Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Updates onderbreken verlengen via Register in Windows 11

In Windows 11 kunt u updates onderbreken. Dit houdt in dat Windows 11 stopt met het downloaden en installeren van updates in de ingestelde periode.

Deze periode is standaard maximaal 5 weken ofwel 35 dagen. De updates zijn in deze periode gepauzeerd. Deze periode kunt u verlengen via het Windows-register. In deze gids leg ik u uit hoe u de tijd dat updates zijn onderbroken kunt verlengen met enkele weken. Zo kunt u een nog langere tijd selecteren om geen updates te ontvangen. U kunt vervolgens deze periode altijd onderbreken om toch weer updates te ontvangen.

Updates onderbreken verlengen via Register in Windows 11

Hierbij een aantal redenen om updates te onderbreken. Het niet aanbevolen als u geen specifiek reden heeft.

  • In sommige kritieke systemen, zoals medische apparatuur of industriële controle-systemen, kan het wenselijk zijn om updates uit te stellen om de stabiliteit en voorspelbaarheid van het systeem te waarborgen. In deze gevallen kan een onverwachte update meer kwaad dan goed doen.
  • Soms kunnen updates compatibiliteitsproblemen veroorzaken met specifieke software of hardware. In dergelijke gevallen kan het uitstellen van updates nuttig zijn totdat deze compatibiliteitsproblemen zijn opgelost.
  • In sommige organisaties worden updates eerst grondig getest voordat ze op alle systemen worden uitgerold. Dit kan helpen voorkomen dat problemen door een update worden geïntroduceerd in een grootschalige IT-omgeving.
  • In omgevingen met beperkte bandbreedte of waar datakosten een overweging zijn, kan het nuttig zijn om updates uit te stellen tot een moment waarop deze beperkingen niet van toepassing zijn.

Updates onderbreken verlengen via Register in Windows 11

Om te beginnen opent u het Windows-register . Dit kunt u doen door op de Windows + R toets te drukken op uw toetsenbord. In het uitvoeren venster typt u vervolgens: regedit.exe.

Open vervolgens de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings

Klik met de rechtermuisknop op vrije ruimte aan de rechterzijde. Maak nu een nieuwe DWORD 32-bit waarde aan. Geef deze waarde de naam:

FlightSettingsMaxPauseDays

Dubbelklik op “FlightSettingsMaxPauseDays” en wijzig de waardegegevens naar het aantal dagen dat u wilt kunnen uitstellen. Ik raad aan om het maximale ‘105’ in te stellen. Hiermee kunt u tot 37 weken uitstellen.

FlightSettingsMaxPauseDays

Sluit nu het Windows-register. Open vervolgens de instellingen en de Windows update instellingen. U kunt nu de gewenste weken kiezen om updates in Windows 11 te onderbreken.

updates onbreken in windows - hoe te verlengen?

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Windows updates volledig blokkeren in Windows 11.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!