More
  Startpagina Handige tips Time Machine instellen in Mac OS, Dit is hoe Time Machine werkt

  Time Machine instellen in Mac OS, Dit is hoe Time Machine werkt

  Het hulpprogramma voor back-up van de Time machine is een zeer belangrijk onderdeel van het MacOS besturingssysteem.

  Time machine maakt incrementele back-ups van uw bestanden naar een opgegeven locatie, zoals een externe harde schijf. Deze bestanden kunnen later worden doorzocht en hersteld door Time Machine uit te voeren.

  Time machine instellen

  Sluit een externe harde schijf via USB, FireWire of Thunderbolt aan op uw Mac. De externe HD moet minstens zo groot zijn als de harde schijf van uw Mac. Hoe groter de externe schijf, hoe verder terug in de tijd u back-ups kunt opslaan.

  Open de Systeemvoorkeuren en klik op Time Machine.

  time machine instellen mac os

  Klik op de knop Schijf selecteren… en u krijgt een venster te zien met een overzicht van de aangesloten stations. Selecteer de schijf waarop u uw back-ups wilt opslaan.

  Als uw externe schijf nog niet is geformatteerd als ‘Mac OS Extended (Journaled)’, nodigt Time Machine u uit om deze te wissen en opnieuw te formatteren.

  Als u ervoor kiest om uw schijf opnieuw te formatteren, worden alle gegevens die momenteel op de aandrijving wordt gewist.

  Mogelijk krijgt u een pop-up met de vraag of u de aangesloten schijf wilt gebruiken met Time Machine. Klik op

  Beslis later, zodat de instellingen van de Tijdmachine eerst naar uw wensen kunnen worden geconfigureerd.

  time machine backup instellen

  Zodra uw externe schijf correct is aangesloten, kunt u altijd toegang krijgen tot Time Machine door de systeeminstellingen te openen.

  Time machine backup maken

  Er is een optie om back-ups te versleutelen. Om deze te activeren, klikt u op de knop Schijf selecteren en kiest u vervolgens uw Time Machine schijf in de sectie Beschikbare schijven.

  reservekopieen maken mac

  Vink de optie Back-ups coderen aan en klik vervolgens op Gebruik schijf.

  U wordt uitgenodigd om een wachtwoord toe te voegen en een hint voor het geval u het vergeet. Doe dit en niemand heeft toegang tot uw back-ups zonder dit wachtwoord.

  time machine instellingen mac osx

  U krijgt nu een venster te zien waarin de status van uw huidige geselecteerde schijf wordt weergegeven, die voor uw Time Machine-back-ups moet worden gebruikt. Dit venster laat u weten hoeveel ruimte er beschikbaar is, evenals de datum van uw oudste en laatste back-up en wanneer de volgende back-up zal plaatsvinden.

  Standaard is Time Machine geconfigureerd om een back-up te maken van alle
  gegevens op de harde schijf van uw Mac.

  bestand of map niet backuppen mac

  Als u op de knop Opties klikt, kunt u locaties op de harde schijf van je Mac toevoegen waarvan geen back-up moet worden gemaakt.

  Als u een nieuw item wilt uitsluiten, drukt u op het ‘+’-pictogram om de bestands browser weer te geven.

  Blader naar het bestand of de map waarvan u geen back-up wilt maken. willen opnemen in uw back-ups, en klik op de knop Uitsluiten.

  Om een item te verwijderen uit de lijst met uitgesloten backup-items, klikt u één keer op het item om het te markeren en klikt u vervolgens op het icoon.

  U kunt uw wijzigingen annuleren of opslaan om terug te keren naar het vorige scherm. Het item dat u hebt verwijderd, wordt uit de lijst verwijderd en wordt opnieuw gebackupt met
  uw Mac’s volgende Time Machine back-up.

  Om een bestand op te halen uit Time Machine, kies Time Machine uit het de mac menu balk.

  activeer time machine

  Kies het bestand dat u zoekt uit het venster.

  time machine bestand map terugzetten

  U kunt een oudere versie van een huidig bestand of een bestand dat u hebt verwijderd te pakken krijgen. Wanneer u het hebt gevonden, markeer het en druk op Zet terug.

  Navigeren door meerdere backups doet u door op de pijltjes te drukken om de datum te selecteren.

  Het is belangrijk dat u uw Time Machine back-ups gescheiden bewaard van uw andere Mac gegevens. Partitioneer bijvoorbeeld nooit een harde schijf en bewaar gegevens op de ene partitie en Time Machine back-ups op de andere. Als u dat wel doet, gaan zowel uw gegevens als uw back-ups verloren als de harde schijf uitvalt.

  Gebruik CleanMyMac X om Time Machine back-ups op uw Mac kleiner te maken en hiermee ruimte te besparen.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x