AirPods instellingen wijzigen – dubbelklik – SIRI en oor detectie

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Ik heb al eens eerder een artikel geschreven over AirPods, namelijk hoe je AirPods kunt resetten. Dat artikel is ontstaan uit mijn eigen frustratie, ik ben gaan zoeken over hoe de AirPods kunt resetten en heb besloten deze informatie te delen met onze bezoekers.

Dit artikel, namelijk over hoe je instellingen van AirPods kunt wijzigen is op dezelfde manier ontstaan, ook hier moest ik even zoeken hoe je instellingen kunt wijzigen. Het is in principe makkelijk om AirPods instellingen te wijzigen mits je weet waar deze in een menu zijn terug te vinden.

Je hebt nodig de AirPods en een iPhone of iPad met iOS erop geïnstalleerd.

AirPods instellingen wijzigen

Op je iPhone of iPad ga je naar Instellingen, daarna opent u het Bluetooth menu. Het is belangrijk dat u Bluetooth heeft ingeschakeld en dat u van het AirPod witte doosje (AirPod case) de klep opent en deze open houdt.

De naam van uw AirPods verschijnt nu in de Bluetooth lijst op uw apparaat.

Druk op (i) naast de naam van uw AirPods, meestal genaamd “AirPods van …“.

airpods bluetooth aanzetten

Er verschijnt nu een menu waarin u de instellingen van AirPods kunt wijzigen.

Naam van AirPods wijzigen

U kunt de naam van de AirPods wijzigen, druk daarvoor dubbel op het tekstvak naast Naam en vul een nieuwe naam in, bevestig met de blauwe toets op uw iPhone of iPad.

Dubbel tikken op AirPod wijzigen

Het is mogelijk om de actie die uitgevoerd wordt wanneer u dubbel tikt op een van de AirPods te wijzigen. Het is mogelijk om voor zowel links als rechts een verschillende actie uit te voeren.

airpods instellingen wijzigen

Klik op een van de AirPods in het menu op uw iPhone of iPad, kies voor links of rechts.
U bent nu in een menu om een actie toe te wijzigen aan een van de AirPods.

U kunt Siri raadplegen, media starten of pauzeren, het volgende nummer of vorige nummer afspelen of helemaal niets instellen.

airpods instellingen wijzigen voor dubbeltik

AirPods automatisch oordetectie

Uw AirPods kunnen detecteren wanneer u ze oppakt en deze in uw oren plaatst. Als uw AirPods dit detecteren begint de media op het apparaat waarmee de AirPods zijn verbonden af te spelen. Als u de AirPods weer uit uw oren haalt stopt de media ook automatisch, dit scheelt batterij en zorgt ervoor dat u geen media mist.

Mocht u deze functie uit willen schakelen, of weer in willen schakelen, afijn zo werkt het.

In het AirPods instellingen menu zet de knop voor Automatische oordetectie uit.

automatische oordetectie airpods

Op deze manier kunt u de AirPods instellen naar uw wens en bij het uitschakelen van overbodige functies scheelt het ook nog aanzienlijk batterij, die gaat dus langer mee.

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓