Automatisch scherm draaien in Windows inschakelen of uitschakelen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als uw Windows apparaat is uitgerust met gyroscoopsensoren en een versnellingsmeter, kan Windows het scherm draaien in portret- of landschapsmodus, afhankelijk van de inhoud die u bekijkt.

Dit lijkt in eerste instantie een handige functie, maar in werkelijkheid kan het nogal eens voor problemen zorgen. Niet alle inhoud die u bekijkt is er voor ontwikkeld. Automatische schermrotatie is gebruikelijk voor apparaten met een groot scherm zoals telefoons en laptops en tablets.

Automatisch scherm draaien in Windows

Automatisch scherm roteren in Windows uitschakelen via instellingen

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik op Instellingen in het menu. In de Windows instellingen klik op Systeem.

Windows systeem instellingen

Klik op Beeldscherm aan de linkerzijde. In de “Schaal en lay-out” instellingen pas de “Schermstand” aan naar “Uit”.

Schermstand uitschakelen in Windows

Automatisch scherm roteren in Windows uitschakelen via het Windows register

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik op Uitvoeren in het menu. In het Uitvoeren venster type: regedit.exe.

In de Windows register editor open de volgende mappen structuur:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AutoRotation

Hier ziet u een DWORD waarde met de naam Enable. Klik er met de rechter muisknop op en selecteer Wijzigen. Verander de bitwaarde van 1 in 0 en klik op Ok om de wijzigingen op te slaan.

Sluit de Register-editor en start uw PC opnieuw op om de wijzigingen van kracht te laten worden Als u dit proces ongedaan wilt maken, gaat u naar dezelfde DWORD-waarde en zet u de waardegegevens terug op 1.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓