Automatisch video’s afspelen in Microsoft Edge uitschakelen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Ooit last gehad van die vervelende audio en/of video’s die automatisch in uw browser worden afgespeeld wanneer u een webpagina bezoekt? Dit is een veel voorkomend probleem bij Microsoft Edge en kan behoorlijk irritant zijn, vooral als u een website bezoekt waar u aandacht aan wilt besteden.

Hoewel Microsoft Edge een populaire browser is onder Windows 10 en 11, kan de functie Automatisch afspelen behoorlijk storend zijn voor degenen die websites bezoeken voor studie of werk.

Hoewel sommige gebruikers het niet erg vinden dat video’s automatisch worden afgespeeld terwijl ze op het web surfen (meestal advertenties), vinden de meeste gebruikers het storend.

Het goede nieuws is dat u de functie Automatisch afspelen in Microsoft Edge kunt uitschakelen en dat het automatisch afspelen van video’s of audio zal stoppen totdat u ze weer inschakelt.

Automatisch video’s afspelen in Microsoft Edge uitschakelen

Deze methode zal u helpen de functie Automatisch afspelen te beperken, als u de functie niet volledig wilt stoppen. Het beperken van de Autoplay functie zal alleen het geluid van de video die automatisch wordt afgespeeld dempen, wat betekent dat de video nog steeds automatisch wordt afgespeeld op uw Edge-browser, maar zonder het geluid. De video met geluid wordt alleen afgespeeld als u het tabblad activeert.

Volg de onderstaande instructies om de functie Automatisch afspelen in uw Microsoft Edge-browser te beperken en te voorkomen dat het geluid van de video automatisch wordt afgespeeld.

Open de Microsoft Edge browser. Klik rechtsbovenin op het menu, in het menu klik op Instellingen. Klik links op “Cookies en site machtigingen”, navigeer helemaal naar beneden en klik op “Media automatisch afspelen”.

Wijzig de instelling: Instellen of audio en video automatisch worden afgespeeld op websites naar “Beperken”.

Media automatisch afspelen uitschakelen in Microsoft Edge

Als u websites wel wilt toestaan wijzigt u de bovenstaande instellingen naar “Toestaan”. Eventueel kunt u uitzonderingen voor bepaalde websites toevoegen door op “Toevoegen” te klikken en de URL in te geven.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓