Een extra klok toevoegen in Windows 11? Dit is hoe!

Stefan
Een extra klok toevoegen in Windows 11

Als u regelmatig contact heeft met mensen in een andere tijdzone, dan is het handig om te weten hoe laat het in hen tijdzone is. In Windows 11 kunt u naast de tijd en datum uit uw eigen tijdzone nog een extra klok met tijdzone toevoegen.

Windows 11 toont alleen de huidige datum en tijd van uw tijdzone die altijd zichtbaar is op de taakbalk. Extra klokken kunnen gemakkelijk worden weergegeven via de werkbalk of via de fly-out wanneer u op de datum en tijd op de taakbalk klikt.

U kunt slechts twee extra klokken toevoegen naast de huidige tijd in datum in Windows 11.

Een extra klok toevoegen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen

Klik aan de linkerzijde op Tijd en taal. Klik daarna op Extra klokken.

Extra klokken toevoegen in Windows 11

In de datum en tijd instellingen kunt u in het tabblad Extra klokken een tweetal nieuwe tijdzones selecteren. Klik op “Deze klok weergeven” en selecteer de gewenste tijdzone. In het tekstveld “Geef weergavenaam op” geef een duidelijke weergavenaam op. Doe dit voor beide klokken. Klik op OK.

Andere tijdzone toevoegen in Windows 11

Als u na het toevoegen van een extra klok de huidige datum en tijd van die tijdzone wilt zien dan klikt u op de huidige tijd en datum in de taakbalk. Er wordt een nieuw venster geopend waar u bovenin de weergavenaam en tijd en datum notering ziet.

Extra klok in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
    1. Hallo, dat is geen standaard Windows functionaliteit. Daar zijn wel verschillende apps voor, zoek even in de Microsoft Store. Het is maar net wat je zoekt. Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *