Groepsbeleid editor (Group Policy Editor) installeren in Windows Home Editie


De groepsbeleid editor, ook wel bekend als GPO, Group Policy Editor of gpedit.msc is standaard niet geïnstalleerd in de Windows Home of Starter edities. Dit geldt voor elke Microsoft Home of Starter Windows editie, zij het Windows XP, Windows 7, Windows 8 of Windows 10. 

De Group Policy Editor is een handige tool om instellingen in Windows met een simpele klik te wijzigen, je kunt de Group Policy Editor zien als een tool die instellingen wijzigt die in principe ook via de register editor gewijzigd kunnen worden maar dan gegroepeerd en daarmee overzichtelijker.

In dit artikel leg ik U stap voor stap uit hoe U de Groepsbeleid editor kunt installeren in Windows 10. Echter, deze stappen kunnen ook gebruikt worden om gpedit.msc (groepsbeleid editor) te installeren in Windows 7, en Windows 8.

Groepsbeleid editor (Group Policy Editor – gpedit.msc) installeren in Windows 10 Home of Starter editie

Download Groepsbeleid Editor

Download hier het installatie-bestand om de Groepsbeleid editor (gpedit.msc) te installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.
Directe Download

Om te beginnen, download het Group Policy Editor installatie setup bestand van de link hierboven. Pak het zip-bestand uit en plaats het gpedit installeren.exe setup bestand op het Windows Bureaublad.

gpedit.msc installeren

Klik met de rechtermuisknop op het gpedit installeren.exe bestand en selecteer als Administrator uitvoeren.

gpedit.msc windows 10 home installeren
Klik op de Next knop om door te gaan met de installatie.

gpedit.msc windows 10 starter installeren

Klik op Install om de installatie van de Groepsbeleid editor te installeren in Windows 7, Windows 8 of Windows 10 Starter of Home editie. Mogelijk dient U nog .NET Framework 3.5 te installeren om de installatie te voltooien. Installeer .NET Framework 3.5 indien nodig, klik op Dit onderdeel downloaden en installeren.

gpedit.msc windows 10 net framework 3.5 installeren

De installatie van gpedit.msc is nu voltooid. Er is echter nog een extra stap die gebruikers van Windows 64-bit moeten uitvoeren alvorens gpedit.msc te kunnen starten.

gpedit.msc installeren Windows Start of Home editie x32

Als U Windows 32-bit gebruikt kunt U deze stap overslaan en direct met de rechtermuisknop klikken op de start-knop en in het uitvoeren veld: gpedit.msc typen om de Group Policy Editor te starten.

gpedit.msc openen

gpedit.msc installeren Windows Start of Home editie x64

Open in de Windows verkenner de volgende map: C:\windows\syswow64\ kopieer de volgende mappen en bestand: “GroupPolicy”, “GroupPolicyUsers” en bestand “gpedit.msc” en plak deze in de map C:\Windows\system32\

U kunt nu gpedit.msc starten door op de rechtermuisknop klikken op de start-knop en in het uitvoeren veld: gpedit.msc typen om de Group Policy Editor te starten.

Wat als gpedit.msc nog steeds niet werkt?

Voor sommige Windows versies werkt de bovenstaande methode niet. Er is een methode die altijd werkt. In de onderstaande instructie vind U een download naar een batch-bestand die u dient uit te voeren als Administrator.

Download Groepsbeleid Editor Batch

Download hier het batch-bestand om de Groepsbeleid editor (gpedit.msc) te installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.
Directe Download

Plaats het batch-bestand op het Windows Bureaublad en klik met de rechtermuisknop en selecteer als Administrator uitvoeren.

gpedit installeren windows home of starter editie

Er verschijnt nu een command-prompt venster, na installatie kunt u het venster sluiten en gpedit.msc starten via Start en uitvoeren.

Succes!

Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stemmen, gemiddelde: 3,00 van de 5)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

4 Reacties

 1. Marc
  januari 9, 2019
  • Stefan
   januari 9, 2019
 2. Bert
  februari 14, 2019
  • Stefan
   februari 14, 2019

Plaats een reactie