Opstartgeluid Windows 11 uitzetten

Stefan
Opstartgeluid Windows 11 uitzetten

Als u uw computer aanzet, dan hoort u tijdens het opstarten van Windows 11 een opstartgeluid.

Het Windows 11 opstartgeluid is een kort, melodisch geluid dat wordt afgespeeld wanneer het besturingssysteem wordt opgestart. Dit opstartgeluid is ontworpen om zowel plezierig als herkenbaar te zijn voor gebruikers, wat bijdraagt aan de gebruikservaring van Windows 11.

Het specifieke geluid is echter moeilijk te beschrijven in woorden, omdat het een unieke compositie is van verschillende tonen. Hier kunt u het opstartgeluid beluisteren. U kunt dit opstartgeluid uitschakelen als u wilt. Dit is hoe het werkt.

Opstartgeluid Windows 11 uitzetten

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u op “persoonlijke instellen”. In de persoonlijke instellingen klikt u vervolgens op “thema’s” en hierna op “Geluiden” bovenin.

Geluiden instellingen in Windows 11

Om het opstartgeluid in Windows 11 uit te schakelen vinkt u de volgende optie uit.

  • Geluid van Windows starten afspelen.

Klik vervolgens op de knop “toepassen” en hierna op “OK”. Door deze optie uit te schakelen speelt Windows 11 tijdens het opstarten geen opstartgeluid meer af.

Opstartgeluid Windows 11 uitzetten

Lees ook: meldingen geluid wijzigen in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *