Klembord geschiedenis inschakelen en gebruiken in Windows 11

Stefan
Klembord geschiedenis inschakelen en gebruiken in Windows 11

Klembord geschiedenis in Windows 11 helpt u bij het weergeven van recente gekopieerde tekst naar het klembord. Tekst wordt standaard gekopieerd met de CTRL + C toetsencombinatie.

Als u meerdere malen tekst kopieert, dan bent u telkens het een-na-laatste gekopieerde fragment kwijt. Klembord geschiedenis is een hulpmiddel wat u de laatst gekopieerde tekst historie toont. U kunt deze tekst hierna opnieuw kopiëren of plakken.

Klembord geschiedenis inschakelen en gebruiken in Windows 11

Klembord geschiedenis inschakelen

Om klembord geschiedenis te gebruiken, dient u de functie eerst in te schakelen via de Windows 11 instellingen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik vervolgens op Instellingen. Aan de linkerzijde klikt u eerst op Systeem en daarna onderaan op Klembord.

Klembord instellingen

Klik op “Klembordgeschiedenis” en wijzig de functie naar “Aan” om klembord geschiedenis in te schakelen op uw Windows 11 PC.

U kunt de klembordgeschiedenis synchroniseren over meerdere apparaten. De tekst kunt u dan plakken naar ondersteunde apparaten. Wijzig de functie “Synchroniseren op al uw apparaten” naar aan als u hiervan gebruik wilt maken. Het is nodig dat u op al deze apparaten bent ingelogd met hetzelfde Microsoft-account.

Als u de klembord geschiedenis wilt wissen dan klikt u op de “wissen” knop. Houdt er rekening mee dat vastgezette klembord items niet worden gewist.

Klembordgeschiedenis inschakelen

Klembord geschiedenis gebruiken

Als u een klembord geschiedenis heeft opgebouwd door meerdere malen tekst te kopiëren, dan opent u het klembord geschiedenis overzicht met de Windows + V toetsencombinatie.

U ziet dan aan de rechterzijde van het scherm een nieuw venster met de gehele klembord geschiedenis van alle gekopieerde items. Door op de tekst te klikken kopieert u de tekst opnieuw.

Klembord geschiedenis

Als u klikt op de drie horizontale puntjes “meer weergeven”. Dan kunt u de klembord tekst kopiëren als platte tekst en u kunt het klembord item afzonderlijk verwijderen.

Klembord geschiedenis kopieren als tekst en verwijderen

Mocht u een klembord item vastzetten dan klikt u op punaise pictogram “item vastzetten”. Als u dan de klembordgeschiedenis gaat wissen, dan blijft dit item behouden.

Klembord geschiedenis item vastmaken

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *