WIFI wachtwoord achterhalen in Windows? Dit is hoe!

Stefan
wifi wachtwoord achterhalen in windows

Het Wi-Fi wachtwoord is het de code die u gebruikt om uw apparaten zoals een computer, telefoon of tablet te verbinden met uw router. De router verbind uw computer dan weer via het internet.

Als u uw Wi-Fi wachtwoord bent vergeten dan kunt u het wachtwoord simpel opzoeken op verschillende manieren. Om te beginnen raadt ik aan om te kijken of het Wi-Fi wachtwoord zich bevind op een sticker achterop de router. Enkele internet service providers leveren in Nederland hun routers af met een specifieke voor uw apparaat gemaakt Wi-Fi wachtwoord.

Mocht u in het verleden het Wi-Fi wachtwoord hebben veranderd naar een persoonlijk wachtwoord dan kunt u dit wachtwoord alsnog achterhalen met de stappen in deze tip. U dient hiervoor wel verbonden te zijn met het desbetreffend Wi-Fi netwerk.

WIFI wachtwoord achterhalen

Wifi wachtwoord opzoeken via de Windows instellingen

Om te beginnen met het opzoeken van het Wifi wachtwoord typt u in de zoekbalk of via het vergrootglas op: Wifi. Klik daarna op het instellingen voor Wi-Fi resultaat.

Instellingen voor Wifi

Daarna klikt u op Adapteropties wijzigen.

Adapteropties wijzigen

Dubbelklik daarna op de Wi-Fi verbinding. Klik daarna op Eigenschappen van draadloos netwerk. Klik op tabblad Beveiliging en schakel de optie: Tekens weergeven in. Het Wifi wachtwoord wordt hierna zichtbaar in het Netwerkbeveiligingssleutel tekstveld.

Wifi wachtwoord opzoeken in Windows

Wifi wachtwoord opzoeken via het Opdrachtprompt

U kunt het Wifi wachtwoord ook achterhalen via het Opdrachtprompt. In het Windows zoekvlak of via het vergrootglas zoek op: cmd.exe. Klik op het Opdrachtprompt resultaat.

Opdrachtprompt openen

Om het wifi wachtwoord via het Opdrachtprompt te achterhalen typt u het volgende commando:

netsh wlan show profile "UW_WIFI-NAAM" key=clear

In het commando hierboven vervangt u UW_WIFI-NAAM voor de naam van uw Wifi netwerk zoals het wordt weergegeven als u ermee verbindt. Controleer ook de quotes.

wifi wachtwoord opzoeken via opdrachtprompt

Als u het commando correct heeft ingegeven dan ziet u in de uitkomst bij “Key content” het wifi wachtwoord in Windows.

wifi wachtwoord achterhalen in windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *