Wilt u Windows 10 echt sneller maken? Bekijk dan deze tips!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In dit artikel, laten we eens kijken hoe we Windows 10 sneller kunnen maken.

Er zijn uiteraard simpele aanpassingen die u kunt doen om Windows 10 sneller te maken. In dit artikel leg ik deze aanpassingen stap voor stap uit zodat u ze kunt toepassen om Windows 10 sneller te maken.

Windows 10 sneller maken

Opstart applicaties uitschakelen

De eerste stap is het uitschakelen van opstart applicaties in Windows 10. U kunt apps die bij het opstarten worden uitgevoerd snel uitschakelen door taakbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk om taakbeheer te starten.

Klik op de knop met meer details als u taakbeheer in de compacte modus gebruikt. Klik op het opstart tabblad op de status kolom om toepassingen te sorteren en te identificeren welke momenteel zijn ingeschakeld om te starten bij het starten van Windows 10.

In het tabblad “invloed op opstarten” kunt u zien hoeveel impact een applicatie heeft bij het starten van Windows 10.

opstarten applicaties uitschakelen windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer de optie uitschakelen.

Nadat u alle toepassingen bij het opstarten hebt uitgeschakeld, ziet u een aanzienlijke verbetering van de Windows 10 prestaties.

Onnodige applicaties verwijderen

U moet altijd overwegen om bloatware en de apps die u nooit gebruikt te verwijderen om de Windows 10 prestaties te verbeteren. Eens in de zoveel tijd is het raadzaam om de lijst met geïnstalleerde applicaties te controleren.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop, selecteer instellingen, klik op Apps en klik op Apps en onderdelen. Zoek naar apps die u wilt verwijderen, klikt u op de knop Verwijderen en de app wordt verwijderd.

apps verwijderen windows 10

Doe dit voor de apps die u niet zo vaak gebruikt, niet kent of veel ruimte innemen op uw harde schijf.

Harde schijf opruimen

Schijf schoonmaak is een van de manieren om de opslag onder controle te houden en om ongewenste bestanden van uw computer te verwijderen om schijfruimte terug te winnen.

Open de bestandsverkenner en klik met de rechtermuisknop op het installatiestation van Windows 10, waarschijnlijk het C-station en selecteer Eigenschappen. Klik op de knop Schijfopruiming en vervolgens op de knop Systeembestanden opschonen.

schijfopruiming windows 10

Het is aan te raden om in het venster “te verwijder bestanden” de volgende bestanden ook nog aan te vinken; Windows-update opschonen, Windows defender antivirus, delivery-optimization bestanden en tijdelijke bestanden.

windows bestanden opruimen windows 10 sneller maken

Nadat u de bestanden hebt geselecteerd, klikt u op OK. Het zou ongeveer 10 tot 15 minuten kunnen duren, afhankelijk van de prestaties van uw Windows 10 apparaat.

windows 10 bestanden opruimen

Controleer Windows 10 op malware

U kunt Windows Defender antivirus gebruiken om op malware te scannen en malware van uw apparaat te verwijderen.

Klik op de Startknop, zoek naar op “antivirus” en klik op het “instellingen voor Windows Defender” resultaat. Klik nu op Virus- en bedreigingsbeveiliging. Klik op de knop Scan opties en selecteer de optie Volledige scan.

windows defender antivirus volledige scan

Deze stap neemt veel tijd in beslag, afhankelijk van het aantal bestanden dat op uw computer aanwezig is.

Hoge prestaties energieplan instellen

Om het huidige energieplan op uw apparaat te wijzigen, doet u het volgende: open het instellingen menu, klik op Systeem, klik op de Energiebeheer- en slaapstand aan de linkerzijde en klik op de extra energie-instellingen link.

Als alternatief kunt u in het zoekmenu van Windows naar energiebeheer zoeken.

Selecteer het Hoge prestaties energieplan en klik op OK. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart om het Hoge prestatie plan te activeren.

hoge prestaties schema windows 10

Mocht het hoge prestatie plan niet aanwezig zijn in het energiebeheer van Windows 10 doe dan het volgende. Klik aan de linkerzijde in het menu op een energiebeheerschema maken.

energiebeheer schema maken windows 10

Klik op hoge prestaties, geef het energieschema een naam en klik op Volgende.

hoge prestaties schema maken windows 10

Wijzig de instellingen, u heeft nu een hoge prestaties schema gecreëerd in Windows 10.

Virtueel geheugen vergroten

Het vergroten van het wisselbestand “paging file” kan helpen om uw computer te versnellen.

Open de Windows-verkenner, klik met de rechtermuisknop op “deze PC” en selecteer Eigenschappen. Klik vervolgens op de geavanceerde systeeminstellingen link in het linker paneel. In het tabblad Geavanceerd kies voor Instellingen onder Prestaties.

Klik opnieuw op het tabblad Geavanceerd en onder het virtuele geheugen klik op de knop Wijzigen.

Wis de optie “Wisselstationgrootte voor alle stations automatisch beheren” en selecteer de optie aangepaste grootte.

Voer de begin- en maximumgrootte voor het wisselbestand in megabytes (MBs). Het is meestal aan te raden om een getal te gebruiken dat 1,5 keer van het totale beschikbare geheugen is voor de oorspronkelijke grootte en 3 keer van het beschikbare geheugen voor de maximale grootte indien mogelijk. Dus heb ik het ingesteld op

6144MB omdat mijn RAM ongeveer 4GB (4096MB) en maximaal 12228MB (3 x 4096MB) groot is.

wisselbestanden paging file windows 10

Klik op de Instellingen-knop en klik op OK om je computer opnieuw op te starten.

Ik hoop dat deze tips u hebben geholpen om Windows 10 sneller te maken!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓