More
  Startpagina Handige tips Groepsbeleid editor (Group Policy Editor) installeren in Windows Home Editie

  Groepsbeleid editor (Group Policy Editor) installeren in Windows Home Editie

  De groepsbeleid editor, ook wel bekend als GPO, Group Policy Editor of gpedit.msc is standaard niet geïnstalleerd in de Windows Home of Starter edities. Dit geldt voor elke Microsoft Home of Starter Windows editie, zij het Windows XP, Windows 7, Windows 8 of Windows 10. 

  De Group Policy Editor is een handige tool om instellingen in Windows met een simpele klik te wijzigen, je kunt de Group Policy Editor zien als een tool die instellingen wijzigt die in principe ook via de register editor gewijzigd kunnen worden maar dan gegroepeerd en daarmee overzichtelijker.

  In dit artikel leg ik U stap voor stap uit hoe U de Groepsbeleid editor kunt installeren in Windows 10. Echter, deze stappen kunnen ook gebruikt worden om gpedit.msc (groepsbeleid editor) te installeren in Windows 7, en Windows 8.

  Groepsbeleid editor (Group Policy Editor – gpedit.msc) installeren in Windows 10 Home of Starter editie

  Download Groepsbeleid Editor

  Download hier het installatie-bestand om de Groepsbeleid editor (gpedit.msc) te installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.
  Directe Download

  Om te beginnen, download het Group Policy Editor installatie setup bestand van de link hierboven. Pak het zip-bestand uit en plaats het gpedit installeren.exe setup bestand op het Windows Bureaublad.

  gpedit.msc installeren

  Klik met de rechtermuisknop op het gpedit installeren.exe bestand en selecteer als Administrator uitvoeren.

  gpedit.msc windows 10 home installeren

  Klik op de Next knop om door te gaan met de installatie.

  gpedit.msc windows 10 starter installeren

  Klik op Install om de installatie van de Groepsbeleid editor te installeren in Windows 7, Windows 8 of Windows 10 Starter of Home editie. Mogelijk dient U nog .NET Framework 3.5 te installeren om de installatie te voltooien. Installeer .NET Framework 3.5 indien nodig, klik op Dit onderdeel downloaden en installeren.

  gpedit.msc windows 10 net framework 3.5 installeren

  De installatie van gpedit.msc is nu voltooid. Er is echter nog een extra stap die gebruikers van Windows 64-bit moeten uitvoeren alvorens gpedit.msc te kunnen starten.

  gpedit.msc installeren Windows Start of Home editie x32

  Als U Windows 32-bit gebruikt kunt U deze stap overslaan en direct met de rechtermuisknop klikken op de start-knop en in het uitvoeren veld: gpedit.msc typen om de Group Policy Editor te starten.

  gpedit.msc openen

  gpedit.msc installeren Windows Start of Home editie x64

  Open in de Windows verkenner de volgende map: C:\windows\syswow64\ kopieer de volgende mappen en bestand: “GroupPolicy”, “GroupPolicyUsers” en bestand “gpedit.msc” en plak deze in de map C:\Windows\system32\

  U kunt nu gpedit.msc starten door op de rechtermuisknop klikken op de start-knop en in het uitvoeren veld: gpedit.msc typen om de Group Policy Editor te starten.

  Wat als gpedit.msc nog steeds niet werkt?

  Voor sommige Windows versies werkt de bovenstaande methode niet. Er is een methode die altijd werkt. In de onderstaande instructie vind U een download naar een batch-bestand die u dient uit te voeren als Administrator.

  Download Groepsbeleid Editor Batch

  Download hier het batch-bestand om de Groepsbeleid editor (gpedit.msc) te installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.
  Directe Download

  Plaats het batch-bestand op het Windows Bureaublad en klik met de rechtermuisknop en selecteer als Administrator uitvoeren.

  gpedit installeren windows home of starter editie

  Er verschijnt nu een command-prompt venster, na installatie kunt u het venster sluiten en gpedit.msc starten via Start en uitvoeren.

  Succes!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Marc
  Marc
  1 jaar geleden

  Aangezien de laptop oud is merk ik als er een update plaatsvind. Ik wilde dit uitzetten zoals boven beschreven echter staat er nog steeds geen gpedit.msc op de laptop. Hoe kan ik dit oplossen?

  Bert
  Bert
  1 jaar geleden

  Hallo, mijn probleem is dat ik een foto bewerking’s programma heb geinstalleerd . ik kan de foto’s bewerken maar niet opslaan er komt dan een melding dat het bestand niet te vinden is. ik heb windows 10 met windows defender
  wie kan mij hiermee helpen?
  Bert

  Gerrit Koelewijn
  Gerrit Koelewijn
  10 maanden geleden

  Hallo,
  Bij het openen van VMvirtual machine kreeg ik de volgende foutmelding: “VMware Workstation and Device/Credential Guard are not compatible. VMware Workstation can be run after disabling Device/Credential Guard “.
  Vervolgens heb ik volgens de instructie op deze pagina de groepsbeleid editor geïnstalleerd en geopend. (besturingssysteem W10 home v 1903)
  Het probleem is nu dat in de gpedit.msc niet de mogelijkheid voorkomt om Device/credential guard uit te zetten.

  Gerrit Koelewijn
  Gerrit Koelewijn
  10 maanden geleden

  Zeer bedankt Stefan. Ik ben geholpen met onderstaande post. Groet, Gerrit. 10. Re: Device/Credential Guard error on Windows 10 Home redelinux Novice redelinux 17-sep-2018 21:52 (in antwoord op Kiwitech62) Just run cmd as Admin and type bcdedit /set hypervisorlaunchtype off and REBOOT this will fix and if you need hypervisor for something like windows emulator tools in visual studio just re-enable when you need by typing bcdedit /set hypervisorlaunchtype auto and REBOOT Credential Guard is enabled by hypervisor, and when you disable hypervisorlaunchtype, it disables it. No there is no way to use VMWARE Workstation 14 with this enabled, because… Lees verder »

  Toon
  Toon
  4 maanden geleden

  Ik wil Windows Defender inschakelen maar dit lukt niet. Uw virus en bedreigingsbeveiliging wordt beheerd door uw organisatie.
  Las dat je die in kon schakelen door in Uitvoeren gpedit.msc in te toetsen. Krijg dan de melding dat deze niet gevonden kan worden
  Er is door een ‘handige’ knutselaar gerommeld met de registersleutels.
  In de reg editor zie ik staan:
  Disable antispyware
  Disable behaviourmonitor
  Disable Onaccess protection
  Disable Scan on realtime enable

  Hoe kan ik dit weer rechtbreien? Thanks?

  Toon
  Toon
  4 maanden geleden

  Heb u een email gestuurd. Vast bedankt.

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  11
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x