More
  Startpagina Handige tips Mac OSX 10 erg handige Mac tips voor iedere Mac gebruiker!

  10 erg handige Mac tips voor iedere Mac gebruiker!

  Iedere Mac gebruiker weet dat Mac OS zeer handig is in gebruik. Er zijn een hoop Mac tips die u kunt inzetten om het gebruiken van Mac OS en een Mac computer nog handiger te maken.

  In dit artikel de 10 beste Mac tips die voor iedere Mac gebruiker handig zijn, zowel Mac beginners als gevorderde Mac gebruikers. Ik hoop dat u er wat aan heeft.

  10 Mac tips voor iedere Mac gebruiker

  Volume of scherm helderheid wijzigen

  Wist u dat u het volume of de helderheid van het scherm ook kunt wijzigen in hele kleine stappen in plaats van grote?

  Normaal drukt u op de F2,F3,F11, en F12 om de stappen te wijzigen.

  volume of scherm helderheid wijzigen mac Als u de Option βŒ₯ + SHIFT knop ingedrukt houdt terwijl u op de volume of scherm helderheid knoppen drukt dan wijzigt u de instellingen met kleine stappen.

  Probeer het eens!

  Documenten ondertekenen met voorvertoning

  U kunt documenten zoals PDF documenten ondertekenen met voorvertoning. U heeft geen andere software nodig om een handtekening te kunnen plaatsen onder een document.

  U kunt een handtekening toevoegen via de trackpad van uw Mac, via de ingebouwde Mac camera of via uw iPhone!

  Open voorvertoning, ga in het menu naar Extra’s. Uit het menu selecteer Annoteer daarna naar Handtekening en beheer handtekening. U heeft nu de optie om een handtekening aan te maken.

  handtekening aanmaken op Mac

  Als u de handtekening heeft aangemaakt kunt u deze daarna toevoegen aan elk geopend document.

  CTRL + ALT + DEL in Mac OS

  Niet alleen Windows heeft een taakbeheer programma, ook Mac OS. In Windows is het welbekende CTRL ALT DEL de combinatie om taakbeheer te openen. In Mac OS kunt u een applicatie geforceerd stoppen door op: Command ⌘ + Option βŒ₯ + ESC te drukken.

  Stop apps geforceerd mac

  Stop apps geforceerd wordt geopend waarna u een applicatie kunt sluiten in Mac OS.

  Toon bericht als Mac vergrendeld is

  Als uw Mac is vergrendeld kunt u een bericht toevoegen aan het welkomscherm. In dit bericht kunt u een eigen tekst toevoegen.

  Ga naar het Apple icoon in de linkerbovenhoek. Selecteer Systeemvoorkeuren uit het menu.

  Ga naar Beveiliging en privacy. In het tabblad Algemeen zet een vinkje bij: Toon bericht als scherm is vergrendeld en klik op Stel vergrendelings bericht in.

  vergrendelingsbericht mac

  Documenten herstellen

  Als u aan een document aan het werken bent en besluit later om toch terug te gaan naar een vorige versie van het document. Echter, u heeft het document al opgeslagen en bent bang dat de vorige versie niet meer beschikbaar is?

  In meerdere applicaties op een Mac (niet alle) kunt u vorige versies van documenten herstellen met de optie: Blader door alle versies.

  In het menu van de applicatie waarin u aan het werk bent ga naar Archief daarna naar Vorige versie en dan Blader door alle versies.

  documenten herstellen mac

  Er wordt nu een soort Time Machine achtige omgeving geopend waarin u kunt zien welke vorige versies er van uw document door Mac OS zijn opgeslagen, deze kunt u per stuk herstellen door op de Zet terug knop te drukken. Dit werkt ook als u tussendoor de documenten heeft opgeslagen.

  Schermdeling

  In Mac OS kunt u andere Mac computer bedienen via de applicatie Schermdeling. Het is heel simpel om een andere Mac over te nemen, bijvoorbeeld voor het bieden van hulp of het uitleggen van deze Mac tips πŸ™‚

  Druk op de Command ⌘ + Spatiebalk op uw toetsenbord. In Spotlight type: Schermdeling. Vul in Schermdeling het Apple ID in van de computer waarvan u het scherm wilt overnemen. U kunt ook de host naam of het IP-adres invullen.

  schermdeling mac

  Klik op de verbind knop en uw Mac maakt verbinding met een andere Mac. Deze Mac kunt u daarna besturen via Schermdeling.

  Vensters verplaatsen

  Als u een echte multitasker bent dan is deze productiviteit tip handig. Ik denk dat de meeste mensen deze tip nog niet kennen maar wel zouden kunnen gebruiken na het lezen van deze tip.

  Als u werkt met veel open vensters dan kunt u deze vensters simpel naar de linker of de rechterkant van het scherm verplaatsen. U heeft dan een gespleten scherm met twee open vensters aan de linker en rechterkant.

  Het enige wat u hoeft te doen is de groene knop ingedrukt te houden van het venster en te kiezen voor plaats venster links in scherm of plaats venster rechts in scherm.

  scherm verplaatsen naar links of rechts mac

  Spotlight gebruiken om te rekenen en meer

  Spotlight in Mac is niet alleen handig om dingen te zoeken op uw Mac, u kunt er ook mee rekenen, conversies mee uitvoeren en meer.

  Druk op de Command ⌘ + Spatiebalk op uw Mac toetsenbord, Spotlight wordt nu geopend. U kunt nu rekenen, conversie etc uitvoeren, zie voorbeeld.

  spotlight tips en truucs

  In en uitzoomen met uw Mac

  Soms wilt u inzoomen om het beter te zien, een schermprint te maken. Om welke reden dan ook, u kunt in en uitzoomen met uw Mac. Dit is hoe.

  In de linkerbovenhoek op het Apple menu. Selecteer Systeemvoorkeuren uit het menu. Ga naar Toegankelijkheid.

  systeemvoorkeuren mac

  Klik in het linker menu op Zoomen. Zet een vinkje bij Gebruik toetsencombinatie voor zoomen. U kunt nu met de aangewezen toetscombinatie uit en inzoomen met uw Mac.

  zoom instellingen mac

  Beeld in beeld video

  Als u Safari gebruikt dan kunt u beeld in beeld toepassen voor het afspelen van een video. De afgespeelde video wordt dan in de rechterbovenhoek geplaatst waardoor u de mogelijkheid heeft om andere dingen te doen en de video blijft zichtbaar.

  Als u in Safari een video afspeelt, bijvoorbeeld op YouTube, houdt dan de SHIFT knop ingedrukt en druk met de rechtermuisknop op of in het scherm van de video. U ziet dan de optie, beeld in beeld. Het werkt niet voor iedere website.

  beeld in beeld safari

  De video wordt daarna in de rechterbovenhoek van uw scherm geplaatst. Dit scherm kunt u aanpassen aan de grootte die u wilt.

  beeld in beeld video safari mac

  Ik hoop dat deze tips handig waren, bedankt voor het lezen!

  Lees meer:

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! πŸ‘πŸΌ

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x