Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Vergrendelscherm uitschakelen in Windows 11? Dit is hoe!

Windows 11 bevat standaard een “vergrendelscherm” dat u krijgt te zien wanneer u zich op uw computer probeert aan te melden. Wanneer u probeert in te loggen op uw computer, moet u een gebruikersaccount selecteren en vervolgens het wachtwoord ingeven om toegang te krijgen tot Windows 11.

Als u het vergrendelscherm of het aanmeldscherm in Windows 11 wenst te blokkeren? Omdat u bijvoorbeeld de enige computergebruiker bent of omdat u het ronduit vervelend vind, dan leest u in dit artikel hoe u het vergrendelscherm kunt uitzetten.

Vergrendelscherm uitschakelen in Windows 11

Als u het vergrendelscherm gaat uitzetten dan forceert u een beleid in Windows. Dit beleid kunt u instellen via het Windows-register. Ik kies bewust voor het Windows-register omdat het werkt voor alle Windows 11 versies.

U kunt namelijk ook een beleid forceren via de groepsbeleid-bewerker, maar deze bewerker is niet standaard beschikbaar in de meest gangbare Windows-versie, namelijk Windows 11 home.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

regedit.exe

regedit openen

In de register-editor gaat u bovenin naar de volgende sleutel:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

Klik daarna met de rechtermuisknop op de “Windows” sleutel en klik op Nieuw en daarna op Sleutel.

nieuwe windows sleutel aanmaken in het register

Geef deze nieuwe sleutel de volgende naam: Personalization. Klik daarna met de rechtermuisknop op de “Personalization” sleutel en klik op Nieuw en daarna op DWORD (32-bits) waarde.

nieuwe dword waarde

Geef deze nieuwe DWORD (32-bits) waarde de volgende naam: NoLockScreen. Dubbelklik op NoLockScreen en wijzig de waarde naar “1”.

NoLockScreen

Hieronder ziet u het resultaat. Herstart de computer.

Vergrendelscherm uitschakelen in Windows 11

Om het vergrendelscherm weer terug in te schakelen gaat u via de Windows-regedit editor terug naar:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization

Dubbelklik op “NoLockScreen” en wijzig de waarde naar “0”.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
9 REACTIES
 1. Beste Stefan, dat alles werkt niet gek genoeg. Ik heb een nieuwe Windows 10 opstartschijf gemaakt en kan nu gewoon alle bestanden van de Windows 11 versie die niet meer start benaderen. Ik weet alleen niet hoe ik een systeemherstel kan doen vanaf de Win 10 op de SSD met Win 11 zodat ik weer Win 11 kan starten. Als ik nu opstart krijg ik de vraag of ik door wil naar Windows 10 of Windows 11. Maar bij 11 hou ik de melding over de pincode die vastloopt.
  Bedankt voor je geduld, met vriendelijke groet Siebren

   • Beste Stefan,
    Het probleem is naar mijn idee spontaan ontstaan. Ik heb geen dualboot of andere rare instellingen gedaan. Ik kan de SSD met windows 11 gewoon benaderen dus er is niets weg, Ik ga mooi verder met de nieuwe Windows 10 die ik nu opnieuw geinstalleerd heb en vergeet de Windows 11 maar even een tijdje. Als als ik alle programma’s gekopieerd heb veeg ik de SSD met windows 11 schoon.
    Bedankt voor al je moeite, Groet Siebren

 2. Beste Stefan, bedankt voor je antwoord. Ik heb rstrui.exe geprobeerd maar dan krijg ik de melding dat windows wil weten om welke versie van windows het gaat: start de computer opnieuw op en selecteer een besturingssyteem. En zover kom ik niet.
  Met vriendelijke groet Siebren

 3. Beste Stefan,
  Mijn Windows 11 PC geeft bij aanmelden de boodschap “Er is iets gebeurd en uw pincode is niet beschikbaar. Klik om uw pincode opnieuw in te stellen. Maar die button reageert niet. Ik kan wel in het register komen met een bootable usb en zie ook dat de SSD alle programmatuur nog bevat. De bootsector is niet kapot maar het lijkt puur in het aanmelden te zitten. Op een andere PC en de laptop is mijn Microsoft account gewoon benaderbaar.
  Heb je enig idee ?
  Met vriendelijke groet Siebren

  • Hallo, als u het register nog kunt raadplegen dan opent u waarschijnlijk regedit.exe via een opdrachtprompt? Type eens “rstrui.exe” en herstel de computer naar een herstelpunt.
   Hoor graag of het is gelukt.
   Groet, Stefan

 4. Na update naar Windows 11 vergrendelt mijn scherm na 30 seconden automatisch.
  Als ik bv Netflix aan laat staan vergrendelt mijn scherm niet.

  Wat te doen?

  • Hallo, u kunt de aanpassing in dit artikel toepassen. Daarnaast kunt u de volgende twee opties controleren, scherm timeout en schermbeveiliging.

   Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op persoonlijke instellingen en klik daarna op vergrendelingsscherm.

   Klik op Scherm timeout en klik daarna op scherm en slaapstanden. Controleer de instellingen, als u niet wilt dat dat het scherm uitgaan zet dan alles op Nooit.

   Controleer ook het volgende.

   Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op persoonlijke instellingen en klik daarna op vergrendelingsscherm.

   Klik op schermbeveiliging. Zorg ervoor dat “aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten” uit staat.

   Mocht het niet helpen, controleer dan of u software van derden heeft geïnstalleerd die er mogelijk voor zorgt dat het vergrendelscherm wordt weergegeven.

   Succes! Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!