Groepsbeleid editor (Group Policy Editor) installeren in Windows Home Editie

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

De groepsbeleid editor, ook wel bekend als GPO, Group Policy Editor of gpedit.msc is standaard niet geïnstalleerd in de Windows Home of Starter edities. Dit geldt voor elke Microsoft Home of Starter Windows-editie, zij het Windows XP, Windows 7, Windows 8 of Windows 10.

De Group Policy Editor is een handige tool om instellingen in Windows met een simpele klik te wijzigen. U kunt de Group Policy Editor zien als een tool die instellingen wijzigt die in principe ook via de registereditor gewijzigd kunnen worden, maar dan gegroepeerd en daarmee overzichtelijker.

In dit artikel leg ik u stap voor stap uit hoe u de Groepsbeleideditor kunt installeren in Windows 10. Deze stappen kunnen ook gebruikt worden om gpedit.msc (groepsbeleid editor) te installeren in Windows 7, en Windows 8.

Groepsbeleid editor (Group Policy Editor – gpedit.msc) installeren in Windows 10 Home of Starter editie

Download Groepsbeleid Editor

Download hier het installatie-bestand om de Groepsbeleid editor (gpedit.msc) te installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.
Directe Download

Om te beginnen, download het Group Policy Editor installatie setup bestand van de link hierboven. Pak het zip-bestand uit en plaats het gpedit installeren.exe setup bestand op het Windows-bureaublad.

gpedit.msc installeren

Klik met de rechtermuisknop op het gpedit installeren.exe bestand en selecteer als Administrator uitvoeren.

gpedit.msc windows 10 home installeren

Klik op de Next knop om door te gaan met de installatie.

gpedit.msc windows 10 starter installeren

Klik op Install om de installatie van de Groepsbeleid editor te installeren in Windows 7, Windows 8 of Windows 10 Starter of Home editie. Mogelijk dient u nog .NET Framework 3.5 te installeren om de installatie te voltooien. Installeer .NET Framework 3.5 indien nodig, klik op Dit onderdeel downloaden en installeren.

gpedit.msc windows 10 net framework 3.5 installeren

De installatie van gpedit.msc is nu voltooid. Er is echter nog een extra stap die gebruikers van Windows 64-bit moeten uitvoeren alvorens gpedit.msc te kunnen starten.

gpedit.msc installeren Windows Start of Home editie x32

Als u Windows 32-bit gebruikt kunt u deze stap overslaan en direct met de rechtermuisknop klikken op de start-knop en in het uitvoeren veld: gpedit.msc typen om de Group Policy Editor te starten.

gpedit.msc openen

gpedit.msc installeren Windows Start of Home editie x64

Open in de Windows-verkenner de volgende map: C:\windows\syswow64\ kopieer de volgende mappen en bestand: “GroupPolicy”, “GroupPolicyUsers” en bestand “gpedit.msc” en plak deze in de map C:\Windows\system32\

U kunt nu gpedit.msc starten door op de rechtermuisknop klikken op de start-knop en in het uitvoeren veld: gpedit.msc typen om de Group Policy Editor te starten.

Wat als gpedit.msc nog steeds niet werkt?

Voor sommige Windowsversies werkt de bovenstaande methode niet. Er is een methode die altijd werkt. In de onderstaande instructie vind u een download naar een batch-bestand die u dient uit te voeren als Administrator.

Download Groepsbeleid Editor Batch

Download hier het batch-bestand om de Groepsbeleid editor (gpedit.msc) te installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.
Directe Download

Plaats het batch-bestand op het Windows-bureaublad en klik met de rechtermuisknop en selecteer als Administrator uitvoeren.

gpedit installeren windows home of starter editie

Er verschijnt nu een Opdrachtprompt venster. Na installatie kunt u het venster sluiten en gpedit.msc starten via Start en uitvoeren.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

16 REACTIES

  • Hallo Laurent, bent u beheerder in Windows 10. Als u geen beheerder bent (een Administrator account) dan kunt u dit niet uitvoeren. Indien u een foutmelding krijgt hoor ik graag welke foutmelding, ik kan kijken of ik een oplossing kan aanbieden.
   Groet Stefan

 1. Ik wil Windows Defender inschakelen maar dit lukt niet. Uw virus en bedreigingsbeveiliging wordt beheerd door uw organisatie.
  Las dat je die in kon schakelen door in Uitvoeren gpedit.msc in te toetsen. Krijg dan de melding dat deze niet gevonden kan worden
  Er is door een ‘handige’ knutselaar gerommeld met de registersleutels.
  In de reg editor zie ik staan:
  Disable antispyware
  Disable behaviourmonitor
  Disable Onaccess protection
  Disable Scan on realtime enable

  Hoe kan ik dit weer rechtbreien? Thanks?

  • Waar ziet u in het register (regedit.exe dus geen gpedit.msc, dit is iets anders) de sleutels
   Disable antispyware
   Disable behaviourmonitor
   Disable Onaccess protection
   Disable Scan on realtime enable
   En dan bedoel ik; welk pad HKEY_LOCAL_MACHINE etc, of HKEY_CURRENT_USER? Ik ga u proberen te helpen maar het een en ander is me niet helemaal duidelijk. U mag me ook mailen met een schermprint. Let wel u dient beheerder te zijn op de computer, bent u geen beheerder dan kunt u geen instellingen wijzigen.

 2. Zeer bedankt Stefan.
  Ik ben geholpen met onderstaande post.
  Groet, Gerrit.

  10. Re: Device/Credential Guard error on Windows 10 Home
  redelinux Novice
  redelinux 17-sep-2018 21:52 (in antwoord op Kiwitech62)

  Just run cmd as Admin and type

  bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

  and REBOOT

  this will fix

  and if you need hypervisor for something like windows emulator tools in visual studio just re-enable when you need by typing

  bcdedit /set hypervisorlaunchtype auto

  and REBOOT

  Credential Guard is enabled by hypervisor, and when you disable hypervisorlaunchtype, it disables it. No there is no way to use VMWARE Workstation 14 with this enabled, because they don’t support the use of stubs to access hardware through their VMs yet. Anyway, microsoft virtualization sucks so, disable it and keep using VMWARE as it is the fastest one on the market.

 3. Hallo,
  Bij het openen van VMvirtual machine kreeg ik de volgende foutmelding: “VMware Workstation and Device/Credential Guard are not compatible. VMware Workstation can be run after disabling Device/Credential Guard “.
  Vervolgens heb ik volgens de instructie op deze pagina de groepsbeleid editor geïnstalleerd en geopend. (besturingssysteem W10 home v 1903)
  Het probleem is nu dat in de gpedit.msc niet de mogelijkheid voorkomt om Device/credential guard uit te zetten.

 4. Hallo, mijn probleem is dat ik een foto bewerking’s programma heb geinstalleerd . ik kan de foto’s bewerken maar niet opslaan er komt dan een melding dat het bestand niet te vinden is. ik heb windows 10 met windows defender
  wie kan mij hiermee helpen?
  Bert

 5. Aangezien de laptop oud is merk ik als er een update plaatsvind. Ik wilde dit uitzetten zoals boven beschreven echter staat er nog steeds geen gpedit.msc op de laptop. Hoe kan ik dit oplossen?

  • Welke Windows editie is er geïnstalleerd? (bijvoorbeeld: Windows 10 Home) en bent U Administrator (beheerder) in Microsoft Windows?

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓