Bing Chat AI bot gebruiken in Google Chrome

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Bing Chat AI is beschikbaar in de Microsoft Edge browser. Via de Microsoft Edge browser kunt u chatten met deze bot.

Als u de Bing chatbot via een andere browser benaderd, zoals bijvoorbeeld Google Chrome, dan ziet u een bericht “Chatmodus is alleen beschikbaar wanneer u toegang hebt tot het nieuwe Bing”. Er wordt vervolgens geadviseerd om de Microsoft Edge browser te gebruiken.

Chatmodus is alleen beschikbaar wanneer u toegang hebt tot het nieuwe Bing.

Via een aanpassing in de Google Chrome browser kunt u toch de Bing Chatbot gebruiken zonder hiervoor Microsoft Edge te starten. Het werkt op de volgende manier.

Als u de Bing Chat pagina bezoekt, dan wordt er een “user-agent” meegestuurd. Deze user-agent vertelt de server met welke browser er wordt gewerkt. Als we deze user-agent aanpassen naar de Microsoft Edge user-agent in de Google Chrome browser, dan denkt de server dat we werken met Microsoft Edge en kunnen we de Chat functie gebruiken van Bing AI.

Bing Chat AI bot gebruiken in Google Chrome

Open de Google Chrome browser. Ga naar Bing.com en meldt u aan met uw Microsoft-account waarmee u toegang heeft tot de Bing Chat AI functionaliteit. U moet u dus aanmelden en al toegelaten zijn om Bing AI te gebruiken.

Als u bent aangemeld, dan klikt u rechtsbovenin op de drie verticale streepjes om het Chrome menu te openen. In het menu klik op “meer hulpprogramma’s” en vervolgens op “hulpprogramma’s voor ontwikkelaars”.

meer hulpprogrammas

Klik in de “DevTools” op de drie verticale puntjes. In het menu klikt u op “More tools” en vervolgens op “network conditions”.

network conditions

Schakel rechtsonderin de optie “Use browser default” uit. Selecteer vervolgens de volgende user-agent in de lijst “Microsoft Edge (Chromium) – Windows”.

Houdt er rekening dat deze user-agent alleen werkt in dit actieve tabblad. Sluit u dit tabblad dan dient u bovenstaande stappen opnieuw uit te voeren.

user agent microsoft edge

Als u nu opnieuw de Bing Chat AI pagina laadt, dan kunt u nu chatten met Bing AI via de Google Chrome browser.

Bing chat ai in Google chrome

Om het makkelijker te maken kunt u ook de volgende browser extensie installeren in Google Chrome “Bing chat for all browsers“.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!