Voorvertoning link in Mail app in- of uitschakelen in macOS

Stefan
Voorvertoning link in Mail app in- of uitschakelen in macOS

Een voorvertoning link in de Apple Mail app is een functie waarmee u een voorbeeld kunt zien van de inhoud achter de hyperlink in de inhoud van een e-mail.

De voorvertoning bevat doorgaans een titel, beschrijving en afbeelding van de gelinkte webpagina, zodat een ontvanger een beter beeld krijgt van de inhoud voordat hij of zij doorklikt.

Deze voorvertoning functie is ontworpen om u te helpen een weloverwogen beslissing te bieden over het wel of niet openen van een link, en kan ook nuttig zijn voor e-mailmarketeers die ervoor willen zorgen dat hun links aantrekkelijker zijn voor ontvangers. Echter, is niet iedereen er van gediend, persoonlijk ben ik er één van.

Voorvertoning link in Mail app in- of uitschakelen in macOS

Laat ik maar meteen beginnen dat de voorvertoning vooralsnog niet uit te schakelen is via de instellingen. U moet dus op een andere manier een link invoegen in een nieuw e-mail bericht om te voorkomen dat de link wordt omgezet in een voorvertoning.

Dit kunt u doen door een nieuw e-mail bericht te openen en op CMD (⌘) + K te drukken. Als u de URL ingeeft op deze manier dan wordt de link niet omgezet in een voorvertoning.

voorvertoning link mail app macos

Mocht de link wel zijn omgezet, dan klikt u rechts naast de voorvertoning op het pijltje naar beneden als u met de muis de voorvertoning afbeelding beweegt. In het menu klik op “Zet om in gewone link”.

Zet om in gewone link

Ik hoop dat u hiermee bent geholpen. Bedankt voor het lezen!

Lees nog meer tips om uw Mac sneller te maken.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *