Klembord geschiedenis inschakelen en gebruiken in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Klembord geschiedenis in Windows 11 helpt u bij het weergeven van recente gekopieerde tekst naar het klembord. Tekst wordt standaard gekopieerd met de CTRL + C toetsencombinatie.

Als u meerdere malen tekst kopieert, dan bent u telkens het een-na-laatste gekopieerde fragment kwijt. Klembord geschiedenis is een hulpmiddel wat u de laatst gekopieerde tekst historie toont. U kunt deze tekst hierna opnieuw kopiëren of plakken.

Klembord geschiedenis inschakelen en gebruiken in Windows 11

Klembord geschiedenis inschakelen

Om klembord geschiedenis te gebruiken, dient u de functie eerst in te schakelen via de Windows 11 instellingen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik vervolgens op Instellingen. Aan de linkerzijde klikt u eerst op Systeem en daarna onderaan op Klembord.

Klembord instellingen

Klik op “Klembordgeschiedenis” en wijzig de functie naar “Aan” om klembord geschiedenis in te schakelen op uw Windows 11 PC.

U kunt de klembordgeschiedenis synchroniseren over meerdere apparaten. De tekst kunt u dan plakken naar ondersteunde apparaten. Wijzig de functie “Synchroniseren op al uw apparaten” naar aan als u hiervan gebruik wilt maken. Het is nodig dat u op al deze apparaten bent ingelogd met hetzelfde Microsoft-account.

Als u de klembord geschiedenis wilt wissen dan klikt u op de “wissen” knop. Houdt er rekening mee dat vastgezette klembord items niet worden gewist.

Klembordgeschiedenis inschakelen

Klembord geschiedenis gebruiken

Als u een klembord geschiedenis heeft opgebouwd door meerdere malen tekst te kopiëren, dan opent u het klembord geschiedenis overzicht met de Windows + V toetsencombinatie.

U ziet dan aan de rechterzijde van het scherm een nieuw venster met de gehele klembord geschiedenis van alle gekopieerde items. Door op de tekst te klikken kopieert u de tekst opnieuw.

Klembord geschiedenis

Als u klikt op de drie horizontale puntjes “meer weergeven”. Dan kunt u de klembord tekst kopiëren als platte tekst en u kunt het klembord item afzonderlijk verwijderen.

Klembord geschiedenis kopieren als tekst en verwijderen

Mocht u een klembord item vastzetten dan klikt u op punaise pictogram “item vastzetten”. Als u dan de klembordgeschiedenis gaat wissen, dan blijft dit item behouden.

Klembord geschiedenis item vastmaken

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!