More
  Startpagina Handige tips Bestand associatie(s) voor Apps wijzigen in Windows 10 - PC-Tips.info

  Bestand associatie(s) voor Apps wijzigen in Windows 10 – PC-Tips.info

  Heeft U ooit een programma heeft geopend in Windows 10 welke opende met een programma dat U niet wilt, of een programma wat U niet veel gebruikt? Veel bestandstypen, met name veelgebruikte video-, document-, grafische en audiobestand typen, worden ondersteund door veel verschillende programma’s. Windows 10 bepaald standaard welke bestandstype worden geopend met welk programma. Bijvoorbeeld, een tekstbestand wordt standaard met Kladblok (notepad) geopend. 

  Windows kan slechts één programma voor een bepaalde bestandsextensie automatisch openen. Dus, als U bijvoorbeeld in Photoshop met uw Jpeg, PNG, of BMP bestand wilt werken en niet Microsoft Paint, dan is het wijzigen van de standaard bestandsassociatie voor het Jpeg, PNG, of BMP bestand wat U moet doen. Maar hoe doe je dat? Lees verder.

  Bestand associatie(s) voor Apps wijzigen in Windows 10

  Klik met de rechtermuisknop op de Windows 10 start-knop links onderin het scherm. Selecteer Instellingen uit het menu.

  windows 10 instellingen openen

  In het Windows 10 instellingen menu, klik door op Apps.

  windows 10 open apps

  Links in het Apps menu, klik door op Standaard-Apps.

  windows 10 standaard-apps menu

  In het menu Standaard-Apps scroll iets naar beneden tot de tekst Standaard-apps per bestandstype kiezen.

  windows 10 standaard apps per bestandstype kiezen

  Er opent zich nu een venster met alle bestandstype die Windows 10 ondersteunt, per bestandstype ziet U welke applicatie eraan gekoppeld is. Als u klikt op de Applicatie in de rechter kolom dan kunt U een nieuwe app kiezen om toe te wijzen aan het bestandstype.

  bestandstype wijzigen windows 10

  Zo simpel is het, U kunt ook per applicatie instellen welke bestandstype eraan gekoppeld worden. Om dit te wijzigen gaat U terug naar het Standaard-apps scherm (afbeelding 4) en klikt U op Standaard-apps per app instellen.

  Zoek de applicatie waarvan U de bestand-associaties wilt inzien of wijzigen. In dit voorbeeld neem ik Windows Photo Viewer. Klik door op Beheren.

  standaard-apps per app instellen windows 10

  In dit voorbeeld ziet U dat .tif en .tiff bestanden met Windows Photo Viewer zijn geassocieerd en worden geopend. Als U dit wilt wijzigen klikt U op Windows Photo Viewer en selecteert U een nieuwe applicatie uit de lijst. De lijst van beschikbare applicatie bevat meer of minder items, gerelateerd aan de software die op uw PC is geïnstalleerd.

  bestandstype per applicatie windows 10

  Op deze manier kunt U bestandsassociaties wijzigen in Windows 10. Simpel toch? Heeft U vragen, stel ze onderaan deze instructie.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...