Vergrendelscherm uitschakelen in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 11 bevat standaard een “vergrendelscherm” dat u krijgt te zien wanneer u zich op uw computer probeert aan te melden. Wanneer u probeert in te loggen op uw computer, moet u een gebruikersaccount selecteren en vervolgens het wachtwoord ingeven om toegang te krijgen tot Windows 11.

Als u het vergrendelscherm of het aanmeldscherm in Windows 11 wenst te blokkeren? Omdat u bijvoorbeeld de enige computergebruiker bent of omdat u het ronduit vervelend vind, dan leest u in dit artikel hoe u het vergrendelscherm kunt uitzetten.

Vergrendelscherm uitschakelen in Windows 11

Als u het vergrendelscherm gaat uitzetten dan forceert u een beleid in Windows. Dit beleid kunt u instellen via het Windows-register. Ik kies bewust voor het Windows-register omdat het werkt voor alle Windows 11 versies.

U kunt namelijk ook een beleid forceren via de groepsbeleid-bewerker, maar deze bewerker is niet standaard beschikbaar in de meest gangbare Windows-versie, namelijk Windows 11 home.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

regedit.exe

regedit openen

In de register-editor gaat u bovenin naar de volgende sleutel:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

Klik daarna met de rechtermuisknop op de “Windows” sleutel en klik op Nieuw en daarna op Sleutel.

nieuwe windows sleutel aanmaken in het register

Geef deze nieuwe sleutel de volgende naam: Personalization. Klik daarna met de rechtermuisknop op de “Personalization” sleutel en klik op Nieuw en daarna op DWORD (32-bits) waarde.

nieuwe dword waarde

Geef deze nieuwe DWORD (32-bits) waarde de volgende naam: NoLockScreen. Dubbelklik op NoLockScreen en wijzig de waarde naar “1”.

NoLockScreen

Hieronder ziet u het resultaat. Herstart de computer.

Vergrendelscherm uitschakelen in Windows 11

Om het vergrendelscherm weer terug in te schakelen gaat u via de Windows-regedit editor terug naar:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization

Dubbelklik op “NoLockScreen” en wijzig de waarde naar “0”.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓