Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Indexeren en zoeken beperken in Windows om CPU te besparen

De prestaties en indexeerfunctie in Windows biedt gebruikers de mogelijkheid om CPU beperken en daarmee de prestatie van de computer te verbeteren. De prestaties en indexeerfunctie doet dit door de zoek indexeer functie te beperken als de computer in energiebesparende modus of in gaming mode gaat.

Windows maakt een zoek index aan om gebruikers makkelijker en sneller te laten zoeken naar bestanden en mappen op de computer. Dit proces dat draait op de achtergrond zorgt ervoor dat Windows de zoek index constant opbouwt. Het constant zoeken naar nieuwe bestanden om te indexeren neemt nogal wat CPU processen in beslag en kan de computer langzaam maken op het moment dat deze service gestart is.

Om de processen van deze zoek index service te beperken kunt u de prestaties en indexeerfunctie inschakelen. Niet alleen verbeterd deze functie de computer bronnen consumptie, maar het verbeterd in laptops ook de accu-duur. Dit is hoe u de prestaties en indexeerfunctie functie in Windows inschakelt of uitschakelt.

Indexeren en zoeken beperken in Windows om CPU te besparen

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik op Instellingen in het startmenu.

Instellingen in het Windows start menu

In de Windows-instellingen klik op Zoeken om de zoekinstellingen in Windows te openen.

Zoek instellingen in Windows

In het linkermenu klik op Zoeken in Windows. Navigeer een stukje naar beneden tot u bij Prestaties en indexeerfunctie bent. Schakel de Prestaties en indexeerfunctie in door op de blauwe schuif te klikken. Door nogmaals op dezelfde schuif te klikken schakelt u de Prestaties en indexeerfunctie in Windows weer uit.

Prestaties indexeerfunctie in- of uitschakelen

Windows 10 build 18965 introduceert een nieuwe optie voor de zoek indexeer functie die het mogelijk maakt om de energiemodus instellingen van het apparaat te respecteren.

Deze nieuwe instellingen veranderen de prestaties van de indexeer service. Windows 10 komt met de mogelijkheid om je bestanden te indexeren zodat het Windows startmenu, De Windows verkenner en Cortana bestanden en mappen sneller kunnen doorzoeken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!