Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Taakbalk weergeven op alle beeldschermen in Windows 11

Als u Windows 11 gebruikt en een tweede monitor toevoegt om het beeldscherm uit te breiden, zou de taakbalk ook op de tweede monitor moeten worden weergegeven.

Wanneer u in Windows 11 een tweede beeldscherm toevoegt, wordt de taakbalk standaard alleen weergegeven op het primaire of standaardbeeldscherm. Als u de taakbalk op beide beeldschermen wilt zien, dient u instellingen aan te passen in Windows 11. Dit is hoe het werkt.

Taakbalk weergeven op alle monitors

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik op Persoonlijke instellingen. Klik daarna op Taakbalk.

Taakblak instellingen in Windows 11

Klik op Gedrag van de taakbalk.

Gedrag van de taakbalk

Schakel de volgende optie in als u de taakbalk wenst weer te geven op alle beeldschermen die aangesloten zijn op deze computer “Mijn taakbalk weergeven op alle beeldschermen”.

Mijn taakbalk weergeven op alle beeldschermen

Deze optie werkt pas op het moment dat beide of meerdere monitoren zijn aangesloten.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
15 REACTIES
  • Hallo, dan is de tweede monitor niet gedetecteerd. Hier vindt u meer informatie:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/meerdere-monitoren-gebruiken-in-windows-329c6962-5a4d-b481-7baa-bec9671f728a
   Succes!

 1. Hoi Stefan, ik werk ook met Windows 11. Dit zal echter weer behoorlijk aangepast zijn want de bovenstaande optie om de taakbalk op alle schermen weer te geven, lijkt niet meer te bestaan. Klopt dat? Of staat het ergens anders?

  Groeten,

  Peter

  • Hallo, deze optie bestaat nog steeds, en ik heb Windows 11 bijgewerkt met de laatste versie. Controleer op Windows updates en werk Windows 11 bij, mogelijk mist u een update.
   Groet, Stefan

 2. Hallo, mooie informatieve site waar ik random op terecht kwam. Met name in mijn zoektocht naar hoe de taakbalk in te stellen. Nu wilde ik mijn taakbalk weergeven op alle schermen selecteren, maar dat is niet mogelijk. Hier boven las ik dat deze optie pas werkt als beide of meerdere monitoren zijn aangesloten. Begrijp ik goed dat je dan minimaal twee monitoren moet hebben aangesloten?
  Alvast dank voor uw reactie.
  vrgr.

  • Hallo Aedriaen, bedankt voor uw bericht. Dat klopt, minimaal twee beeldschermen, beide moeten door Windows worden gedetecteerd. Na het aansluiten zal de optie “Mijn taakbalk weergeven op alle beeldschermen” zichtbaar worden. Groet, Stefan

 3. Hallo,
  Net W11 geinstalleerd en ik merk dat op mijn tweede scherm de taakbalk niet meer automatisch omhoog komt (wel op het eerste scherm), maar dat een extra muisklik nodig is om de taakbalk hier zichtbaar te maken. Die taakbalk op het tweede scherm blijft dan wel weer staan tot ik weer klik.
  Normaal (W10 en ook nu nog op het eerste scherm) gedrag is dat na een seconde de taakbalk automatisch verdwijnt. Is dit normaal W11 gedrag of mis ik ergens een instelling?

  Groeten uit Den Bosch

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!