Windows 10 weergave taal veranderen? Zo simpel is het!

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Ooit afgevraagd hoe u de Windows 10 weergave taal kunt veranderen? Windows 10 maakt het voor gebruikers simpel de taal te wijzigen van het besturingssysteem. In dit artikel leg ik u uit hoe de Windows 10 weergave taal te veranderen.

Er zijn veel redenen om de weergave taal van Windows 10 te wijzigen naar een taal van uw keuze. In dit artikel gaan we stap voor stap de taal wijzigen van Windows 10.

Windows 10 weergave taal veranderen

Om te beginnen zoek in de zoekbalk (klik op het vergrootglas icoon) van Windows 10 naar: taalinstellingen. Selecteer taalinstellingen uit de lijst van zoekresultaten.

taalinstellingen windows 10

Klik op een taal toevoegen.

Een taal toevoegen in Windows

Klik op de taal die u wenst te installeren. Klik daarna op volgende.

Taal selecteren in windows

Zorg ervoor dat de optie: Taalpakket installeren en “Als mijn Windows-weergavetaal instellingen” beide staan ingeschakeld. Klik daarna op installeren.

Weergave taal installeren in windows

De weergave taal wordt na het downloaden en installeren aangepast.

Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen. Bedankt voor het lezen!

Mocht u nog een Mac hebben en wilt u de weergave taal op uw Mac wijzigen?

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
14 REACTIES
 1. Goeden middag ik ben Windows 10 aan het instaleren ben tijdens het instaleren de verkeerde taal keuze gemaakt ik heb het op Nederland staan in plaats van Amerikaans nu kan ik bvb de @ niet vinden tijdens het instaleren en komt niet verder want ik moet mijn @mail adres invoeren
  HELP
  Met de vriendelijke groet Aad

  • Hallo Aad, u kunt tijdens installatie altijd aan stap terug kiezen. Een apestaart met een QWERTY Nederlands toetsenbord typt door enkel op de toets naast de “1” te klikken, de linkertoets. De toets lijkt op “§”. Mocht dat niet meer lukken dient u de toetsenbordindeling aan te passen.

   Klik op de startknop. Klik op Instellingen, klik links op Taal. Klik daarna op Toevoegen onder “voorkeurstalen” of klik op de huidige taal en daarna op Opties. Onder toetsenborden kunt u een toetsenbord indeling toevoegen. Druk daarna op ALT+SHIFT en houdt ALT daarna ingedrukt. Selecteer de zojuist toegevoegde toetsenbord indeling.

   Succes! Groet, Stefan

 2. Dag Stefan,

  Ik heb een nieuwe laptop gekocht voor mijn vrouw. Windows 10 Home in het Nederlands en Azerty toetsenbord. Ik wil nu Russisch downloaden en installeren als standaard taal, maar zou ook graag hebben dat in Verkenner alle mappen een nederlandse naam behouden en niet wijzigen in het Russisch. In de programma’s die ze gebruikt zou alles wel in het Russisch moeten. Hoe doe ik dat?
  Eerst Russisch als default taal zetten en daarna de programma’s installeren? Of maakt dat niets uit?
  Ik heb al wel toetsenbord stickers om de Russische letters bij op de toetsen te zetten.
  Alvast bedankt,
  Marc

  • Hoi Marc, voor zover ik weet werkt dit niet. De letter worden vervangen door het Russisch, dus ook de bepaalde map namen. De apps nemen in het algemeen de geïnstalleerde Windows-taal over. Dit verschilt echter per app. Groet, Stefan

   • Er is bij aanvang een Nederlandstalig w10 geinstalleerd, dus die verandert dan helemaal in Russisch?
    Ik zie op haar oude laptop Nederlandstalige , Engelse en Russisch mapnamen door mekaar. Ze gebruikte de laptop in de drie verschillende talen door mekaar door het toetsenbord telkens via shortcut aan te passen. De geinstalleerde originele windows was in het Engels op haar oude laptop.
    Misschien zal ik zelf een beetje moeten experimenteren…

    • Hoi Marc, ja wat is helemaal? Nee, standaard mappen zoals Documenten etc veranderen dacht ik niet, niet zeker… Nieuwe mappen die worden aangemaakt wel, en sommige standaard mappen zoals “Windows” en onderliggende mappen ook niet. Ik vermoed dat u daarom de mix van deze drie talen ziet. Het is ook een “weergave taal” Dit kunnen we ook niet aanpassen dus helaas moeten we het ermee doen 🙂 Het enige wat u kunt doen is als u alles volledig wilt aanpassen naar het Russisch is door Windows 10 Russisch te installeren, na een back-up te hebben gemaakt van belangrijke bestanden. Deze kunt u gewoon downloaden. Dit scheelt aanzienlijk tijd dan alles aanpassen naar het Russisch, wat mogelijk toch niet helemaal lukt. Succes met uw keuze!
     Groet, Stefan

     • Bedankt! Het wordt duidelijk. 🙂
      De standaard mappen zijn inderdaad niet verandert. De zelf toegevoegde mappen wel.
      Groeten,
      Marc

 3. Hi Stefan, bedankt voor het heldere artikel!

  Ik loop alleen tegen een probeelm aan… Windows is in het Nederlands en ik wil Engels. De store zegt dat Engels geïnstalleerd is, maar in de settings waar ik weergavetaal kan kieze staat alleen Nederlands in het dropdown menu.

  Wat te doen?

 4. Beste Stefan,
  Ik heb de Windows taal van Nederlands naar Engels US gezet maar wat ik ook doe, op het aanmeldscherm verschijnt Welkom i.p.v. Welcome.
  Heb jij enig idee hoe dit kan?

  Ik gebruik de nieuwste Windows Versie 20H2

  • Hallo Rene, ik heb deze informatie gevonden: https://blog.techinline.com/2016/03/29/how-to-change-the-language-of-welcome-screen-in-windows-10/. Ik heb het ook meteen getest en het is niet mogelijk – wat ik ook probeer – om het woordje “Welkom” in het engels te krijgen. Ook mij lukt het niet, alles is vertaald behalve dit woordje. Helaas niet mogelijk dus, dit woordje “Welkom” is waarschijnlijk ingebakken tijdens de installatie-taal van Windows. Ook als je Windows gaat herstellen dan blijft de taal origineel zoals geïnstalleerd, in het Nederlands dus. Helaas. Zelfs als ik een nieuw account toevoeg via het engels wordt deze aangemaakt met een Nederlandse “Welkom” en “Afmelden” tekst in het aanmeldscherm. Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!