Resterende tijd van batterij weergeven in Windows 11

Stefan
Resterende tijd van batterij weergeven in Windows 11

Als u in Windows 11 bekijkt wat het vermogen is van de resterende batterij zonder dat de PC op de lader is aangesloten, dan ziet u het resterende batterij percentage.

U kunt in Windows 11 ook instellen dat het resterende percentage inclusief de resterende tijd wordt weergegeven. Zo kunt u simpel en snel zien, door uw muis over het batterij pictogram te bewegen in het systeem vak hoeveel tijd er nog resterend is voor de huidige lading van de batterij.

Om de resterende tijd weer te geven van de huidige accu lading dient u een aanpassing te doen in het Windows-register. Dit is hoe het werkt.

Resterende tijd van batterij weergeven in Windows 11

Om te beginnen opent u het Windows-register. In het Windows-register opent u vervolgens de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power

U maakt hier een drietal DWORD waardes aan op de volgende manier. Klik met de rechtermuisknop op het vrij vak aan de rechterzijde. In het menu klik op Nieuw en daarna op “DWORD (32-bit) waarde”.

Nieuwe DWORD 32-bit waarde aanmaken in het Windows-register

U maakt de volgende drie waardes aan “EnergyEstimationEnabled”, “EnergyEstimationDisabled”, en “UserBatteryDischargeEstimator”. Mocht een waarde al bestaan, sla deze dan over.

Daarna opent u alleen de “EnergyEstimationEnabled” waarde door er dubbel op te klikken. De waardegegevens wijzigt u naar “1” in plaats van “0” zonder quotes. De rest van de waardes laat u voor wat ze zijn, “0”.

Hieronder ziet u het resultaat:

Resterende batterij tijd weergeven

Herstart nu uw computer. Na de herstart als u met de muis over het batterij pictogram in het systeem vak gaat, dan ziet u het resterende percentage en daarna de resterende tijd.

Resterend batterij percentage

Houdt er rekening mee dat u de resterende tijd alleen ziet als er nog weinig accu lading inzit en dat de laptop niet op de lader is aangesloten.

Lees ook
Windows 11 wachtwoord wijzigen via Opdrachtprompt of PowerShell

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Laptop laad niet meer op.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *