Lokale bestanden delen via OneDrive in Windows 11

Stefan
Lokale bestanden delen via OneDrive in Windows 11

Microsoft test steeds nieuwe functionaliteit in Windows 11 die nog niet beschikbaar is voor het grote publiek. Een nieuwe functie die Microsoft test op dit moment is het delen van lokale bestanden via OneDrive met andere mensen.

Door een bestand of map te delen via OneDrive wordt het bestand geüpload naar OneDrive. Er wordt vervolgens een link gegeneerd waarmee mensen het bestand kunnen bewerken, inzien of downloaden.

Deze link kan worden gedeeld met andere mensen via een groep, e-mailadres of naam met bericht. Nog voor het delen kan er worden gekozen om de link te delen zodat de ontvanger het alleen kan bewerken of inzien. Ook kan er een bepaalde tijdsperiode aan worden toegewezen en kan de link worden voorzien van een wachtwoord.

Om dus snel bestanden te delen kunt u na het inschakelen van deze functie gebruikmaken van OneDrive. Deze functie is op dit moment nog niet standaard beschikbaar, u dient deze nieuwe delen functie eerst in te schakelen.

Als u de Windows 11 22H2 update heeft geïnstalleerd kunt u de OneDrive link delen functie op de volgende manier inschakelen om het te kunnen gebruiken.

Lokale bestanden delen via OneDrive in Windows 11

Om te beginnen download u ViVeTools naar uw computer met Windows 11.

vivetools downloaden

Daarna opent u het ZIP-bestand en pakt u alle bestanden uit in een map naar keuze. Klik op Uitpakken.

vivetools uitpakken

Kopieer het pad naar het klembord. Dit pad naar de vivetool bestanden hebben we nodig.

vivetool pad kopieren

Open daarna een Opdrachtprompt als Administrator. In het Opdrachtprompt gaat u eerst met het “cd” commando naar de map waar ViVetool.exe staat.

In het Opdrachtprompt type:

vivetool.exe /disable /id:34618575

Herstart nu uw computer.

Na de herstart kunt u vervolgens een bestand of map via OneDrive delen. Dit doet u door met de rechtermuisknop te klikken op het bestand wat u wilt delen.

Bestand delen

In het menu klik vervolgens op “Delen”. In het delen venster klikt u onderaan bij “Delen met” op “OneDrive”.

Delen met OneDrive

Het bestand wordt vervolgens geüpload naar OneDrive.

Uw document uploaden naar OneDrive

U kunt de link die u gaat verzenden nog bewerken. Dit doet u door rechts naast het “aan” veld te klikken op het bewerken pictogram.

U kunt ervoor kiezen om de ontvanger wijzigingen te laten aanbrengen of het bestand alleen te laten lezen.

Koppeling bewerken

Om meer instellingen weer te geven voordat u de link verzendt klikt u op “instellingen voor koppeling”.

U kunt dan de link toewijzen alleen specifieke personen, de bewerkingsinstellingen nogmaals toepassen, een bepaalde tijdsperiode voordat de link verloopt in te stellen of een wachtwoord in te stellen. Klik op toepassen.

Instellingen voor koppeling

Als u ervoor heeft gekozen om de koppeling te kopiëren dan ziet u direct de OneDrive koppeling waarmee de ontvanger het bestand kan zien en/of bewerken. Heeft u ervoor gekozen om de koppeling te delen dan ontvangt de ontvanger de koppeling via bijvoorbeeld e-mail.

OneDrive deel koppeling

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *