Indexeren en zoeken beperken in Windows om CPU te besparen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

De prestaties en indexeerfunctie in Windows biedt gebruikers de mogelijkheid om CPU beperken en daarmee de prestatie van de computer te verbeteren. De prestaties en indexeerfunctie doet dit door de zoek indexeer functie te beperken als de computer in energiebesparende modus of in gaming mode gaat.

Windows maakt een zoek index aan om gebruikers makkelijker en sneller te laten zoeken naar bestanden en mappen op de computer. Dit proces dat draait op de achtergrond zorgt ervoor dat Windows de zoek index constant opbouwt. Het constant zoeken naar nieuwe bestanden om te indexeren neemt nogal wat CPU processen in beslag en kan de computer langzaam maken op het moment dat deze service gestart is.

Om de processen van deze zoek index service te beperken kunt u de prestaties en indexeerfunctie inschakelen. Niet alleen verbeterd deze functie de computer bronnen consumptie, maar het verbeterd in laptops ook de accu-duur. Dit is hoe u de prestaties en indexeerfunctie functie in Windows inschakelt of uitschakelt.

Indexeren en zoeken beperken in Windows om CPU te besparen

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik op Instellingen in het startmenu.

Instellingen in het Windows start menu

In de Windows-instellingen klik op Zoeken om de zoekinstellingen in Windows te openen.

Zoek instellingen in Windows

In het linkermenu klik op Zoeken in Windows. Navigeer een stukje naar beneden tot u bij Prestaties en indexeerfunctie bent. Schakel de Prestaties en indexeerfunctie in door op de blauwe schuif te klikken. Door nogmaals op dezelfde schuif te klikken schakelt u de Prestaties en indexeerfunctie in Windows weer uit.

Prestaties indexeerfunctie in- of uitschakelen

Windows 10 build 18965 introduceert een nieuwe optie voor de zoek indexeer functie die het mogelijk maakt om de energiemodus instellingen van het apparaat te respecteren.

Deze nieuwe instellingen veranderen de prestaties van de indexeer service. Windows 10 komt met de mogelijkheid om je bestanden te indexeren zodat het Windows startmenu, De Windows verkenner en Cortana bestanden en mappen sneller kunnen doorzoeken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓