Miniaturen van afbeeldingen weergeven in mappen voor Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Microsoft heeft de ondersteuning van de miniatuurweergave van mappen beëindigd in de nieuwste versie van Windows 11.

Een afbeeldingsbestand wordt nu getoond met een gewoon mappen pictogram. Een voorbeeld van de inhoud van een map was een belangrijk ding voor veel mensen.

Als u iemand bent die veel werkt met afbeeldingen dan kon u met een voorbeeld van de afbeelding in een map direct zien of het de goede map betrof in Windows 10.

Helaas, is het tot op heden van schrijven van dit artikel nog niet mogelijk een afbeelding voorbeeld in te schakelen in Windows 11. Tenminste, niet via de officiële instellingen van Microsoft.

Er is een hulpmiddel beschikbaar genaamd “WindowsThumbnailGenerator” via GitHub waarmee u wel een voorbeeld afbeelding kan maken als pictogram. U ziet dan een klein voorbeeld van de inhoud van een map met afbeelding of videobestanden. Deze app werkt alleen voor afbeelding en videobestanden.

Hieronder ziet u eerst een afbeelding voor het gebruik van de app.

voor thumbnailgenerator

Nu ziet u een afbeelding na het gebruik van deze app. Zo heeft u inzicht wat deze app precies doet.

Na windowsthumbnailgenerator

Miniaturen van afbeeldingen of video’s weergeven als map pictogram in Windows 11

Om te beginnen download u WindowsThumbnailGenerator naar uw computer. Pak het ZIP-bestand uit en open het bestand “Thumbnail_generator.exe”.

windowsthumbnailgenerator app openen

Als de app is geopend klik op de “Browse” knop om de map met afbeeldingen of video’s te selecteren. Zorg er dus voor dat er afbeelding zijn geplaatst in de geselecteerde map.

In deze map gaat de app vervolgens “thumbnails” aanmaken die u later terugziet als voorbeeld in Windows 11.

map selecteren om voorbeeld van afbeelding in map aan te maken in windows 11

Nadat u de map heeft geselecteerd kunt u nog een aantal aanpassingen doen. U kunt de optie “Recursive” inschakelen. Als u dit inschakelt wordt niet alleen de eerste map maar ook de onderliggende mappen voorzien van map pictogrammen.

U kunt ook de “Clear Icon Cache” gebruiken om de pictogrammen cache te verwijderen of de optie “Skip Existing” inschakelen om al geoptimaliseerde mappen over te slaan. Als u de laatste optie “Use Shorter Cover” inschakelt dan worden er kleinere voorbeelden gegenereerd en ziet u meer inhoud.

Klik op Start om de map voorbeelden aan te maken voor de geselecteerde (en indien ingeschakeld) onderliggende mappen.

thumbgenerator starten

Houdt er rekening mee dat deze WindowsThumbnailGenerator app geen officiële manier is om map voorbeelden voor afbeeldingen en video mappen aan te maken. Er kunnen foutmelding ontstaan en er is geen ondersteuning vanuit de ontwikkelaar.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
5 REACTIES
  1. Ik heb die Thumbnail generator gebruikt en ik ben helemaal niet tevreden. Die Thumbnail generator kan ik nergens vinden in geïnstalleerde aps. Maar de hamvraag hoe krijg ik al mijn map pictogrammen weer normaal in de map waar ik ze verandert heb? Of moet ik dat stuk voor doen via eigenschappen, wat ontzettend veel tijd kost of is er een handiger methode?

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!