Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

Stefan
CCleaner duplicaten verwijderen

Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere tips over hoe u dubbele bestanden in Windows kunt vinden en verwijderen.

Duplicaten van bestanden nemen veel ruimte in, ook als u het idee heeft dat Windows amper duplicaten van bestanden bevat dan heeft u het mis. Niet alleen Windows maar ook veel applicaties maken duplicaten van specifieke bestanden vooral van media bestanden zoals video en audio bestanden.

Het is daarom aan te raden om periodiek naar dubbele bestanden te zoeken en waar nodig deze duplicaten te verwijderen om ruimte te besparen maar ook om Windows sneller te maken.

Dubbele bestanden verwijderen

CCleaner gratis voor thuisgebruik

Een handige applicatie die de meeste computers (mogelijk) wel kennen is CCleaner. CCleaner is een handige applicatie om tijdelijke bestanden e.d. mee op te ruimen, maar CCleaner bevat ook functionaliteit om duplicaten op te sporen en te verwijderen in Windows.

Download CCleaner en installeer CCleaner. Zorg ervoor dat u het installatie proces doorleest en derde partij applicaties afwijst!

CCleaner duplicaten verwijderen

Klik links in het menu op Extra en open de Duplicaten opsporen functionaliteit. Wijzig de instellingen klik op Zoeken, verwijder de duplicaten waar nodig.

Duplicate Cleaner

Duplicate Cleaner is extreem eenvoudig en heeft ondersteuning voor de Nederlandse taal. Duplicate Cleaner heeft krachtige functies om dubbele bestanden te verwijderen.

Download Duplicate Cleaner en installeer door het standaard installatie proces te volgen.

Deze software is niet gratis, maar ze bieden wel een gratis proefversie die u kunt gebruiken om te testen of het werkt of niet. Deze proefperiode is voor gratis 15 dagen, genoeg tijd dus om te testen.

Duplicate Cleaner voor windows

U kunt in Duplicate Cleaner heel veel verschillende filters instellen om de bestanden te vinden die u wilt vinden. Deze applicatie is zeer uitgebreid en biedt ook functionaliteit om bestanden te vinden die soort gelijk zijn, dus niet precies hetzelfde maar erop lijken waarmee u nog meer mogelijk ongewenste duplicaten kunt opsporen.

Auslogics Duplicate Finder

Auslogics Duplicate Finder is mogelijk voor de gemiddelde gebruiker wat makkelijker te gebruiken dan de meeste applicaties om duplicate in Windows te detecteren. Auslogics Duplicate Finder is ook gratis te gebruiken.

Let wel op tijdens het installatie proces dat u aanbevolen applicatie zoals Driver Finder etc uitvinkt en niet installeert.

Download Auslogics Duplicatie Finder en volg het installatie proces, vink uit wat u niet nodig heeft tijdens installatie. Lees het installatie proces door en klik niet zomaar op volgende! Deze applicatie heeft geen ondersteuning van de Nederlandse taal.

Auslogics Duplicate Finder

Zoals gezegd deze applicatie is mogelijk wat makkelijk in gebruik in tegenstelling tot andere applicaties om duplicaten te detecteren. In Auslogics Duplicate Finder kunt u specifieken soorten bestands types opzoeken en waar nodig verwijderen. In het menu kunt u ook specifieke mappen defineren waarin gezocht dient te worden.

Er is ook andere functionaliteit beschikbaar zoals opschonen van schijven, schijven optimaliseren en zoekgeraakte bestanden terugvinden maar hiervoor dient andere software te worden geinstalleerd. Deze software wordt gepromoot door Auslogics in Duplicate File Finder.

Ik hoop dat u hiermee geholpen bent en dat u dubbele bestanden heeft kunnen opsporen en verwijderen.

Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

5 reacties
  1. Hallo,
    Ik heb een NAS waarop vermoedelijk dubbele bestanden opstaan. Welk programma moet ik gebruiken om deze op te zoeken en eventueel te verwijderen?
    mvg
    Berke

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *