Bestand associatie(s) voor Apps wijzigen in Windows 10 – PC-Tips.info
Heeft U ooit een programma heeft geopend in Windows 10 welke opende met een programma dat U niet wilt, of een programma wat U niet veel gebruikt? Veel bestandstypen, met name veelgebruikte video-, document-, grafische en audiobestand typen, worden ondersteund door veel verschillende programma’s. Windows 10 bepaald standaard welke bestandstype worden geopend met welk programma. Bijvoorbeeld, een tekstbestand wordt standaard met Kladblok (notepad) geopend. 

Windows kan slechts één programma voor een bepaalde bestandsextensie automatisch openen. Dus, als U bijvoorbeeld in Photoshop met uw Jpeg, PNG, of BMP bestand wilt werken en niet Microsoft Paint, dan is het wijzigen van de standaard bestandsassociatie voor het Jpeg, PNG, of BMP bestand wat U moet doen. Maar hoe doe je dat? Lees verder.

Bestand associatie(s) voor Apps wijzigen in Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Windows 10 start-knop links onderin het scherm. Selecteer Instellingen uit het menu.

windows 10 instellingen openen

In het Windows 10 instellingen menu, klik door op Apps.

windows 10 open apps

Links in het Apps menu, klik door op Standaard-Apps.
windows 10 standaard-apps menu

In het menu Standaard-Apps scroll iets naar beneden tot de tekst Standaard-apps per bestandstype kiezen.

windows 10 standaard apps per bestandstype kiezen

Er opent zich nu een venster met alle bestandstype die Windows 10 ondersteunt, per bestandstype ziet U welke applicatie eraan gekoppeld is. Als u klikt op de Applicatie in de rechter kolom dan kunt U een nieuwe app kiezen om toe te wijzen aan het bestandstype.

bestandstype wijzigen windows 10

Zo simpel is het, U kunt ook per applicatie instellen welke bestandstype eraan gekoppeld worden. Om dit te wijzigen gaat U terug naar het Standaard-apps scherm (afbeelding 4) en klikt U op Standaard-apps per app instellen.

Zoek de applicatie waarvan U de bestand-associaties wilt inzien of wijzigen. In dit voorbeeld neem ik Windows Photo Viewer. Klik door op Beheren.

standaard-apps per app instellen windows 10

In dit voorbeeld ziet U dat .tif en .tiff bestanden met Windows Photo Viewer zijn geassocieerd en worden geopend. Als U dit wilt wijzigen klikt U op Windows Photo Viewer en selecteert U een nieuwe applicatie uit de lijst. De lijst van beschikbare applicatie bevat meer of minder items, gerelateerd aan de software die op uw PC is geïnstalleerd.

bestandstype per applicatie windows 10

Op deze manier kunt U bestandsassociaties wijzigen in Windows 10. Simpel toch? Heeft U vragen, stel ze onderaan deze instructie.
Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

One Response

  1. Sije
    mei 12, 2019

Plaats een reactie