More
  Startpagina Handige tips Hoe schakel je meldingen (notificaties) uit op een Mac? - PC-Tips.info

  Hoe schakel je meldingen (notificaties) uit op een Mac? – PC-Tips.info

  Meldingen, oftewel notificaties in een Mac zien er geweldig uit, ze voorzien ons constant van nieuwe en relevante informatie. Of het nu iets is uit uw persoonlijk leven of een meldingen van een nieuw bericht via iMessage, het laatste weer en of een e-mail bericht, meldingen in een Mac zijn handig. Er zijn echter ook tijden dat de meldingen in een Mac minder handiger zijn, bijvoorbeeld als U een scherm aan het delen bent, een film aan het kijken bent of een spel aan het spelen bent. Het goede nieuws is dat meldingen op een Mac eenvoudig uit te schakelen zijn. In deze instructie leg ik stap voor stap uit hoe de notificaties op een Mac kunnen worden uitgeschakeld.

  Notificaties tijdelijk uitschakelen in Mac

  Het is niet altijd nodig om notificaties (meldingen) in een Mac voor altijd uit te schakelen. Als u bijvoorbeeld een spel gaat spelen, of een meeting heeft via de webcam is het mogelijk om de “niet storen” functie te activeren. De “niet storen” functie voorkomt meldingen zolang de functie is ingeschakeld.

  niet storen inschakelen macKlik met de muis, of veeg met de vinger vanuit de rechterbovenhoek het notificatie scherm open.

  Veeg of scroll omhoog in het Vandaag tabblad om de “niet storen” optie te openen. Klik op de Aan of Uit slider om de niet storen functie te activeren of deactiveren. Als de niet storen functie aanstaat worden meldingen tijdelijk niet weergegeven.

  Berichtgeving configureren op een Mac

  Goed nieuws, U kunt de berichtgeving en notificaties configureren zoals U dat wilt. Op uw Mac systeemvoorkeuren en selecteer Berichtgeving. In het nieuwe window selecteer Niet Storen uit het menu. In dit notificatie berichtgeving menu kunt de Niet Storen functie configureren door de optie “Schakel niet storen in:” tijd in te stellen. Er is ook een optie om berichtgeving uit te schakelen als uw Mac is aangesloten op een projector of ander apparaat, bijvoorbeeld een AppleTV.

  berichtgeving configureren mac

  Als U wilt kunt U instellen of uw specifieke berichtgeving wel wilt ontvangen, bijvoorbeeld als iemand meerdere oproepen achter elkaar verzend. De melding komt dan alleen door als de oproep van dezelfde persoon is en de melding meerdere keren wordt verzonden binnen 3 minuten.

  Meldingen voor elke afzonderlijke applicatie instellen

  Een andere handige functie op een Mac is dat meldingen per applicatie kunnen worden ingesteld. U kunt ervoor kiezen om meldingen van een specifieke applicatie toe te staan, terwijl meldingen voor een andere applicatie worden uitgeschakeld.

  meldingen wijzigen per applicatie mac

  Om meldingen per applicatie in te stellen opent U het notificatie scherm en klikt U onderaan op het tandwiel icoon om het menu Berichtgeving te openen. Links in het Berichtgeving menu selecteert U de applicatie. U kunt per applicatie de berichtgeving (meldingen, notificaties) wijzigen, bijvoorbeeld: Geen meldingen, stroken, meldingen, meldingen tonen op vergrendeld scherm, melding tonen in berichtencentrum of een geluid afspelen bij een nieuwe melding.

  Hopelijk is het duidelijk hoe U de meldingen kunt uitschakelen of wijzigen in een Mac! Last van vervelende reclame of een trage Mac, Mac sneller maken en opschonen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...