More
  Startpagina Handige tips Windows 10 weergave taal veranderen? Zo simpel is het!

  Windows 10 weergave taal veranderen? Zo simpel is het!

  Ooit afgevraagd hoe u de Windows 10 weergave taal kunt veranderen? Windows 10 maakt het voor gebruikers erg simpel de taal te wijzigen van het besturingssysteem. In dit artikel leg ik u uit hoe de Windows 10 weergave taal te veranderen.

  De weergave taal voor Nederlandse gebruikers is “Nederlands”, natuurlijk. Echter, mocht je een engels artikel lezen en wordt dit artikel in het Engels beschreven dan is het handig de weergave taal van Windows even snel te wijzigen naar het Engels. De informatie uit een artikel wordt dan vaak een stuk makkelijker om te volgen omdat de Nederlandse taal instellingen in Windows 10 sterk afwijken van het Engels, ik noem maar een voorbeeld.

  Er zijn tal van redenen om de weergave taal van Windows 10 te wijzigen naar een taal van uw keuze. In dit artikel gaan we stap voor stap de taal wijzigen van Windows 10.

  Windows 10 weergave taal veranderen

  Om te beginnen zoek in de zoekbalk (klik op het vergrootglas icoon) van Windows 10 naar: taalinstellingen. Selecteer taalinstellingen uit de lijst van zoekresultaten.

  taalinstellingen windows 10

  Klik op de link: een Windows-weergavetaal toevoegen met Local Experience-pakketten. Local Experience pakketten worden in Windows gebruikt om menu’s, instellingen etcetra te wijzigen in door u geselecteerde taal.

  windows weergave taal installeren

  De Microsoft Store wordt nu geopend waarin u kunt zoeken naar de weergave taal die u wilt installeren in Windows 10.

  In dit voorbeeld selecteer ik de taal English (United States). Ik vind de sorteren van de Microsoft Store op talen overigens verschrikkelijk slecht. Het “Hallo” weergegeven in verschillende talen is zeer verwarrend, maargoed.

  microsoft store taal installeren

  Klik op de taal die u wilt installeren en klik op de knop Downloaden. Selecteer de optionele taalonderdelen die u wilt installeren.

  weergavetaal downloaden microsoft store

  Standaard wordt uiteraard de weergave taal geïnstalleerd, maar U kunt ook kiezen uit: Spraak, Handschrift, Eenvoudig typen en Optische tekenherkenning.

  optionele taal onderdelen installeren windows 10

  Klik op Installeren om de taal onderdelen te installeren. Als de weergave taal is geïnstalleerd dient u Windows 10 te herstarten om de desgewensten weergave taal te activeren.

  weergavetaal wijzigen windows 10 reboot

  Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen om snel en simpel de weergave taal in Windows 10 te wijzigen.

  Mocht u nog een Mac hebben en wilt u de weergave taal op uw Mac wijzigen?

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x