Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere tips over hoe u dubbele bestanden in Windows kunt vinden en verwijderen.

Duplicaten van bestanden nemen veel ruimte in, ook als u het idee heeft dat Windows amper duplicaten van bestanden bevat dan heeft u het mis. Niet alleen Windows maar ook veel applicaties maken duplicaten van specifieke bestanden vooral van media bestanden zoals video en audio bestanden.

Het is daarom aan te raden om periodiek naar dubbele bestanden te zoeken en waar nodig deze duplicaten te verwijderen om ruimte te besparen maar ook om Windows sneller te maken.

Dubbele bestanden verwijderen

CCleaner gratis voor thuisgebruik

Een handige applicatie die de meeste computers (mogelijk) wel kennen is CCleaner. CCleaner is een handige applicatie om tijdelijke bestanden e.d. mee op te ruimen, maar CCleaner bevat ook functionaliteit om duplicaten op te sporen en te verwijderen in Windows.

Download CCleaner en installeer CCleaner. Zorg ervoor dat u het installatie proces doorleest en derde partij applicaties afwijst!

CCleaner duplicaten verwijderen

Klik links in het menu op Extra en open de Duplicaten opsporen functionaliteit. Wijzig de instellingen klik op Zoeken, verwijder de duplicaten waar nodig.

Duplicate Cleaner

Duplicate Cleaner is extreem eenvoudig en heeft ondersteuning voor de Nederlandse taal. Duplicate Cleaner heeft krachtige functies om dubbele bestanden te verwijderen.

Download Duplicate Cleaner en installeer door het standaard installatie proces te volgen.

Deze software is niet gratis, maar ze bieden wel een gratis proefversie die u kunt gebruiken om te testen of het werkt of niet. Deze proefperiode is voor gratis 15 dagen, genoeg tijd dus om te testen.

Duplicate Cleaner voor windows

U kunt in Duplicate Cleaner heel veel verschillende filters instellen om de bestanden te vinden die u wilt vinden. Deze applicatie is zeer uitgebreid en biedt ook functionaliteit om bestanden te vinden die soort gelijk zijn, dus niet precies hetzelfde maar erop lijken waarmee u nog meer mogelijk ongewenste duplicaten kunt opsporen.

Auslogics Duplicate Finder

Auslogics Duplicate Finder is mogelijk voor de gemiddelde gebruiker wat makkelijker te gebruiken dan de meeste applicaties om duplicate in Windows te detecteren. Auslogics Duplicate Finder is ook gratis te gebruiken.

Let wel op tijdens het installatie proces dat u aanbevolen applicatie zoals Driver Finder etc uitvinkt en niet installeert.

Download Auslogics Duplicatie Finder en volg het installatie proces, vink uit wat u niet nodig heeft tijdens installatie. Lees het installatie proces door en klik niet zomaar op volgende! Deze applicatie heeft geen ondersteuning van de Nederlandse taal.

Auslogics Duplicate Finder

Zoals gezegd deze applicatie is mogelijk wat makkelijk in gebruik in tegenstelling tot andere applicaties om duplicaten te detecteren. In Auslogics Duplicate Finder kunt u specifieken soorten bestands types opzoeken en waar nodig verwijderen. In het menu kunt u ook specifieke mappen defineren waarin gezocht dient te worden.

Er is ook andere functionaliteit beschikbaar zoals opschonen van schijven, schijven optimaliseren en zoekgeraakte bestanden terugvinden maar hiervoor dient andere software te worden geinstalleerd. Deze software wordt gepromoot door Auslogics in Duplicate File Finder.

Ik hoop dat u hiermee geholpen bent en dat u dubbele bestanden heeft kunnen opsporen en verwijderen.

Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
5 REACTIES
  1. Hallo,
    Ik heb een NAS waarop vermoedelijk dubbele bestanden opstaan. Welk programma moet ik gebruiken om deze op te zoeken en eventueel te verwijderen?
    mvg
    Berke

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!