DNLA Mediastreaming server activeren in Windows 10 – PC-Tips.info

DLNA staat voor Digital Living Network Alliance en wordt gebruikt voor verschillende multimedia DLNA-gecertificeerde apparaten om met elkaar te communiceren wanneer ze zijn verbonden met hetzelfde thuisnetwerk. Er zijn veel DLNA gecertificeerde apparaten, waaronder PC’s, opslagservers, smartphones, tablets, TV’s, game-consoles, digitale camera’s, enz. Alle DLNA gecertificeerde apparaten kunnen foto’s weergeven, uploaden, films afspelen, muziek downloaden en afspelen, foto’s verzenden, enz. Als u bijvoorbeeld twee DLNA gecertificeerde apparaten hebt, zoals een Blu-ray-speler en een PC, hebt U toegang tot multimedia bestanden, zoals muziek, foto’s of video’s op uw computer en kunt u deze via uw Blu-ray-speler streamen.

Er is veel software van derden beschikbaar op het internet die de DLNA streaming functie op uw computer kan inschakelen. Echter, meestal zijn ze niet nodig om de DLNA stream server in te schakelen, omdat U dit kunt doen door gebruik te maken van de ingebouwde DLNA functionaliteit in Windows 10.

In deze handleiding laten we u zien hoe U het streamen van media op uw Windows 10 PC in verschillende eenvoudige stappen kunt inschakelen.

DNLA Mediastreaming server inschakelen in Windows 10

Mediastreaming inschakelen voor Windows 10

Open het configuratiescherm, in de zoekbalk type configuratiescherm. Rechtsboven in het menu zet Weergeven op: naar Grote pictogrammen.

dlna inschakelen windows 10

Klik nu op Netwerkcentrum uit het configuratiescherm.

windows 10 netwerkcentrum dlna

Links in het Netwerkcentrum menu, klik door op Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen.

geavanceerde instellingen voor delen windows 10 DLNA

Klik door op Alle netwerken en klap dit menu uit, onder Mediastreaming klik door op Opties voor mediastreaming selecteren.

mediastreaming inschakelen windows 10

Om Mediastreaming in te schakelen in Windows 10, klik op de knop Mediastreaming inschakelen.

Mediastreaming inschakelen windows 10

Nu kunt U beginnen met het aanpassen van streaming opties voor computer en apparaten. De standaardopties zijn echter prima, U hoeft deze niet aan te passen.

mediastreaming inschakelen dlna windows 10

Klik op OK om te bevestigen. Alle apparaten in uw netwerk die DLNA ondersteunen kunnen nu uw video, afbeeldingen en muziek bestanden vinden en afspelen.

Als u de optie voor het streamen van media in het Configuratiescherm niet kunt inschakelen, dan is dat waarschijnlijk omdat Windows indexering is uitgeschakeld. Deze indexeringsdienst wordt gebruikt om de zoekprestaties te verbeteren. Om te controleren of Windows indexering is ingeschakeld, dient U de Windows services te openen.

Klik met de rechtermuisknop op de Start knop in Windows 10, selecteer Uitvoeren. In het Uitvoeren venster type: services.msc.

services openen windows 10

In de lijst van Windows services zoek naar Windows Search. Klik met de rechtermuisknop op de Windows Search service en selecteer Starten. Het probleem is echter, als U de PC herstart dan is de services weer gestopt. Daarom, klik door op Eigenschappen.

windows search service windows 10

Zorg dat het opstart type van de Windows Search service staat op: Automatisch (vertraagd starten). Klik door op toepassen om het opstart type op te slaan.

Windows Search service automatisch opstarten windows 10

Als het bestand dat U wilt streamen is opgeslagen op uw lokale schijf (C:) of een andere schijf, ga dan naar Deze PC en klik met de rechtermuisknop op uw lokale schijf, selecteer Eigenschappen uit het menu.

dlna media bestanden zoeken

Zorg ervoor dat de optie De inhoud en de eigenschappen van bestanden op dit station mogen worden geïndexeerd.

windows 10 inhoud indexeren

Ik hoop dat het U op deze manier gelukt is om DLNA, Digital Living Network Alliance (mediastreaming) in Windows 10 te activeren en dat apparaten in uw netwerk de media kunnen streamen.
Heeft U vragen, stel uw vraag in het commentaar veld onderaan deze instructie.

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

26 Reacties

 1. jan van Tellingen
  juli 22, 2018
 2. Peter Guda
  december 16, 2018
  • Stefan
   december 17, 2018
   • Rob
    maart 14, 2019
 3. remon
  april 30, 2019
  • Stefan
   april 30, 2019
   • remon
    april 30, 2019
 4. Mario C.
  mei 20, 2019
  • Stefan
   mei 20, 2019
 5. Helga
  juli 13, 2019
 6. Bob Hofmans
  juli 25, 2019
 7. M_O
  november 28, 2019
  • Stefan
   november 28, 2019
 8. Guido
  januari 21, 2020
 9. Jos
  februari 16, 2020
  • Stefan
   februari 17, 2020
   • Jos
    februari 17, 2020
    • Stefan
     februari 17, 2020
 10. Jos
  februari 17, 2020
 11. Jos
  februari 17, 2020
 12. Jos
  februari 17, 2020
  • Stefan
   februari 17, 2020

Plaats een reactie