Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Maak een back-up van Documenten map met OneDrive in Windows

OneDrive is Microsofts alternatief voor Google Drive. OneDrive biedt Windows-gebruikers een back-up methode aan voor specifieke mappen in Windows. Als u OneDrive gebruikt dan kunt u een back-up maken van het Windows-bureaublad, de Documenten map en de Afbeeldingen map.

OneDrive biedt gebruikers 5GB aan gratis Cloud schijfruimte. In tegenstelling tot Google waar u via de Google Drive 15GB aan gratis Cloud schijfruimte krijgt.

U kunt OneDrive gebruiken als u met een Microsoft-account bent ingelogd in Windows. Als u bent ingelogd met een Microsoft-account dan kunt u OneDrive op de volgende manier instellen zodat er automatische back-ups worden gemaakt van bovenstaande mappen.

Back-up maken van Documenten map met OneDrive in Windows

Zorg ervoor dat u aangemeld bent met een Microsoft-account. Bent u dit niet dan dient u eerst in te loggen in OneDrive. U kunt OneDrive vinden in het Windows systeemvak.

OneDrive snelkoppeling in Windows systeemvak

Klik op de OneDrive snelkoppeling in het Windows systeemvak. Als OneDrive is geopend klikt u op Help & Instellingen en daarna op Instellingen uit het OneDrive menu.

OneDrive instellingen openen

In de OneDrive instellingen klik op het tabblad: Back-up maken. Klik daarna op de knop Back-up beheren om Documenten mappen toe te voegen aan de back-up.

Maak een back-up van mijn bestanden in de mappen Bureaublad, Documenten en Foto’s naar OneDrive, zodat ze beschermd zijn en beschikbaar op andere apparaten.

Eventueel kunt u de optie om automatisch foto’s en video’s opslaan in OneDrive als ik een camera of telefoon aansluit aan mij computer ook inschakelen. Er is ook een optie om automatisch schermopnamen (screenshots) automatisch op te slaan in OneDrive.

OneDrive back-up beheren

U heeft nu de keuze om een drietal mappen te selecteren welke door OneDrive geback-upte dienen te worden. Dit betreft de map Desktop (Bureaublad), de Documenten map en de Afbeeldingen map. Standaard zijn alle drie de mappen al geselecteerd.

Klik op Back-up starten om door te gaan.

Back-ups van mappen beheren in OneDrive

U krijgt nu de volgende melding: Uw belangrijke bestanden worden nu gesynchroniseerd en u kunt dit venster sluiten. Zodra dit is voltooid, zijn uw bestanden overal beschikbaar in OneDrive.

Klik op de Synchronisatievoortgang weergeven knop om te zien welke bestanden OneDrive al heeft gesynchroniseerd.

Maken van back-ups van uw bestanden in OneDrive wordt gestart

Open de Windows-verkenner. Aan de linkerzijde ziet nu een nieuwe snelkoppeling naar OneDrive met daarin de back-up bestanden. U herkent een bestand in de OneDrive cloud aan het wolkje in de kolom status.

OneDrive snelkoppeling in Windows verkenner

Lees meer over OneDrive: OneDrive verwijderen uit Windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!