Tekstcursor wijzigen in Windows 11

Stefan
Tekstcursor wijzigen in Windows 11

In Windows 11 zijn verschillende toegankelijkheidsfuncties beschikbaar. Deze functies maken het werken met Windows 11 makkelijker wanneer u bijvoorbeeld moeite of beperking heeft.

Wanneer het voor u niet altijd zichtbaar is waar de cursor zich bevindt in een deel van de tekst, dan kunt u de tekstcursor aanpassen. De tekstcursor of de tekstcursorindicator is het streepje dat aangeeft waar de cursor zich bevindt in tekst. Deze indicator is standaard zwart als enkele lijntje en knippert in de tekst.

Sommige mensen vinden de tekstcursor moeilijk terug in tekst, daarom kunt u deze indicator aanpassen. U kunt de kleur, grootte en dikte aanpassen. Dit is hoe het werkt.

Tekstcursor wijzigen in Windows 11

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u vervolgens op “Toegankelijkheid”. In de toegankelijkheidsfuncties klikt u op “Tekstcursor”.

Tekstcursor instellingen in Windows 11

Om de tekstcursorindicator te wijzigen schakelt u de optie “Tekstcursorindicator” in. U kunt vervolgens een grootte voor de indicator selecteren door de “Grootte” balk naar groter of kleiner te verplaatsen.

Standaard is de tekstcursorindicator zwart. Als u de tekstcursor gaat wijzigen kunt u kiezen uit een set kleuren door de “Aanbevolen kleuren” te kiezen. Kiest u liever zelf een kleur, dan klikt u op “Een andere kleur kiezen”.

Tekstcursorindicator inschakelen in Windows 11

Als laatste kunt u nog de dikte van de tekstcursor wijzigen. De dikte is het streepje dat knippert tussen de tekst.

De dikte kunt u wijzigen door de functie “Dikte van tekstcursor” te wijzigen. Dit doet u door de balk van groter naar kleiner te bewegen of andersom. U ziet in de “Voorbeeld van tekstcursordikte” direct een voorbeeld van hoe het eruit komt te zien.

Dikte van tekstcursor wijzigen in Windows 11

Lees ook: Cursor van de muis kwijt? 2 tips om snel terug te vinden!

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *