieke workflow en stijl.

Lees ook
Safari browser (macOS) gebruikt teveel RAM geheugen

Vivaldi browser voor Mac

Lees meer over Vivaldi browser voor Mac.

Puffin browser

Puffin Browser is een wat minder bekende browser in vergelijking met giganten zoals Chrome, Firefox, en Safari. Toch biedt Puffin enkele unieke functies en voordelen.

De focus bij Puffin browser ligt op onlineprivacy en bescherming. Deze browser ondersteunt vele functies die uw computer beschermen bij online aanvallen, bijvoorbeeld browser isolatie en “exploit” bescherming. Dit gebeurt door alle websites die u bezoekt te laden via hun eigen Cloud server.

Maakt u zich zorgen om eventuele aanvallen, dan is Puffin browser mogelijk de meest geschikte browser voor u.

Puffin Secure Browser voor Mac

Lees meer over Puffin browser voor Mac.

Avast Secure Browser

Avast Secure Browser is een gratis webbrowser ontwikkeld door Avast, een bedrijf dat voornamelijk bekend is om zijn antivirussoftware. De browser is ontworpen met de nadruk op beveiliging en privacy zoals de naam al doet vermoeden.

Avast Secure Browser is ontworpen om gebruikers te beschermen tegen tracking, phishing, malware en andere onlinebedreigingen. Het bevat daarbij de gebruikelijk advertentieblocker functionaliteit, een anti-tracker module, en ook een speciale bank functie. Dit is een beveiligde modus specifiek ontworpen voor online bankieren en winkelen, waardoor gebruikers beschermd zijn tegen potentieel schadelijke scripts en keyloggers.

De nadruk van Avast Secure Browser ligt dus duidelijk op beveiliging en privacy. Gebruikers die prioriteit geven aan deze aspecten en al vertrouwd zijn met Avast producten, vinden deze browser wellicht een goede keuze.

Avast Secure Browser voor Mac

Lees meer over Avast Secure browser.

Ik hoop dat u hiermee een keuze heeft kunnen maken welke browser het meest geschikt is voor u. Lees ook hoe u de standaard browser op uw Mac kunt wijzigen. Bedankt voor het lezen!


Geholpen?


Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.

Meld u aan op ons nieuwe computer forum voor vragen en computerhulp.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *