Hoe kun je verborgen bestanden weergeven in Mac Finder? – PC-Tips.info
Als u probeert om verborgen bestanden weer te geven op een Mac dan loopt u onherroepelijk tegen het probleem aan dat deze instelling niet te vinden is in Mac Finder. Finder is een applicatie die het voor Mac gebruikers mogelijk maakt om het Mac bestandssysteem te verkennen. Finder werkt hetzelfde als verkenner binnen Windows. Weliswaar ondersteunt verkenner wel het zichtbaar maken van verborgen bestanden binnen het bestandssysteem en Finder niet. Tenminste, niet in de lijst van instellingen. Het is wel mogelijk om middels Finder verborgen bestanden weer te geven op een Mac maar dit vergt een iets andere aanpak.

verborgen bestanden weergeven mac

Omdat het Mac bestandssysteem is gebaseerd op het UNIX bestandssysteem worden verborgen bestanden aangeduid met een . (punt) in het begin van de bestandsnaam. Op deze manier weet het Finder dat het om verborgen bestanden gaat. Als u een actie wilt uitvoeren zoals het verwijderen van configuratie bestanden, een log bestand wilt verwijderen of iets dergelijks zoekt u naar . (punt) verborgen bestanden en deze zijn niet zichtbaar in Finder.
De reden dat bepaalde bestanden en folders op een Mac verborgen worden gehouden is omdat het Mac bestandssysteem een ingewikkeld bestandssysteem is met meerdere bestanden en folders die u beter niet kunt bewerken, mocht een bestand worden gewijzigd of verwijderd dan is het mogelijk dat het hele besturingssysteem niet meer werkt. Juist omdat een Mac zo gebruikersvriendelijk is en de verborgen bestanden niet standaard zichtbaar zijn voor de meeste van ons, wordt de Mac als gebruikersvriendelijk betiteld, en dat is het ook. Wilt u verborgen bestanden zichtbaar maken op een Mac, lees dan de volgende instructie door en voer de acties uit.

Verborgen bestanden op een Mac tijdelijk weergeven

Op een Mac kunt u verborgen bestanden tijdelijk weergeven. Dat wil zeggen dat er een toetsenbord combinatie bestaat die de verborgen bestanden kan weergeven en weer kan verbergen wanneer u dat wilt. Erg handig want op deze manier kunt u een wijziging doorvoeren en meteen de bestanden weer verbergen. Ga als volgt te werk.

Open de folder in Finder waarvan u de verborgen bestanden wilt zien. Druk dan op de Command + SHIFT + . toetsen combinatie.
mac verborgen bestanden toetsen combinatie

U zult zien dat dan de verborgen bestanden in Finder weergegeven worden.

verborgen bestanden zichtbaar mac

Druk nogmaals op dezelfde toetsen combinatie om de bestanden en folder weer te verbergen.

Verborgen bestanden op een Mac weergeven

Er is nog een manier om verborgen bestanden weer te geven en dat is via Terminal. Terminal is een command-line applicatie in Mac waarmee u bepaalde acties kunt uitvoeren binnen het besturingssysteem. Op deze manier kunt u ook verborgen bestanden weergeven aanzetten op een Mac. Deze manier is in tegenstellingen tot bovenstaande methode permanent tot u de optie tot het weergeven van verborgen bestanden weer uitzet. Ga als volgt te werk.

Druk op de Command + spatiebalk om Spotlight te openen, type in Spotlight: Terminal. Er wordt u een command-line venster geopend.
Type de volgende commando’s in Terminal in onderstaande volgorde.

  • defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true
  • killall Finder

terminal verborgen bestanden weergeven mac

Na het uitvoeren van de bovenstaande commando’s zal u zien dat in Finder de verborgen bestanden in te zien zijn. Als u de bestanden weer wilt verbergen dan vervangt u in het eerste commando het woord true naar false. Voer dat commando uit met daarna het tweede commando. De bestanden zijn nu weer verborgen op uw Mac.

Hopelijk heeft deze instructie u geholpen met het weergeven van verborgen bestanden op een Mac. Als u vragen heeft kunt u deze stellen onderaan deze instructie. Als u geholpen bent zou ik het op prijs stellen als u deze instructie zou delen op social media 🙂 Succes!
Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie