Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Dubbele bestanden verwijderen van uw Mac? Dit is hoe!

Dubbele bestanden verwijderen mac, Als het gaat om dubbele bestanden is vooral iTunes hiervoor verantwoordelijk. Als u muziekbestanden in iTunes importeert dan komt het geregeld voor dat deze bestanden op meerdere plaatsen terug te vinden zijn.

Door het opschonen van uw Mac kan uw Mac aanzienlijk veel schijfruimte besparen. Het is daarom aan te raden om uw macOS systeem eens na te lopen op dubbele bestanden. U zult versteld staan hoeveel schijfruimte u hiermee op uw Mac computer kunt besparen.

Over het algemeen kunt u tijdens een enkele eerste scan al voor gigabytes aan dubbele bestanden detecteren en verwijderen.

Gemini vindt duplicaten in elke hoek van onze Mac – in uw Home map, Downloads, Bureaublad, iTunes, Foto’s, of een externe schijf. Het vergelijkt niet alleen bestandsnamen, maar ook de inhoud om geen foutieve zoekresultaten te krijgen.

Verspil geen uren met het verwijderen van ongebruikte oude bestanden. Laat dat maar aan Gemini over. Met Smart Cleanup vindt u alle onnodige bestanden en wint u in een mum van tijd schijfruimte terug.

Gemini zorgt voor al uw bestanden en verwijdert nooit iets zonder uw toestemming. Standaard gaan alle verwijderde bestanden naar de prullenbak op uw Mac. Op deze manier kunt u gemakkelijk alles herstellen dat per ongeluk werd verwijderd.

Wat als u duplicaten gewoon weg kon houden van uw Mac? Met deze nieuwe functie – Duplicatenmonitor, kunt u precies dat doen. Het detecteert onmiddellijk nieuwe kopieën, waardoor u deze dubbele bestanden meteen kunt verwijderen.

Dubbele bestanden verwijderen Mac

Handige software om uw Mac op te schonen door dubbele bestanden te verwijderen is Gemini van MacPaw. Gemini software is specifiek ontworpen om oude en dubbele bestanden op uw Mac te vinden en waar nodig (na controle) te verwijderen.

Gemini 2 duplicaten scanner ruimt niet meteen alles op, er dient eerst een controle plaats te vinden door de gebruiker, wel zo handig!

Gemini voor Mac

Download Gemini voor Mac OS.

Nadat u Gemini heeft gedownload en geïnstalleerd heeft op uw Mac computer dient u Gemini te openen om uw eerste duplicaten scan uit te voeren.

U heeft nu Gemini op uw Mac geopend. Klik op de plus knop, en selecteer Thuismap, klik daarna op de Kies knop. U kunt ook de afbeeldingenmap, een aangepaste map of de muziekmap selecteren om dubbele bestanden te zoeken.

De thuismap is de map waar al uw Mac bestanden zich bevinden. Dit is ook de map waar daadwerkelijk de meeste dubbele bestanden gevonden gaan worden.

Dubbele bestanden zoeken in thuismap in Mac

U kunt nu beginnen met het zoeken van dubbele (duplicaten) bestanden op uw Mac. Klik op Zoek duplicaten om het zoeken te starten.

Duplicaten van bestanden zoeken in macOS

Het zoeken naar duplicaten of dubbele bestanden kan even duren. Hoelang het duurt, hangt af van de hoeveelheid dubbele bestanden, de geselecteerde map, de grootte van de harde schijf en de prestaties van uw Mac.

Dubbele bestanden zoeken op Mac

Als Gemini u vraagt om de iTunes bibliotheek te controleren op duplicaten, selecteer dan “Open om iTunes” om dubbele bestanden te vinden.

Gemini gaat nu verder met zoeken, dit kan even duren.

Als de dubbele bestanden scan voltooid is krijgt u een venster te zien met de hoeveelheid gigabytes of megabytes aan bestanden die als Mac duplicaten zijn geïdentificeerd.

Klik op bekijk resultaten om te zien welke bestanden dit precies zijn. Klik na controle door op Slimme opruiming om de dubbele bestanden te verwijderen.

gemini dubbele bestanden verwijderen van uw mac met slimme opruiming

U heeft nu met succes een grote hoeveelheid aan dubbele bestanden verwijderd.

Zo simpel is het, Gemini software is geweldig en ik raadt iedereen aan met een Mac om eens een scan uit te voeren om te zien hoeveel dubbele bestanden u kunt opruimen in uw Mac.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
    • Hallo, als u een scan uitvoert met Gemini dient u daarna op Bekijk resultaten te klikken, daarna worden na de scan de resultaten weergegeven per afbeelding, apps, documenten, mappen, video of ander. U ziet dan precies welke bestand een duplicaat zijn en dient deze duplicaat aan te klikken om te verwijderen. U heeft dus zelf in de hand wat Gemini verwijderd. Daarnaast heeft u nog de optie om duplicaten automatisch of handmatig te selecteren op basis van oudste, nieuwste en willekeurig.

      Probeer het eens uit, Gemini verwijderd niets zonder uw toestemming. Succes!

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!