More
  Startpagina Handige tips Mac OSX Alle Mac Slaapstand en Sluimerstand instellingen wijzigen

  Alle Mac Slaapstand en Sluimerstand instellingen wijzigen

  Apple computers zoals een Macbook staan bekend om hun lange batterij duur. Dat de batterij van een MacBook lang meegaat op een enkele volledige oplading heeft te maken met hoe een MacBook omgaat met energie, voornamelijk de Slaapstand en de sluimerstand instellingen.

  Als u een MacBook dichtklapt schakelt de MacBook automatisch over in slaapstand. Het scherm wordt gedimd en de harde schijf wordt uitgeschakeld om batterij te besparen. In dit artikel leg ik u uit hoe u Slaapstand en Sluimerstand op uw Mac kunt aanpassen aan uw wensen.

  Mac Slaapstand en Sluimerstand instellingen

  Slaapstand uitschakelen

  Zoals eerder gezegd, als u een MacBook dichtklapt dan gaat de MacBook over in Slaapstand. Er is geen manier om dit te wijzigen via de Mac instellingen, als u wilt dat u Mac niet in slaapstand gaat op het moment dat u het scherm dichtklapt heeft u een applicatie nodig die dit voorkomt.

  InsomniaX

  InsomniaX is zo’n applicatie die voorkomt dat uw Mac in slaapstand gaat als de klep gesloten wordt.

  Download InsomniaX-2.1.8.tgz

  Open InsomniaX. Bovenin in het Mac menu vind u de InsomniaX instellingen. Klik op het InsomniaX icoon en selecteer uit het menu: Disable Lid Sleep.

  InsomniaX Mac

  U krijgt daarna een melding dat u het beheerderswachtwoord van uw Mac dient in te geven en dat er een systeem extensie is geblokkeerd. Sta de extensie toe, het is nodig om InsomniaX zijn werkt te laten doen. Het is mogelijk dat uw scherm op zwart gaat, beweeg met uw muis en het scherm komt terug.

  U ziet hierna dat het icoon voor InsomniaX in de Mac menu balk zwart wordt, dit betekend dat Disable Lid Sleep is ingeschakeld.

  Ik weet niet precies hoelang InsomniaX voor Mac nog blijft werken, het wordt al een aantal jaar niet meer ondersteunt maar werkt nog wel.

  Voorkomen dat Mac in slaapstand gaat

  Er zijn meerdere applicaties beschikbaar om te voorkomen dat een Mac in slaapstand gaat. Bijvoorbeeld Caffeine maar deze wordt niet meer ondersteunt, tegenwoordig is Amphetamine het alternatief.

  Amphetamine voor Mac

  Echter, u kunt ook voorkomen dat uw Mac in slaapstand gaat met ingebouwde functionaliteit in Mac OS.

  Caffeinate

  Het caffeinate commando wordt gebruikt om te voorkomen dat uw Mac in slaap valt. De eenvoudigste manier om dit commando te gebruiken is om het volgende commando in de terminal uit te voeren: caffeinate.

  Druk op de Spatiebalk + Command op uw toetsenbord. Type: Terminal. In het terminal venster type: caffeinate

  caffeinate commando voor mac

  Bij het uitvoeren zal de cursor naar beneden gaan naar een lege regel waar hij blijft staan totdat u de opdracht geeft om te stoppen of de terminal te sluiten. Het caffeinate commando voor mac zal ervoor zorgen dat uw Mac niet slaapt.

  Om het uitvoeren van het proces te stoppen, kunt u op Ctrl+C drukken, waardoor het proces onmiddellijk wordt beëindigd en u terugkeert naar de Terminal.

  Apple begrijpt dat elke persoon die dit commando gebruikt, verschillende behoeften kan hebben en heeft een aantal verschillende opties aangeboden om gebruikers te laten beslissen wat er in hun situatie nodig is. Deze opties omvatten:

  -d – Voorkomen dat het scherm slaapt.
  -i – Voorkomen dat het systeem in slaap valt.
  -s – Voorkom dat het systeem slaapt. Dit is alleen geldig als het systeem op accustroom werkt.
  -u – Verklaar dat een gebruiker actief is. Als het display is uitgeschakeld, schakelt deze optie het scherm in en voorkomt dat het scherm in slaapstand komt.
  -t – Geeft de time-out waarde in seconden aan waarvoor de opdracht geldig is.

  Het is echter niet duidelijk of caffeinate nog ondersteunt wordt door Apple of niet. Het caffeinate commando is nog wel beschikbaar in Mac OS.

  Automatisch slaapstand na specifieke tijd periode

  Als u wilt dat uw Mac na een bepaalde tijd automatisch in slaap valt, zoekt u de schuifregelaar met het label “Schakel beeldscherm uit na” in de Energiestand instellingen.

  Sleep de schuifregelaar naar de gewenste slaaptijd. Zorg er ook voor dat de optie “Voorkom dat computer automatisch in sluimerstand wordt geplaatst als beeldscherm uit is” niet is aangevinkt.

  automatisch slaapstand instellingen mac

  Automatisch beelscherm uitschakelen zonder slaapstand

  Als u wilt dat het beeldscherm van uw Mac na een bepaalde tijd wordt uitgeschakeld, maar u wilt niet dat uw Mac computer in slaap valt, gebruik dan de schuifregelaar “Schakel beeldscherm uit na”.

  En hier is het belangrijkste onderdeel: Zorg ervoor dat de optie “Voorkom dat computer automatisch in sluimerstand wordt geplaatst als beeldscherm uit is” is ingeschakeld door er een vinkje naast te plaatsen. Dit is wat uw computer uit de slaap houdt als het beeldscherm uit staat.

  Automatisch beelscherm uitschakelen zonder slaapstand

  Als derde mogelijkheid, als u nooit wilt dat uw MacBook beeldscherm wordt uitgeschakeld en u wilt nooit dat uw Mac in slaapstand valt, zet u de schuifregelaar “Schakel beeldscherm uit na” op “Nooit”.

  Mac gaat niet in slaapstand

  Als uw Mac niet in slaapstand valt na de tijd die u hebt opgegeven in de Energie instellingen, dan is het mogelijk dat de netwerkactiviteit of een actief proces (zoals een programma of een systeemachtergrondtaak) uw Mac wakker houdt.

  Een manier om te controleren of er een actief proces is dat de slaapstand kan verhinderen, is door gebruik te maken van het ingebouwde hulpprogramma Activiteitenweergave van MacOS.

  Open “Activiteitweergave” door op de Spatiebalk te drukken + Command knop op uw toetsenbord. In het spotlight zoekvenster type: Activiteitenweergave en open de applicatie. Klik op het tabblad “Energie”. Controleer de kolom met het label “Verhindert sluimerstand”.

  app verhindert sluimerstand mac

  Als een van deze applicaties Ja aangeeft dan voorkomt deze applicatie slaapstand van uw Mac. Sluit de applicatie om uw Mac in slaapstand te laten gaan.

  Ik hoop dat u hiermee geholpen bent, bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x