Verborgen wifi netwerk toevoegen in Windows 11 of 10

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

U kunt een verborgen wifi netwerk toevoegen en ermee verbinden in Windows. Een verborgen wifi netwerk is een router dat het uitzenden SSID uitschakelt.

Het uitschakelen van de SSID signaal zorgt ervoor dat de router de naam van het draadloze netwerk niet uitzendt, waardoor het onzichtbaar wordt voor gebruikers. Hierdoor wordt de naam echter alleen verborgen in apparatenlijsten van nabijgelegen netwerken. U kunt er nog steeds mee verbinden, maar u moet u de exacte SSID naam weten.

U heeft om te verbinden met een verborgen wifi netwerk het volgende nodig. U moet weten wat de exacte naam is van het SSID. Ook heeft u een wifi wachtwoord nodig en het beveiligingstype dat wordt gebruikt. In de meeste gevallen is dit WEP, WPA of WPA2 versleuteling.

Als een wifi netwerk verborgen is, dan ziet u het SSID niet. Als u van mening bent dat u moet verbinden met dit verborgen wifi netwerk, dan dient u de router instellingen te openen en in deze router instellingen de exacte naam van het SSID op te zoeken. Heeft u geen toegang tot de router dan vraag dan de beheerder om het verborgen SSID of toegang tot de instellingen.

Verborgen wifi netwerk toevoegen in Windows 11 of 10

Om te verbinden met een verborgen wifi netwerk, opent u de instellingen. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”.

In de instellingen klikt u aan de linkerzijde op “Netwerk en internet”. Klik vervolgens op “Wi-Fi”.

Wifi instellingen openen

Klik in de wifi instellingen op “Bekende netwerken beheren”.

Bekende netwerken beheren

Klik op de “toevoegen” knop naast “Een nieuw netwerk toevoegen”.

Een nieuw netwerk toevoegen

Om verbinding te maken met het verborgen wifi netwerk, heeft u de netwerknaam nodig. Het beveiligingstype en de beveiligingssleutel (het wifi wachtwoord). Geef al deze informatie in en selecteer de opties “Automatisch verbinding maken” en “Verbinding maken, zelfs wanneer dit netwerk niet uitzendt.

Op deze manier verbind Windows altijd direct met dit verborgen wifi netwerk. Klik op “Opslaan”.

Verbinding maken met een verborgen wifi netwerk

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Back-up maken van wifi netwerken en instellingen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!