Een extra klok toevoegen in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u regelmatig contact heeft met mensen in een andere tijdzone, dan is het handig om te weten hoe laat het in hen tijdzone is. In Windows 11 kunt u naast de tijd en datum uit uw eigen tijdzone nog een extra klok met tijdzone toevoegen.

Windows 11 toont alleen de huidige datum en tijd van uw tijdzone die altijd zichtbaar is op de taakbalk. Extra klokken kunnen gemakkelijk worden weergegeven via de werkbalk of via de fly-out wanneer u op de datum en tijd op de taakbalk klikt.

U kunt slechts twee extra klokken toevoegen naast de huidige tijd in datum in Windows 11.

Een extra klok toevoegen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen

Klik aan de linkerzijde op Tijd en taal. Klik daarna op Extra klokken.

Extra klokken toevoegen in Windows 11

In de datum en tijd instellingen kunt u in het tabblad Extra klokken een tweetal nieuwe tijdzones selecteren. Klik op “Deze klok weergeven” en selecteer de gewenste tijdzone. In het tekstveld “Geef weergavenaam op” geef een duidelijke weergavenaam op. Doe dit voor beide klokken. Klik op OK.

Andere tijdzone toevoegen in Windows 11

Als u na het toevoegen van een extra klok de huidige datum en tijd van die tijdzone wilt zien dan klikt u op de huidige tijd en datum in de taakbalk. Er wordt een nieuw venster geopend waar u bovenin de weergavenaam en tijd en datum notering ziet.

Extra klok in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓