More
  Startpagina Handige tips Microsoft edge verwijderen uit Windows 10 - PC-Tips.info

  Microsoft edge verwijderen uit Windows 10 – PC-Tips.info

  Microsoft Edge of recentelijk Chromium Edge, is een relatief nieuwe web browser ontwikkeld door Microsoft op het platform van Chromium (Google Chrome). Microsoft Edge vervangt Internet Explorer (die overigens nog steeds beschikbaar is in Windows 10) en is standaard opgenomen in Windows 10. Microsoft Edge is ook beschikbaar om te downloaden op iOS en Android smartphones.

  De enige manier om beschikking te krijgen over de nieuwste browser van Microsoft is dan ook om te upgraden van Windows 7 of Windows 8 naar Windows 10. Op eerdere Windows versies is Microsoft Edge niet beschikbaar.

  Over het algemeen is Microsoft Edge is een heel goede web browser, veel beter dan zijn voorganger Internet Explorer. Microsoft Edge is snel, eenvoudig in het gebruik en lichtgewicht op het besturingssysteem. De meeste mensen kiezen ervoor om Microsoft Edge te gebruiken, andere mensen kiezen ervoor om Microsoft Edge te vervangen voor een andere internet browser, zoals Google Chrome of Firefox.

  Het verwijderen van Microsoft Edge lijkt een goede uitkomst als u ervoor kiest om een andere internet browser te gebruiken. Waarom zou Microsoft Edge beschikbaar moeten blijven en schijfruimte innemen, als u Microsoft Edge toch niet gebruikt?

  Het probleem is dat sommige apps zoals Windows Mail Microsoft Edge blijven gebruiken om een hyperlink te openen als u deze opent in een ontvangen e-mail.

  Microsoft Edge is een standaard onderdeel van Windows 10, als u Microsoft Edge verwijderd kunnen er problemen optreden. Het is uw keuze om Microsoft Edge te verwijderen uit Windows 10.

  Edge verwijderen is normaliter niet mogelijk, u kunt Microsoft Edge niet zomaar verwijderen via de instellingen in Windows 10. In dit artikel beschrijf ik hoe u Edge wel kunt verwijderen uit Windows 10. Hiervoor zijn speciale methodes beschikbaar die niet door Microsoft worden ondersteunt.

  Microsoft edge verwijderen uit Windows 10

  Ik heb deze tool op 28 februari 2020 opnieuw getest en het werkt nog steeds.
  Deze tool verwijderd het nieuwe Edge (Chromium Edge) van Windows 10.

  Microsoft Edge verwijderen met een speciaal programma. Klik hier om het programma te downloaden naar uw computer. Selecteer de link “Download Uninstall Edge browser for Windows 10”. Selecteer de bestanden in het zip bestand en plaats deze bestanden op het Windows bureaublad.

  Selecteer “Uninstall Edge.cmd” en voer het uit als Administrator.

  microsoft edge verwijderen windows 10 applicatie

  Er opent zich een ms-dos venster met een aantal commando’s.

  Microsoft edge verwijderen uit windows 10

  Als de applicatie klaar is met het verwijderen van Microsoft Edge uit Windows 10, zal de applicatie vragen uw PC te herstarten.

  Ik heb de applicatie getest en het werkt, Microsoft Edge is verwijderd uit windows 10.

  p.s. zorg dat u backup’s heeft, dit proces is voor zover mij bekend niet terug te draaien!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  20 REACTIES

  1. ok verwijderen kan dus negatief uitpakken. maar moet edge ( liever Firefox ) dan altijd mee opstarten en op de achtergrond werken? ook wanneer het voor geen enkele toepassing (o jee ff wennen, app ) internet nodig heeft?
   voor windows mail ( liever Thunderbird ) geld eigenlijk hetzelde, maar misschien kan ik er beter maar aan wennen dat de tijd veranderd en dan niet altijd beter hoeft te worden.

   p.s. Had u voorheen niet het pc magazine Tips & Trucs ?

   • In principe is dat wel wat Microsoft aanraad. Het verwijderen van Edge wordt niet ondersteunt door Microsoft, d.w.z. dat het inderdaad is dat Edge gewoon op de PC blijft staan. Ik heb geen magazine gehad in het verleden.

  2. Hallo,
   Zeer bedankt voor uw antwoord, ik zal geen verdere poging ondernemen om beide te verwijderen.
   Met de pc’s van tegenwoordig merk je het waarschijnlijk ook niet eens, zo snel ze zijn..

   Dus geen magazine? nou ja ik dacht het zowaar echt even.

   m.v.gr.

   • Hallo Gerrit,
    inderdaad geen magazine, dit is mijn online magazine waarin ik mensen adviseer m.b.t. PC Tips 🙂
    Als het niet nodig is zou ik aanraden om Microsoft Edge inderdaad niet te verwijderen. Microsoft Edge pas verwijderen als er een reden voor is, en die kan er zijn maar niet voor de alledaagse Windows 10 gebruiker. Bedankt voor uw reacties.

  3. Ik heb windows 10 op mn pc en heb Edge verwijdert zoals hierboven beschreven.
   Alles werkt nog goed bij mij ook mijn mail van Microsoft app op mijn pc werkt prima, als ik een link in een mail aanklikt opent die gewoon in Firefox.
   ik heb nergens problemen mee nu ik Edge verwijderd hebt.

   • Ik heb het zojuist nog getest op een Windows 10 test-machine. Het script werkt nog prima.
    U dient met de rechter muis knop op “Uninstall Edge.cmd” te klikken en uitvoeren als Administrator te selecteren. Dit betekend dat U Administrator (beheerder) van de computer met Windows 10 dient te zijn om de Microsoft Edge browser te kunnen verwijderen.

    Mogelijk zit daar het probleem, dat U geen beheerder rechten heeft?

  4. Hallo Stefan,
   Vraagje misschien heb ik berichten over het hoofd gelezen, maar is er ook een manier om van die irritante Bing webbrowser af te komen? Compleet dan verwijderd van de PC!
   Heb dus windows 10

  5. Geweldige tip, eindelijk is die privacyschender eraf, ik heb ook meteen alle apps eraf gegooid met 10AppsManager.

   Ik heb nu eindelijk weer het gevoel dat ik achter een computer zit i.p.v. een tablet want ik heb de boel nu aardig getweakt zoals ik het wil.

  6. Ik gebruik zowel Edge alsook Firefox. Bij het opstarten van Edge en het daarna weer afsluiten valt het mij op dat het bureaublad tweemaal knippert zodra ik Edge afsluit. Bij Firefox gebeurt dit niet.
   Ik heb bijna alle aanbevolen methodes gebruikt -beeldscherm drivers verwijderd etc.-om het op te lossen maar helaas jammer.
   Heeft u een idee wat de oorzaak kan zijn?

  7. Mij maakt het kwaad. Het is mijn computer en ik wil kunnen bepalen wat er op staat en wat niet. Microsoft vind ik een akelig bedrijf maar onder Linux draaien de programma’s die ik wil gebruiken niet.

   • Bent u beheerder in Windows 10? Heeft u het bestand zoals in instructie uitgevoerd als Administrator? Ik heb het nogmaals getest tegen de laatste Windows 10 versie met Edge en het werkt nog steeds.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...