Windows 11 automatisch vergrendelen na inactiviteit

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als we Windows 11 gebruiken in een werk- of openbare omgeving dan dient u de inhoud van de computer te beschermen. Dit kunt u doen door de Windows 11 computer automatisch te laten vergrendelen als u de computer een tijdje niet heeft gebruikt.

Stel dat u vergeet om uw computer te vergrendelen, dan doet Windows 11 dit automatisch voor u. Hiermee voorkomt u ongewenste toegang tot de fysieke computer.

Om de computer automatisch te laten vergrendelen dient er een wachtwoord op het gebruikersaccount aanwezig te zijn. Dit kan een normaal wachtwoord zijn of een PIN-code. Het is niet mogelijk om de Windows 11 computer automatisch te laten vergrendelen zonder een toegangscode.

Als u nog geen wachtwoord had ingesteld in Windows 11 dan leest u dit artikel hoe u een wachtwoord instelt voor een gebruikersaccount.

Windows 11 automatisch vergrendelen na inactiviteit

Wachtwoord instellen voor gebruikersaccount

Als u al een wachtwoord voor het gebruikersaccount had ingesteld dan kunt u deze stap overslaan. Anders voert u eerst deze onderstaande stappen uit om een wachtwoord in te stellen voor de Windows 11 gebruiker.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Accounts en klik daarna op Aanmeldopties.

Klik op Wachtwoord. Naast de tekst “Een wachtwoord gebruiken om u aan te melden bij Windows, apps en services” klik op “Toevoegen”. Geef nu een wachtwoord in voor het aanmelden bij Windows 11.

Wachtwoord toevoegen aan gebruikersaccount in Windows 11

Ga door naar de volgende stap om Windows 11 automatisch te vergrendelen bij inactiviteit.

Windows 11 automatisch vergrendelen

Klik op de startknop. In het zoekvenster type: schermbeveiliging wijzigen. Klik op het resultaat.

Schermbeveiliging instellingen wijzigen

Om de computer te vergrendelen bij inactiviteit schakelt u de optie: Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten. U kunt de tijd waarna dit aanmeldingsscherm wordt hervat aanpassen door de “Wacht” tijd (minuten) te wijzigen.

Nadat de inactieve tijd is verstreken wordt het vergrendelscherm van Windows 11 weergegeven. Het vergrendelscherm vraagt direct om een wachtwoord of PIN-code in te geven om in te loggen.

Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

PC probleem? Los het op met iObit Advanced System Care.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓