Maak een back-up van Documenten map met OneDrive in Windows

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

OneDrive is Microsofts alternatief voor Google Drive. OneDrive biedt Windows-gebruikers een back-up methode aan voor specifieke mappen in Windows. Als u OneDrive gebruikt dan kunt u een back-up maken van het Windows-bureaublad, de Documenten map en de Afbeeldingen map.

OneDrive biedt gebruikers 5GB aan gratis Cloud schijfruimte. In tegenstelling tot Google waar u via de Google Drive 15GB aan gratis Cloud schijfruimte krijgt.

U kunt OneDrive gebruiken als u met een Microsoft-account bent ingelogd in Windows. Als u bent ingelogd met een Microsoft-account dan kunt u OneDrive op de volgende manier instellen zodat er automatische back-ups worden gemaakt van bovenstaande mappen.

Back-up maken van Documenten map met OneDrive in Windows

Zorg ervoor dat u aangemeld bent met een Microsoft-account. Bent u dit niet dan dient u eerst in te loggen in OneDrive. U kunt OneDrive vinden in het Windows systeemvak.

OneDrive snelkoppeling in Windows systeemvak

Klik op de OneDrive snelkoppeling in het Windows systeemvak. Als OneDrive is geopend klikt u op Help & Instellingen en daarna op Instellingen uit het OneDrive menu.

OneDrive instellingen openen

In de OneDrive instellingen klik op het tabblad: Back-up maken. Klik daarna op de knop Back-up beheren om Documenten mappen toe te voegen aan de back-up.

Maak een back-up van mijn bestanden in de mappen Bureaublad, Documenten en Foto’s naar OneDrive, zodat ze beschermd zijn en beschikbaar op andere apparaten.

Eventueel kunt u de optie om automatisch foto’s en video’s opslaan in OneDrive als ik een camera of telefoon aansluit aan mij computer ook inschakelen. Er is ook een optie om automatisch schermopnamen (screenshots) automatisch op te slaan in OneDrive.

OneDrive back-up beheren

U heeft nu de keuze om een drietal mappen te selecteren welke door OneDrive geback-upte dienen te worden. Dit betreft de map Desktop (Bureaublad), de Documenten map en de Afbeeldingen map. Standaard zijn alle drie de mappen al geselecteerd.

Klik op Back-up starten om door te gaan.

Back-ups van mappen beheren in OneDrive

U krijgt nu de volgende melding: Uw belangrijke bestanden worden nu gesynchroniseerd en u kunt dit venster sluiten. Zodra dit is voltooid, zijn uw bestanden overal beschikbaar in OneDrive.

Klik op de Synchronisatievoortgang weergeven knop om te zien welke bestanden OneDrive al heeft gesynchroniseerd.

Maken van back-ups van uw bestanden in OneDrive wordt gestart

Open de Windows-verkenner. Aan de linkerzijde ziet nu een nieuwe snelkoppeling naar OneDrive met daarin de back-up bestanden. U herkent een bestand in de OneDrive cloud aan het wolkje in de kolom status.

OneDrive snelkoppeling in Windows verkenner

Lees meer over OneDrive: OneDrive verwijderen uit Windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓