More
  Startpagina Handige tips Slimme opslag activeren in Windows 10 (Automatisch opruimen)

  Slimme opslag activeren in Windows 10 (Automatisch opruimen)

  Wanneer uw Windows 10 computer schijfruimte gebrek begint te krijgen, maakt u meestal de prullenbak handmatig leeg en verwijdert u tijdelijke bestanden om opslagruimte vrij te maken. Echter u kunt u ook tools gebruiken in Windows 10 zoals het ingebouwde hulpprogramma voor het opschonen van schijven.

  U kunt nu slimme opslag gebruiken om automatisch ongewenste bestanden te verwijderen.

  Slimme opslag is al enige tijd een onderdeel van Windows 10, maar het is bijgewerkt en toegevoegd in de Creators update. Als u de hier genoemde opties niet ziet, zorg er dan voor dat Windows 10 bijgewerkt is met de laatste updates.

  Slimme opslag inschakelen in Windows 10

  Om Slimme opslag in te schakelen op Windows 10, klikt u op de start knop. Selecteer Instellingen uit het start menu. Klik in de Windows instellingen op Systeem en daarna op Opslag.

  slimme opslag windows 10

  Klik op de Opslag schakelaar. Zodra u de optie inschakelt, zal Windows 10 automatisch ongewenste bestanden verwijderen van uw PC, inclusief enkele tijdelijke bestanden en items in de prullenbak die ouder zijn dan 30 dagen.

  U ziet in het overzicht hoeveel schijfruimte bepaalde onderdelen van Windows innemen op uw harde schijf. Klik op meer categorieën weergeven om meer categorieën te zien.

  Sliimme opslag is geen handmatige optie. Als u bestanden moet wissen
  omdat u schijfruimte nodig hebt op dit moment, en u hebt grote bestanden in de prullenbak die niet 30 dagen oud zijn, zal u ze handmatig moeten verwijderen.

  Klik op Slim opslaan configureren of nu uitvoeren.

  slim opslaan configureren of nu uitvoeren

  In de instellingen klik onderaan op Nu ruimte vrijmaken. Klik op de Nu opruimen knop om meteen schijfruimte vrij te maken in Windows 10.

  nu ruimte vrijmaken windows 10

  Om schijfruimte te besparen is het een optie om te kiezen waar specifieke soorten bestanden worden opgeslagen. Denk hierbij aan een gekoppelde externe harde schijf of een gekoppelde netwerk medium.

  Klik op wijzigen waar nieuwe inhoud wordt opgeslagen.

  wijzigen waar nieuwe inhoudt wordt opgeslagen windows 10

  In de locatie opties voor nieuwe inhoud kunt u bepalen welke soort bestanden er op welke locatie worden opgeslagen. Dit gaat per schijf, dus u kunt een locatie opgeven als deze door Windows 10 als schijf wordt herkend, dus met drive letter.

  nieuwe inhoud locatie opties windows 10

  Op deze manier hoeft niet alles op de C partitie worden opgeslagen en kunt u dus ruimte besparen. Het verplaatsen gebeurt automatisch per bestands type.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...