Wat is persoonlijke kluis in OneDrive en wat doet het?

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Persoonlijke kluis is een extra beveiligingslaag die beschikbaar is in Microsofts cloud opslagdienst OneDrive. Het biedt een extra beschermingsniveau voor uw belangrijkste bestanden, zodat alleen u er toegang toe hebt.

Om het te gebruiken, moet u tweefactor authenticatie instellen. Hiervoor moet u uw identiteit verifiëren door een code in te voeren die naar uw telefoon wordt gestuurd of door een vingerafdruk of gezichtsherkenning te gebruiken. Zodra u de tweefactor authenticatie verificatie hebt ingesteld, heeft u toegang tot uw persoonlijke kluis.

Alle bestanden die u aanwijst als beveiligde bestanden worden versleuteld opgeslagen met een extra beveiligingslaag. U kunt tot drie verificatiemethoden toevoegen aan uw persoonlijke OneDrive kluis, waardoor u nog meer bescherming krijgt. Deze extra beschermingslaag is ideaal voor gevoelige persoonlijke bestanden die u wilt opslaan, zoals financiële documenten, wachtwoorden of andere persoonlijke bestanden.

De persoonlijke kluis in OneDrive biedt in de gratis versie ondersteuning voor 3 bestanden die gebruik maken van de totale schijfruimte in OneDrive. Als u betaald voor Microsoft 365 of een OneDrive premium plan dan heeft u alle ruimte waarvoor u betaald.

OneDrive persoonlijke kluis inschakelen

Om de persoonlijke kluis te gebruiken moet u het eerst inschakelen. De makkelijkste manier om de persoonlijke kluis in te schakelen is door de Windows verkenner te openen. In het linkermenu klikt u op “OneDrive – Personal“.

In de OneDrive map klikt u vervolgens op “Persoonlijke kluis”. U kunt nu de persoonlijke kluis gaan gebruiken.

Dit zijn nogmaals de voordelen van bestanden in de persoonlijke kluis.

  • Beveilig met verificatie in twee stappen van Microsoft.
  • Wordt automatisch vergrendeld na 20 minuten inactiviteit.
  • Schakelt het delen automatisch uit om uw bestanden privé te houden.

Klik op “volgende” om door te gaan.

persoonlijke kluis inschakelen in onedrive

OneDrive moet uw identiteit kunnen controleren. Dit is het e-mail adres waarmee u OneDrive gebruikt.

Identiteit controleren persoonlijke kluis

De persoonlijke kluis is nu ingesteld. U kunt nu beginnen met het toevoegen van maximaal 3 bestanden die u extra wilt beveiligen (met de gratis versie).

Persoonlijke kluis is ingesteld OneDrive melding

OneDrive persoonlijke kluis instellingen

De OneDrive app op uw Windows 11 of 10 computer biedt enkele instellingen voor de persoonlijke kluis. In het systeemvak klikt u op het OneDrive pictogram. In de rechterbovenhoek klikt u op het tandwiel pictogram. Klik vervolgens in het menu op “Instellingen”.

OneDrive instellingen openen

In de OneDrive instellingen klikt u aan de linkerzijde op “Account”. U kunt nu de verstreken tijd wijzigen waarna de persoonlijke kluis wordt vergrendeld.

Als de persoonlijke kluis wordt vergrendeld, kunt u het ontgrendelen door uw identiteit te bevestigen via tweefactor authenticatie.

Persoonlijke kluis vergrendelen na

OneDrive persoonlijke kluis aanmelden of uitschakelen

Om de opties voor het aanmelden (authenticatie) te beheren of om de persoonlijke kluis helemaal uit te schakelen moet u instellingen online aanpassen.

Open eerst de browser. Open hierna de website:

https://onedrive.live.com/?v=ManageVault

Meldt u aan met hetzelfde e-mail adres waar u OneDrive mee heeft ingesteld. Klik vervolgens rechtsbovenin op het instellingen pictogram. In het menu klik op “Opties”.

Aan de linkerzijde klikt u eerst op “persoonlijke kluis” en hierna bevestigt u uw identiteit door op de knop “Uw identiteit verifiëren” te klikken.

OneDrive online instellingen openen

U heeft nu een tweetal instellingen die u kunt wijzigen voor de persoonlijke kluis. Zo kunt u beheren hoe u zich kunt aanmelden bij de persoonlijke kluis door op “Beheer” in de “Beheer hoe u zich aanmeldt bij Persoonlijke kluis” instellingen te klikken.

Ook kunt u de persoonlijke kluis helemaal uitschakelen door op “Uitschakelen” bij de “Persoonlijke kluis uitschakelen” te klikken.

Optioneel: OneDrive verwijderen.

Persoonlijke kluis beheren of uitschakelen

Lees ook: Maak een back-up van Documenten map met OneDrive in Windows.

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!