Windows 10 weergave taal veranderen? Zo simpel is het!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Ooit afgevraagd hoe u de Windows 10 weergave taal kunt veranderen? Windows 10 maakt het voor gebruikers simpel de taal te wijzigen van het besturingssysteem. In dit artikel leg ik u uit hoe de Windows 10 weergave taal te veranderen.

Er zijn veel redenen om de weergave taal van Windows 10 te wijzigen naar een taal van uw keuze. In dit artikel gaan we stap voor stap de taal wijzigen van Windows 10.

Windows 10 weergave taal veranderen

Om te beginnen zoek in de zoekbalk (klik op het vergrootglas icoon) van Windows 10 naar: taalinstellingen. Selecteer taalinstellingen uit de lijst van zoekresultaten.

taalinstellingen windows 10

Klik op een taal toevoegen.

Een taal toevoegen in Windows

Klik op de taal die u wenst te installeren. Klik daarna op volgende.

Taal selecteren in windows

Zorg ervoor dat de optie: Taalpakket installeren en “Als mijn Windows-weergavetaal instellingen” beide staan ingeschakeld. Klik daarna op installeren.

Weergave taal installeren in windows

De weergave taal wordt na het downloaden en installeren aangepast.

Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen. Bedankt voor het lezen!

Mocht u nog een Mac hebben en wilt u de weergave taal op uw Mac wijzigen?

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook ­čÖé

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

5 REACTIES

 1. Hi Stefan, bedankt voor het heldere artikel!

  Ik loop alleen tegen een probeelm aan… Windows is in het Nederlands en ik wil Engels. De store zegt dat Engels ge├»nstalleerd is, maar in de settings waar ik weergavetaal kan kieze staat alleen Nederlands in het dropdown menu.

  Wat te doen?

 2. Beste Stefan,
  Ik heb de Windows taal van Nederlands naar Engels US gezet maar wat ik ook doe, op het aanmeldscherm verschijnt Welkom i.p.v. Welcome.
  Heb jij enig idee hoe dit kan?

  Ik gebruik de nieuwste Windows Versie 20H2

  • Hallo Rene, ik heb deze informatie gevonden: https://blog.techinline.com/2016/03/29/how-to-change-the-language-of-welcome-screen-in-windows-10/. Ik heb het ook meteen getest en het is niet mogelijk – wat ik ook probeer – om het woordje “Welkom” in het engels te krijgen. Ook mij lukt het niet, alles is vertaald behalve dit woordje. Helaas niet mogelijk dus, dit woordje “Welkom” is waarschijnlijk ingebakken tijdens de installatie-taal van Windows. Ook als je Windows gaat herstellen dan blijft de taal origineel zoals ge├»nstalleerd, in het Nederlands dus. Helaas. Zelfs als ik een nieuw account toevoeg via het engels wordt deze aangemaakt met een Nederlandse “Welkom” en “Afmelden” tekst in het aanmeldscherm. Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina Ôćô