Pictogram van een schijf wijzigen in Windows 11 of Windows 10

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u in Windows meerdere schijven heeft aangemaakt of gekoppeld, dan kan het helpen om het pictogram van de schijf te wijzigen.

Het aanpassen van het icoon van de schijf helpt u om de schijf sneller te identificeren in het schijven overzicht in de Windows verkenner.

Alle schijven in Windows hebben namelijk hetzelfde pictogram. Dit maakt het vrij on-overzichtelijk als u werkt met een combinatie van harde schijven, netwerk schijven en/of USB schijven.

U kunt voor iedere schijf een ander pictogram instellen, hiermee kunt u duidelijk onderscheid maken tussen verschillende schijven.

Pictogram van een schijf wijzigen in Windows 11 of Windows 10

Om te beginnen heeft u een pictogram nodig die u in gaat stellen als schijf pictogram. Dit moet een bestand zijn met de extensie (“.ico”). Deze kunt u via verschillende websites downloaden.

Open de Windows verkenner. Dubbelklik op de schijf waarvan u het pictogram wilt wijzigen. Kopieer vervolgens het (“.ico”) bestand naar de root van deze schijf.

Pictogram verplaatsen naar schijf

Klik nu met de rechtermuisknop in de schijf. In het menu klik op Nieuw en daarna op tekstbestand. Wijzig de naam van dit tekst-bestand naar “autorun.inf”.

Het is handig als u daarvoor de verborgen bestanden weergeeft. Aangezien de standaard extensie van een tekstbestand (“.txt”) is.

Als u het bestand heeft opgeslagen als (“autorun.inf”) dan voegt u de volgende inhoud toe aan dit bestand.

[autorun]
ICON=bestandsnaamvanpictogram.ico

Wijzig “bestandsnaamvanpictogram.ico” naar de bestandsnaam van het pictogram bestand wat u eerder in de root van de schijf heeft geplaatst.

autorun inf bestand

Als u klaar bent, dan slaat u het autorun.inf bestand op en herstart u de computer. U ziet na de herstart dat het schijf pictogram is aangepast.

Pictogram van schijf wijzigen

Heeft u meerdere schijven waarvan u het icoon wilt wijzigen, herhaal dan dit proces. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!