Wat zijn verzamelingen in de Microsoft Edge browser

Stefan
Wat zijn verzamelingen in de Microsoft Edge browser

De Microsoft Edge is een veelzijde browser met veel verschillende functies. Een functie in de Edge browser is de functie “verzamelingen”.

Een verzameling in de Microsoft Edge browser is een collectie van onderwerpen die u kunt samenstellen en kunt bundelen. Op deze manier kunt u verschillende informatie over dit onderwerp opslaan in de “verzameling”. Deze verzameling met collecties kunt u synchroniseren over verschillende apparaten waar u een Microsoft-account heeft gekoppeld.

De informatie die u kunt opslaan in een verzameling is bijvoorbeeld een link naar een website, een afbeelding, maar ook stukken geselecteerde tekst of zelf geschreven tekst.

Door deze informatie te bundelen in “verzamelingen” kunt u een collectie samenstellen over één of meerdere onderwerpen. Deze onderwerpen of de gehele verzameling kunt u vervolgens ook delen met anderen via e-mail of in een app.

Verzamelingen in Microsoft Edge

Om een verzameling aan te maken, klikt u op de “verzamelingen” knop in de Microsoft Edge menubalk. Klik vervolgens op “Nieuwe verzameling maken”.

Nieuwe verzameling maken

Geef een duidelijke naam in voor de verzameling. Aan deze verzameling kunt u vervolgens collecties toevoegen.

Naam voor verzameling aanmaken

Klik op de zojuist aangemaakte verzameling om informatie toe te voegen. Om een website toe te voegen aan de verzameling, opent u de website die u wilt toevoegen en vervolgens in het verzameling venster klikt u op de link “Huidige pagina toevoegen. De pagina wordt nu toegevoegd aan de verzameling.

Huidige pagina toevoegen

Ditzelfde kunt u ook doen voor afbeeldingen en stukjes tekst. Klik met de linkermuisknop op een afbeelding en sleep deze naar het verzamelingen venster. De afbeelding is nu onderdeel van de verzameling.

Het is ook mogelijk om tekst of links toe te voegen aan de verzameling. Dit werkt op dezelfde manier door de tekst of link te selecteren en vervolgens in de verzameling te slepen. Zelf een notitie toevoegen doet u door naast “huidige pagina toevoegen” te klikken op de drie horizontale puntjes en vervolgens te klikken op “notitie toevoegen”.

Notitie toevoegen

Het is ook altijd mogelijk om via een rechtermuisklik op een element zoals tekst of een afbeelding te klikken. In het menu klikt u vervolgens op “toevoegen aan verzamelingen” en selecteert u de naam van de verzameling of maakt u een nieuwe verzameling.

Toevoegen aan verzameling

Als u uiteindelijk een verzameling heeft aangemaakt over een specifiek onderwerp, dan kunt u alle informatie over dit onderwerp opnieuw openen in verschillende type vensters. Ga terug naar de verzamelingen en klik op de “meer opties” knop.

U kunt nu de naam wijzigen, de verzameling verwijderen of alle informatie in de verzameling openen in een nieuw tabblad, venster of inprivate venster.

Verzamelingen meer opties

Als u de verzameling wilt delen dan opent u de verzameling, klikt op de drie horizontale puntjes en vervolgens op “naar klembord kopiëren”.

Dit klembord kunt u vervolgens gebruiken om de verzameling te delen via mail of in een andere app. Als u Microsoft Word of Excel heeft geïnstalleerd kunt u de verzameling ook exporteren naar één van deze apps.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

4 reacties
 1. mijn knop rechtsboven verzamelingen is zichtbaar maar zodra ik daar op klik komt de mededeling inhoud geblokkeerd. neem contact op met de site beheerder.

  weet u de oplossing???

  1. Hallo, dit is vermoedelijk een instelling die extern wordt geblokkeerd via een beleid. Een beleid is vaak een restrictie m.b.t. instellingen op een werk/school laptop of pc. Dit kan ook gebeuren als de computer onderdeel is van Microsoft 365 via het werk of school. Dit moet worden opgelost door het externe beleid te verwijderen of aanpassen. Aan de hand van uw verhaal vermoed ik dit.
   Hier staan nog wat tips:
   https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/why-wont-the-edge-browser-display-my-collections/3c0bc868-c55d-4717-8b38-b9cf9559cb90
   Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *