Handleiding: Dubbele bestanden verwijderen van macOS

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Dubbele bestanden verwijderen van uw Mac, vooral iTunes is hiervoor verantwoordelijk. Als u muziekbestanden in iTunes importeert dan komt het geregeld voor dat deze bestanden op meerdere plaatsen terug te vinden zijn. Echter, ook andere software zorgt voor duplicaten.

Door het opschonen van uw Mac kan uw Mac aanzienlijk veel schijfruimte besparen. Het is daarom aan te raden om uw macOS systeem eens na te lopen op dubbele bestanden, u zult versteld staan hoeveel ruimte u hiermee kunt besparen.

Handleiding: Dubbele bestanden verwijderen van macOS

Handige software om uw Mac op te schonen door dubbele bestanden te verwijderen is Gemini van MacPaw. Deze software is specifiek ontworpen om oude & dubbele bestanden op uw Mac te vinden en waar nodig (na controle) te verwijderen. Gemini 2 ruimt niet meteen alles op, er dient eerst een controle plaats te vinden door de gebruiker, wel zo handig!

Gemini voor Mac

Download Gemini voor Mac OS.

Na dat u Gemini  heeft gedownload voor Mac gaan we Gemini installeren. Dit doet u op de volgende manier, volg onze instructie.

gemini installeren mac os

sleep Gemini naar de Applicaties folder van uw Mac. Open daarna Gemini vanuit de Applicatie map.

gemini openen mac

Selecteer Gemini uit de lijst van applicaties.

gemini thuismap scannen mac

U heeft nu Gemini op uw Mac geopend. Klik op de plus knop, en selecteer Thuismap, klik daarna op de Kies knop.

gemini mac os duplicaten verwijderen

U kunt nu beginnen met het zoeken van dubbele (duplicaten) bestanden op uw Mac. Klik op Zoek duplicaten om het zoeken te starten.

gemini 2 duplicaten zoeken op uw mac

Als Gemini u vraagt om de iTunes bibliotheek na te lopen op duplicaten, selecteer dan Open om iTunes na te lopen op duplicaten. Hiermee kunt u mogelijk een hoop dubbele bestanden verwijderen. Gemini gaat nu verder met zoeken, dit duurt hooguit 1 minuut.

gemini duplicaten gevonden mac os

Als de scan voltooid is krijgt u een venster te zien met de hoeveelheid aan gigabytes of megabytes aan bestanden die als duplicaten zijn geïdentificeerd. Klik op bekijk resultaten om te zien welke bestanden dit precies zijn. Klik na controle door op Slimme opruiming om de dubbele bestanden te verwijderen.

gemini dubbele bestanden verwijderen van uw mac met slimme opruiming

U heeft nu met succes een grote hoeveelheid aan dubbele bestanden verwijderd. Zo simpel is het, deze software is geweldig en we raden iedereen aan met een Mac om eens een scan uit te voeren om te zien hoeveel u kunt opruimen van uw Mac.

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

4 REACTIES

  1. dag. weet u of gemini ALLE bestanden die dubbel zijn verwijdert of laat gemini er 1 staan van de dubbele? en welke dan?

    • Hallo, als u een scan uitvoert met Gemini dient u daarna op Bekijk resultaten te klikken, daarna worden na de scan de resultaten weergegeven per afbeelding, apps, documenten, mappen, video of ander. U ziet dan precies welke bestand een duplicaat zijn en dient deze duplicaat aan te klikken om te verwijderen. U heeft dus zelf in de hand wat Gemini verwijderd. Daarnaast heeft u nog de optie om duplicaten automatisch of handmatig te selecteren op basis van oudste, nieuwste en willekeurig.

      Probeer het eens uit, Gemini verwijderd niets zonder uw toestemming. Succes!

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓