Google Chrome als standaardbrowser instellen in Outlook

Stefan
Google Chrome als standaardbrowser instellen in Outlook

Wanneer u de standaardbrowser heeft gewijzigd in Windows 11 of Windows 10, dan worden hyperlink die u opent via Outlook nog steeds in Microsoft Edge geopend.

U kunt Outlook zo instellen dat ook de hyperlinks via Outlook worden geopend in de Google Chrome browser. Dit stelt u instaat om alle verwijzingen via de Chrome browser te laten gaan in plaats van de standaard Microsoft Edge browser.

Google Chrome als standaardbrowser instellen in Outlook

Om te beginnen opent u de Outlook app. Klik vervolgens in het menu op “Bestand” en vervolgens op “Opties” onderin het venster.

Outlook opties openen

Klik links in het menu op “Geavanceerd”. In de “Hyperlinks openen vanuit Outlook in” instelling, wijzigt de “Microsoft Edge” browser naar “Standaardbrowser”.

Google Chrome als standaardbrowser instellen in Outlook

Wanneer u Google Chrome had ingesteld als standaardbrowser worden nu links in Outlook via Google Chrome geopend. Dit kunt u overigens ook doen voor andere browsers, bijvoorbeeld Firefox.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: E-mail account toevoegen in nieuwe Outlook app voor Windows 11

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *