More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Windows 10 Windows 10 hotspot aanmaken, deel het internet via WiFi

  Windows 10 hotspot aanmaken, deel het internet via WiFi

  In Windows 10 kunt u de internet verbinding delen. U kunt een internet hotspot aanmaken om de huidige internet verbinding te delen van Wi-Fi met andere apparaten.

  U heeft wel een aparte wifi adapter nodig om het signaal wat wordt verzonden naar andere apparaten te delen. Deze adapter kunt u al voor een paar euro kopen via onder andere bol.com.

  In Windows 7 en Windows 8 moest u nog speciale commando’s inzetten om Wi-Fi te delen in Windows 10 kunt u dit vanuit de instellingen aanpassen.

  Enige technische kennis vereist, maar middels deze stap voor stap instructie moet het ook beginners lukken.

  Windows 10 hotspot aanmaken

  Open de Windows start knop. Selecteer Instellingen uit het menu.

  windows 10 instellingen openen

  In de Instellingen klik op Netwerk en Internet instellingen.

  netwerk en internet instellingen windows 10

  Klik op Mobiele hotspot uit het linker menu. U heeft nu de optie om de internetverbinding te delen via Wi-Fi of via Bluetooth.

  internet delen via bluetooth

  Als u via Wi-Fi de internetverbinding deelt heeft u een aparte Wi-Fi adapter nodig.

  windows 10 hotspot aanmaken

  Onderaan ziet u de netwerknaam en het bijbehorende Wi-Fi wachtwoord. Als u de internetverbinding heeft gedeeld, dus bovenaan de schuif op Aan heeft gezet, dan kunt u op uw apparaat zoeken naar de netwerknaam en bij verbinding het desbetreffende wachtwoord ingeven.

  U heeft nu met succes verbinding gemaakt via de hotspot die is aangemaakt in Windows 10.

  Lukt het niet of heeft u een vraag? Ik help u graag verder via onderstaand commentaar veld. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x