More
  Startpagina Handige tips Airpods instellingen wijzigen - dubbelklik - SIRI en oor detectie

  Airpods instellingen wijzigen – dubbelklik – SIRI en oor detectie

  Ik heb al eens eerder een artikel geschreven over Airpods, namelijk hoe je Airpods kunt resetten. Dat artikel is ontstaan uit mijn eigen frustratie, ik ben gaan zoeken over hoe de Airpods kunt resetten en heb besloten deze informatie te delen met onze bezoekers.

  Dit artikel, namelijk over hoe je instellingen van Airpods kunt wijzigen is op dezelfde manier ontstaan, ook hier moest ik even zoeken hoe je instellingen kunt wijzigen. Het is in principe makkelijk om Airpods instellingen te wijzigen mits je weet waar deze in een menu zijn terug te vinden.

  Je hebt nodig de Airpods en een iPhone of iPad met iOS erop geïnstalleerd.

  Airpods instellingen wijzigen

  Op je iPhone of iPad ga je naar Instellingen, daarna opent u het Bluetooth menu. Het is belangrijk dat u Bluetooth heeft ingeschakeld en dat u van het Airpod witte doosje (Airpod case) de klep opent en deze open houdt.

  De naam van uw Airpods verschijnt nu in de Bluetooth lijst op uw apparaat.

  Druk op (i) naast de naam van uw Airpods, meestal genaamd “Airpods van …“.

  airpods bluetooth aanzetten

  Er verschijnt nu een menu waarin u de instellingen van Airpods kunt wijzigen.

  Naam van Airpods wijzigen

  U kunt de naam van de Airpods wijzigen, druk daarvoor dubbel op het tekstvak naast Naam en vul een nieuwe naam in, bevestig met de blauwe toets op uw iPhone of iPad.

  Dubbel tikken op Airpod wijzigen

  Het is mogelijk om de actie die uitgevoerd wordt wanneer u dubbel tikt op een van de Airpods te wijzigen. Het is mogelijk om voor zowel links als rechts een verschillende actie uit te voeren.

  airpods instellingen wijzigen

  Klik op een van de Airpods in het menu op uw iPhone of iPad, kies voor links of rechts.
  U bent nu in een menu om een actie toe te wijzigen aan een van de Airpods.

  U kunt Siri raadplegen, media starten of pauzeren, het volgende nummer of vorige nummer afspelen of helemaal niks instellen.

  airpods instellingen wijzigen voor dubbeltik

  Airpods automatisch oordetectie

  Uw Airpods kunnen detecteren wanneer u ze oppakt en deze in uw oren plaatst. Als uw Airpods dit detecteren begint de media op het apparaat waarmee de Airpods zijn verbonden af te spelen. Als u de Airpods weer uit uw oren haalt stopt de media ook automatisch, dit scheelt batterij en zorgt ervoor dat u geen media mist.

  Mocht u deze functie uit willen schakelen, of weer in willen schakelen, afijn zo werkt het.

  In het Airpods instellingen menu zet de knop voor Automatische oordetectie uit.

  automatische oordetectie airpods

  Op deze manier kunt u de Airpods instellen naar uw wens en bij het uitschakelen van overbodige functies scheelt het ook nog aanzienlijk batterij, die gaat dus langer mee! Bonus.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x