Windows 10 weergave taal veranderen? Zo simpel is het!

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Ooit afgevraagd hoe u de Windows 10 weergave taal kunt veranderen? Windows 10 maakt het voor gebruikers erg simpel de taal te wijzigen van het besturingssysteem. In dit artikel leg ik u uit hoe de Windows 10 weergave taal te veranderen.

De weergave taal voor Nederlandse gebruikers is “Nederlands”, natuurlijk. Echter, mocht je een engels artikel lezen en wordt dit artikel in het Engels beschreven dan is het handig de weergave taal van Windows even snel te wijzigen naar het Engels. De informatie uit een artikel wordt dan vaak een stuk makkelijker om te volgen omdat de Nederlandse taal instellingen in Windows 10 sterk afwijken van het Engels, ik noem maar een voorbeeld.

Er zijn tal van redenen om de weergave taal van Windows 10 te wijzigen naar een taal van uw keuze. In dit artikel gaan we stap voor stap de taal wijzigen van Windows 10.

Windows 10 weergave taal veranderen

Om te beginnen zoek in de zoekbalk (klik op het vergrootglas icoon) van Windows 10 naar: taalinstellingen. Selecteer taalinstellingen uit de lijst van zoekresultaten.

taalinstellingen windows 10

Klik op de link: een Windows-weergavetaal toevoegen met Local Experience-pakketten. Local Experience pakketten worden in Windows gebruikt om menu’s, instellingen etcetra te wijzigen in door u geselecteerde taal.

windows weergave taal installeren

De Microsoft Store wordt nu geopend waarin u kunt zoeken naar de weergave taal die u wilt installeren in Windows 10.

In dit voorbeeld selecteer ik de taal English (United States). Ik vind de sorteren van de Microsoft Store op talen overigens verschrikkelijk slecht. Het “Hallo” weergegeven in verschillende talen is zeer verwarrend, maargoed.

microsoft store taal installeren

Klik op de taal die u wilt installeren en klik op de knop Downloaden. Selecteer de optionele taalonderdelen die u wilt installeren.

weergavetaal downloaden microsoft store

Standaard wordt uiteraard de weergave taal geïnstalleerd, maar U kunt ook kiezen uit: Spraak, Handschrift, Eenvoudig typen en Optische tekenherkenning.

optionele taal onderdelen installeren windows 10

Klik op Installeren om de taal onderdelen te installeren. Als de weergave taal is geïnstalleerd dient u Windows 10 te herstarten om de desgewensten weergave taal te activeren.

weergavetaal wijzigen windows 10 reboot

Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen om snel en simpel de weergave taal in Windows 10 te wijzigen.

Mocht u nog een Mac hebben en wilt u de weergave taal op uw Mac wijzigen?

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

417 Artikelen261 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x