Schermafbeelding maken van website met Microsoft Edge? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Wanneer u een schermafbeelding wilt maken van een website dan kan dat heel makkelijk met de Microsoft Edge browser. U heeft geen externe software of browser extensies nodig om een schermafbeelding te maken met Microsoft Edge. Microsoft Edge slaat de afbeelding op als JPEG-afbeelding op uw Windows- of Mac computer.

Om een schermafbeelding te maken via Microsoft Edge heeft u de laatste versie van Microsoft Edge nodig.

Zorg ervoor dat u de laatste updates van Windows heeft geïnstalleerd om de schermafbeelding functionaliteit in Microsoft te activeren.

Schermafbeelding maken met Microsoft Edge

Om te beginnen opent u de Microsoft Edge web browser. Klik in de rechterbovenhoek op de drie horizontale puntjes om het Edge menu te openen. In het Microsoft Edge menu klik op Webopname.

Webopname maken met Microsoft Edge

U kunt ook CTRL + SHIFT + S indrukken op uw toetsenbord om de schermafbeelding functionaliteit in Edge te openen.

Hierna verschijnen twee opties om een schermafbeelding te maken met Microsoft Edge. U kunt kiezen om een gedeelte van het scherm te selecteren of u kunt u een volledige schermafbeelding maken van de hele website.

Schermafbeelding maken met Microsoft Edge

Als u ervoor kiest om een vrije selectie te maken van een gedeelte van de website dan kunt u deze selectie alleen kopiëren. Deze selectie kunt u daarna plakken in een nieuw document in een afbeeldings- bewerkingsprogramma.

Als u een schermafbeelding maakt van een volledige pagina dan kunt u deze afbeelding bewerken (Mac) voordat u de afbeelding opslaat als JPG-formaat op uw computer.

Om de schermafbeelding in Microsoft Edge te bewerken klikt u op het pijltje naar beneden naast de tekenen knop. Er verschijnt een venster waar u de kleur kunt kiezen en waar u de dikte van de lijn kunt instellen.

Om een element zoals een lijn te wissen klikt u eerst op de Wissen knop en daarna op het element.

schermafbeelding bewerken in microsoft edge

Als u eventueel klaar bent met het bewerken van de schermafbeelding dan klikt u na het maken van de webopname op de Opslaan knop in de rechterbovenhoek.

De schermafbeelding die u zojuist heeft gemaakt en eventueel heeft aangepast wordt nu gedownload naar uw computer. U vindt de schermafbeelding in de standaard Downloads map van Microsoft Edge op uw computer.

Webopname opslaan op computer

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

  1. Ik krijg in Edge, overal waar ik op klik met de muis te zien dat het afbeeldingen zijn, ook in de chat gaat er een menu open, en met heel veel moeite kan ik een bericht erdoor versturen, waaraan ligt dit en kan dit uitgeschakeld worden, met vriendelijke groeten

    • Hallo Boy,

      het is me niet duidelijk wat het probleem is. Als u nog aanvullende informatie heeft neem dan contact op via het contactformulier op deze website. Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓