Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Wat is persoonlijke kluis in OneDrive en wat doet het?

Persoonlijke kluis is een extra beveiligingslaag die beschikbaar is in Microsofts cloud opslagdienst OneDrive. Het biedt een extra beschermingsniveau voor uw belangrijkste bestanden, zodat alleen u er toegang toe hebt.

Om het te gebruiken, moet u tweefactor authenticatie instellen. Hiervoor moet u uw identiteit verifiëren door een code in te voeren die naar uw telefoon wordt gestuurd of door een vingerafdruk of gezichtsherkenning te gebruiken. Zodra u de tweefactor authenticatie verificatie hebt ingesteld, heeft u toegang tot uw persoonlijke kluis.

Alle bestanden die u aanwijst als beveiligde bestanden worden versleuteld opgeslagen met een extra beveiligingslaag. U kunt tot drie verificatiemethoden toevoegen aan uw persoonlijke OneDrive kluis, waardoor u nog meer bescherming krijgt. Deze extra beschermingslaag is ideaal voor gevoelige persoonlijke bestanden die u wilt opslaan, zoals financiële documenten, wachtwoorden of andere persoonlijke bestanden.

De persoonlijke kluis in OneDrive biedt in de gratis versie ondersteuning voor 3 bestanden die gebruik maken van de totale schijfruimte in OneDrive. Als u betaald voor Microsoft 365 of een OneDrive premium plan dan heeft u alle ruimte waarvoor u betaald.

OneDrive persoonlijke kluis inschakelen

Om de persoonlijke kluis te gebruiken moet u het eerst inschakelen. De makkelijkste manier om de persoonlijke kluis in te schakelen is door de Windows verkenner te openen. In het linkermenu klikt u op “OneDrive – Personal“.

In de OneDrive map klikt u vervolgens op “Persoonlijke kluis”. U kunt nu de persoonlijke kluis gaan gebruiken.

Dit zijn nogmaals de voordelen van bestanden in de persoonlijke kluis.

 • Beveilig met verificatie in twee stappen van Microsoft.
 • Wordt automatisch vergrendeld na 20 minuten inactiviteit.
 • Schakelt het delen automatisch uit om uw bestanden privé te houden.

Klik op “volgende” om door te gaan.

persoonlijke kluis inschakelen in onedrive

OneDrive moet uw identiteit kunnen controleren. Dit is het e-mail adres waarmee u OneDrive gebruikt.

Identiteit controleren persoonlijke kluis

De persoonlijke kluis is nu ingesteld. U kunt nu beginnen met het toevoegen van maximaal 3 bestanden die u extra wilt beveiligen (met de gratis versie).

Persoonlijke kluis is ingesteld OneDrive melding

OneDrive persoonlijke kluis instellingen

De OneDrive app op uw Windows 11 of 10 computer biedt enkele instellingen voor de persoonlijke kluis. In het systeemvak klikt u op het OneDrive pictogram. In de rechterbovenhoek klikt u op het tandwiel pictogram. Klik vervolgens in het menu op “Instellingen”.

OneDrive instellingen openen

In de OneDrive instellingen klikt u aan de linkerzijde op “Account”. U kunt nu de verstreken tijd wijzigen waarna de persoonlijke kluis wordt vergrendeld.

Als de persoonlijke kluis wordt vergrendeld, kunt u het ontgrendelen door uw identiteit te bevestigen via tweefactor authenticatie.

Persoonlijke kluis vergrendelen na

OneDrive persoonlijke kluis aanmelden of uitschakelen

Om de opties voor het aanmelden (authenticatie) te beheren of om de persoonlijke kluis helemaal uit te schakelen moet u instellingen online aanpassen.

Open eerst de browser. Open hierna de website:

https://onedrive.live.com/?v=ManageVault

Meldt u aan met hetzelfde e-mail adres waar u OneDrive mee heeft ingesteld. Klik vervolgens rechtsbovenin op het instellingen pictogram. In het menu klik op “Opties”.

Aan de linkerzijde klikt u eerst op “persoonlijke kluis” en hierna bevestigt u uw identiteit door op de knop “Uw identiteit verifiëren” te klikken.

OneDrive online instellingen openen

U heeft nu een tweetal instellingen die u kunt wijzigen voor de persoonlijke kluis. Zo kunt u beheren hoe u zich kunt aanmelden bij de persoonlijke kluis door op “Beheer” in de “Beheer hoe u zich aanmeldt bij Persoonlijke kluis” instellingen te klikken.

Ook kunt u de persoonlijke kluis helemaal uitschakelen door op “Uitschakelen” bij de “Persoonlijke kluis uitschakelen” te klikken.

Optioneel: OneDrive verwijderen.

Persoonlijke kluis beheren of uitschakelen

Lees ook: Maak een back-up van Documenten map met OneDrive in Windows.

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
8 REACTIES
 1. Na herinstallatie van Win 11 Home op een geheel nieuwe computer krijg ik thans mijn Prive kluis in Onedrive niet meer open. De tweetraps verificatie mislukte. Ik heb nu een securitycode en moet nu een securitycode aanbieden via een USB. Het liefst wil ik gewoon de kluis geheel deleten en dan weer opnieuw beginnen. De kluis bevat geen kritische doc. die ik ooit nodig zal hebben.

  • Hallo, hoe u de persoonlijke kluis uitschakelt leest u hier: https://support.microsoft.com/nl-nl/office/onedrive-bestanden-beveiligen-in-de-persoonlijke-kluis-6540ef37-e9bf-4121-a773-56f98dce78c4
   Succes!

   • Die tekst zegt: “Selecteer OneDriveInstellingen”. Hoe? Ik heb OneDrive als een map in C:\Users|EigenNaam\OneDrive. Ik kan rechtsklikken op Eigenschappen, maar dat helpt niet echt. Ik weet niet, hoe “Instellingen” van de map OneDrive zijn te openen.

    • Hallo, OneDrive is een app die kunt u openen op uw computer. Als u deze app niet heeft, kunt u het hier downloaden:
     https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/onedrive/download
     Na installatie vindt u het Onedrive pictogram in het systeem menu bij de tijd en datum rechts in de taakbalk. Als u er met de rechtermuisknop op klikt kunt u de instellingen wijzigen.
     Succes!

     • Heb ik inmiddels gevonden, maar geeft niet de informatie, die ik zoek (Geen toegang tot de klus). Ik heb inmiddels de Persoonlijke kluis kunnen verwijderen via een Microsoft site. (Na inloggen, wachtwoord, etc)De kluis is nu inderdaad verwijderd, maar ik krijg door het pictogram op e taakbalk nog steeds een rood kruis met vier synchronisatie fouten voor de Persoonlijke Kluis. Die zijn alleen oplosbaar met de invoering van een secuitycode via USB. Hoe krijg ik dat rode kruis weg?

     • Mogelijk helpt dit:
      https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/how-do-i-get-onedrive-to-stop-reporting-a-sync/b8e51eb3-1729-4d3e-ba95-66d721129918
      Succes!

   • Die tekst zegt: “Selecteer OneDriveInstellingen”. Hoe? Ik heb OneDrive als een map in C:\Users|EigenNaam\OneDrive. Ik kan rechtsklikken op Eigenschappen, maar dat helpt niet echt. Ik weet niet, hoe “Instellingen” van de map OneDrive zijn te openen.
    Ik heb inmiddels een Instellingenknop gevonden op het pictogram in de taakbalk. Maar daarin is geen is geeb keuze naar Opties en naar Persoonlijke kluis te vinden.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!