Tijdzone automatisch instellen is niet beschikbaar

Stefan
Tijdzone automatisch instellen is niet beschikbaar

In enkele gevallen is het soms niet mogelijk om instellingen te wijzigen omdat deze instellingen grijs zijn gemarkeerd. Een van deze instellingen is bijvoorbeeld het automatisch instellen van de tijdzone in Windows 11.

Als bepaalde instellingen zoals de tijdzone grijs zijn gemarkeerd, dan betekent dit dat deze instelling afhankelijk is van andere functies die ook niet zijn ingeschakeld of niet beschikbaar zijn. Het is dan niet mogelijk om de tijdzone automatisch te laten bepalen door Windows 11.

Tijdzone automatisch instellen is niet beschikbaar

In dit geval is het automatisch instellen van de tijdzone in Windows 11 afhankelijk van de locatieservices. Windows moet kunnen bepalen wat uw huidige locatie is om de tijdzone in te kunnen stellen. Door de locatieservices in te schakelen kunt u de tijdzone automatisch laten bepalen door Windows 11. Dit is hoe het werkt.

Tijdzone automatisch instellen is niet beschikbaar

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u op “privacy en beveiliging” en vervolgens op “locatie” in de app-machtingingen.

Locatieservices instellingen in Windows 11

Schakel nu de functie “Locatieservices” en “Apps toegang verlenen tot uw locatie” in om de tijdzone automatisch te laten bepalen door Windows 11.

Locatieservices en apps toegang verlenen tot uw locatie inschakelen in Windows 11

Ga nu terug naar “tijd en taal” in de instellingen. Klik vervolgens op “datum en tijd”.

Datum en tijd instellingen in Windows 11

U kunt nu de tijdzone automatisch instellen door de functie in te schakelen.

Tijdzone automatisch instellen in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *