AI afbeeldingen maken via Bing AI Chat met Microsoft Edge

Stefan
AI afbeeldingen maken via Bing AI Chat met Microsoft Edge

Wanneer u de Microsoft Edge browser gebruikt met een Microsoft-account, dan kunt u Bing AI Chat gebruiken om AI afbeeldingen te genereren.

Bing chat kan via DALL-E van OpenAI een afbeelding genereren door een omschrijving te geven van hoe deze afbeelding eruit moet komen te zien.

Al afbeeldingen maken in Bing Chat is een functie die beschikbaar is voor alle gebruikers, ongeacht het type apparaat. U kunt hiervoor verschillende apparaten gebruiken zoals een Androidtelefoon, een iPhone en een computer. Echter, de makkelijkst manier is via de Chat knop in de Microsoft Edge browser.

AI afbeeldingen maken via Bing AI Chat met Microsoft Edge

Om te beginnen heeft u een Microsoft-account nodig dat is ingesteld in de Microsoft Edge browser om gebruik te kunnen maken van Bing Chat AI. Dit Microsoft-account moet vervolgens zijn aangemeld bij Bing chat AI.

Heeft u dit allemaal al ingesteld, dan kunt u via Bing Image Creator (AI) gratis afbeeldingen genereren. Dit zijn er op dit moment maximaal 100 per gebruiker. Dit kan nog wijzigen.

Klik rechtsbovenin de Microsoft Edge browser op het Bing Chat pictogram. In het “Chatten” venster klikt bij “een gespreksstijl kiezen” op “Creatiever”. Geef vervolgens een omschrijving in van de afbeelding die Bing AI voor u gaat genereren.

Gebruik hiervoor een bericht op dezelfde manier zoals u het ook tegen een mens zou zeggen. Dus bijvoorbeeld: maak voor mij een afbeelding van een kat achter een computer die PC tips aan het maken is.

AI afbeeldingen maken via Bing AI Chat met Microsoft Edge

Het zal enkele seconden duren voordat Bing AI een afbeelding heeft gemaakt. Dit zijn er meestal meerdere waaruit u een keuze kunt maken. Klik op de afbeelding die u wilt gebruiken.

Bing AI afbeeldingen

De AI gegenereerde afbeelding is nu beschikbaar om te delen, op te slaan in verzamelingen of te downloaden naar uw computer.

AI afbeelding downloaden via Bing Chat AI DALL-E

Wanneer de afbeelding niet geheel is wat u ervan verwacht had, dan kunt u via nieuwe aanwijzingen de afbeelding laten aanpassen. Zo worden er aanvullende prompt weergegeven om de afbeelding te wijzigen. U kunt natuurlijk ook zelf een omschrijving geven van een nieuwe afbeelding of een aanpassing aan de huidige afbeelding.

Aanvullende prompts om de AI afbeelding aan te passen of te wijzigen

Kunt u deze AI afbeeldingen voor commerciële doeleinden gebruiken? Volgens de gebruiksvoorwaarden van Microsoft kunt u de gegenereerde AI afbeeldingen van Bing Image Creator niet gebruiken voor commerciële doeleinden. U mag ze echter wel gebruiken voor persoonlijk gebruik, zolang het legaal is.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Bing Chat AI gebruiken in de Google Chrome browser.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *