Concentratie hulp inschakelen en aanpassen in Windows 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Met de concentratie-hulp kunt u afleiding vrije perioden creëren door waarschuwingen, meldingen (notificaties) en andere geluiden tijdelijk uit te schakelen.

Zet concentratie hulp aan om afleidingen zoals sociale media te stoppen of stel deze afleidingen anders in om op bepaalde momenten van de dag automatisch in te schakelen.

U kunt de meldingen etc. later altijd teruglezen in het Windows 10 Actiecentrum.

Concentratie hulp inschakelen

U kunt eenvoudig de concentratie hulp activeren met behulp van het paneel voor snelle acties in het Actiecentrum. De standaardinstelling is uit.

Klik één keer op de knop Snelle actie om alleen prioriteitsmeldingen toe te staan, klik een tweede keer om alleen alarmen toe te staan. Klik een derde keer op de knop om de concentratie hulp weer uit te schakelen.

concentratiehulp action center windows 10

U kunt de concentratie hulp ook in- of uitschakelen en aanpassen in de Windows 10 instellingen.

Concentratie hulp aanpassen

Klik op de Windows start knop. In het linker menu selecteer Instellingen uit het start-menu.

instellingen windows 10

Klik op Systeem instellingen.

systeem instellingen windows 10

In het linker menu, klik op Concentratiehulp om de concentratiehulp instellingen te openen.

concentratiehulp instellingen windows 10

Eenmaal in bij de concentratie-hulp instellingen kunt u ook uw automatische regels instellen en uw prioriteiten aanpassen. U kunt automatische regels instellen op basis van tijden, wanneer u uw scherm dupliceert of wanneer u een spel aan het spelen bent.

Om een automatische regel op tijd in te stellen, klikt u op de “tijdens deze tijden” optie en vervolgens op de schuifregelaar naar Aan.

concentratie hulp tijden inschakelen

U ziet nu menu’s om de starttijd en eindtijd in te stellen en/of u de regel dagelijks moet herhalen, alleen op weekdagen of alleen in het weekend. De mate van concentratie kunt u kiezen of dit van toepassing is op de prioriteit of alleen alarmen.

tijden aanpassen concentratie hulp windows 10

Als u concentratie-hulp inschakelt op Prioriteit dan kunt u een aangepaste prioriteitenlijst instellingen t.b.v. de concentratiehulp.

Selecteer “alleen prioriteiten” en daarna klikt u op de prioriteitenlijst aanpassen.

prioriteitenlijst aanpassen concentratiehulp

U heeft nu de keuze om te beheren welke meldingen zijn toegestaan. De andere meldingen worden weergegeven in het Windows Actiecentrum. Ingestelde en geactiveerde alarmen worden altijd weergegeven.

U kunt ervoor kiezen om meldingen van bepaalde personen wel weer te geven en van bepaalde applicaties. Deze uitzonderingen kunt u in de prioriteitenlijst toevoegen, daardoor blijft u op de hoogte van meldingen die u wel wilt zien.

prioriteitenlijst instellen windows 10

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

Beste antivirus volgens de consumtenbond Bitdefender antivirus nu met 60% korting

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓