Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Wat zijn verzamelingen in de Microsoft Edge browser

De Microsoft Edge is een veelzijde browser met veel verschillende functies. Een functie in de Edge browser is de functie “verzamelingen”.

Een verzameling in de Microsoft Edge browser is een collectie van onderwerpen die u kunt samenstellen en kunt bundelen. Op deze manier kunt u verschillende informatie over dit onderwerp opslaan in de “verzameling”. Deze verzameling met collecties kunt u synchroniseren over verschillende apparaten waar u een Microsoft-account heeft gekoppeld.

De informatie die u kunt opslaan in een verzameling is bijvoorbeeld een link naar een website, een afbeelding, maar ook stukken geselecteerde tekst of zelf geschreven tekst.

Door deze informatie te bundelen in “verzamelingen” kunt u een collectie samenstellen over één of meerdere onderwerpen. Deze onderwerpen of de gehele verzameling kunt u vervolgens ook delen met anderen via e-mail of in een app.

Verzamelingen in Microsoft Edge

Om een verzameling aan te maken, klikt u op de “verzamelingen” knop in de Microsoft Edge menubalk. Klik vervolgens op “Nieuwe verzameling maken”.

Nieuwe verzameling maken

Geef een duidelijke naam in voor de verzameling. Aan deze verzameling kunt u vervolgens collecties toevoegen.

Naam voor verzameling aanmaken

Klik op de zojuist aangemaakte verzameling om informatie toe te voegen. Om een website toe te voegen aan de verzameling, opent u de website die u wilt toevoegen en vervolgens in het verzameling venster klikt u op de link “Huidige pagina toevoegen. De pagina wordt nu toegevoegd aan de verzameling.

Huidige pagina toevoegen

Ditzelfde kunt u ook doen voor afbeeldingen en stukjes tekst. Klik met de linkermuisknop op een afbeelding en sleep deze naar het verzamelingen venster. De afbeelding is nu onderdeel van de verzameling.

Het is ook mogelijk om tekst of links toe te voegen aan de verzameling. Dit werkt op dezelfde manier door de tekst of link te selecteren en vervolgens in de verzameling te slepen. Zelf een notitie toevoegen doet u door naast “huidige pagina toevoegen” te klikken op de drie horizontale puntjes en vervolgens te klikken op “notitie toevoegen”.

Notitie toevoegen

Het is ook altijd mogelijk om via een rechtermuisklik op een element zoals tekst of een afbeelding te klikken. In het menu klikt u vervolgens op “toevoegen aan verzamelingen” en selecteert u de naam van de verzameling of maakt u een nieuwe verzameling.

Toevoegen aan verzameling

Als u uiteindelijk een verzameling heeft aangemaakt over een specifiek onderwerp, dan kunt u alle informatie over dit onderwerp opnieuw openen in verschillende type vensters. Ga terug naar de verzamelingen en klik op de “meer opties” knop.

U kunt nu de naam wijzigen, de verzameling verwijderen of alle informatie in de verzameling openen in een nieuw tabblad, venster of inprivate venster.

Verzamelingen meer opties

Als u de verzameling wilt delen dan opent u de verzameling, klikt op de drie horizontale puntjes en vervolgens op “naar klembord kopiëren”.

Dit klembord kunt u vervolgens gebruiken om de verzameling te delen via mail of in een andere app. Als u Microsoft Word of Excel heeft geïnstalleerd kunt u de verzameling ook exporteren naar één van deze apps.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook
4 REACTIES
 1. mijn knop rechtsboven verzamelingen is zichtbaar maar zodra ik daar op klik komt de mededeling inhoud geblokkeerd. neem contact op met de site beheerder.

  weet u de oplossing???

  • Hallo, dit is vermoedelijk een instelling die extern wordt geblokkeerd via een beleid. Een beleid is vaak een restrictie m.b.t. instellingen op een werk/school laptop of pc. Dit kan ook gebeuren als de computer onderdeel is van Microsoft 365 via het werk of school. Dit moet worden opgelost door het externe beleid te verwijderen of aanpassen. Aan de hand van uw verhaal vermoed ik dit.
   Hier staan nog wat tips:
   https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/why-wont-the-edge-browser-display-my-collections/3c0bc868-c55d-4717-8b38-b9cf9559cb90
   Succes!

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!