WIFI wachtwoord achterhalen in Windows? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Het Wi-Fi wachtwoord is het de code die u gebruikt om uw apparaten zoals een computer, telefoon of tablet te verbinden met uw router. De router verbind uw computer dan weer via het internet.

Als u uw Wi-Fi wachtwoord bent vergeten dan kunt u het wachtwoord simpel opzoeken op verschillende manieren. Om te beginnen raadt ik aan om te kijken of het Wi-Fi wachtwoord zich bevind op een sticker achterop de router. Enkele internet service providers leveren in Nederland hun routers af met een specifieke voor uw apparaat gemaakt Wi-Fi wachtwoord.

Mocht u in het verleden het Wi-Fi wachtwoord hebben veranderd naar een persoonlijk wachtwoord dan kunt u dit wachtwoord alsnog achterhalen met de stappen in deze tip. U dient hiervoor wel verbonden te zijn met het desbetreffend Wi-Fi netwerk.

WIFI wachtwoord achterhalen

Wifi wachtwoord opzoeken via de Windows instellingen

Om te beginnen met het opzoeken van het Wifi wachtwoord typt u in de zoekbalk of via het vergrootglas op: Wifi. Klik daarna op het instellingen voor Wi-Fi resultaat.

Instellingen voor Wifi

Daarna klikt u op Adapteropties wijzigen.

Adapteropties wijzigen

Dubbelklik daarna op de Wi-Fi verbinding. Klik daarna op Eigenschappen van draadloos netwerk. Klik op tabblad Beveiliging en schakel de optie: Tekens weergeven in. Het Wifi wachtwoord wordt hierna zichtbaar in het Netwerkbeveiligingssleutel tekstveld.

Wifi wachtwoord opzoeken in Windows

Wifi wachtwoord opzoeken via het Opdrachtprompt

U kunt het Wifi wachtwoord ook achterhalen via het Opdrachtprompt. In het Windows zoekvlak of via het vergrootglas zoek op: cmd.exe. Klik op het Opdrachtprompt resultaat.

Opdrachtprompt openen

Om het wifi wachtwoord via het Opdrachtprompt te achterhalen typt u het volgende commando:

netsh wlan show profile "UW_WIFI-NAAM" key=clear

In het commando hierboven vervangt u UW_WIFI-NAAM voor de naam van uw Wifi netwerk zoals het wordt weergegeven als u ermee verbindt. Controleer ook de quotes.

wifi wachtwoord opzoeken via opdrachtprompt

Als u het commando correct heeft ingegeven dan ziet u in de uitkomst bij “Key content” het wifi wachtwoord in Windows.

wifi wachtwoord achterhalen in windows

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓