4 tips om Windows 11 op te starten naar de Geavanceerde opstartopties

Stefan
4 tips om Windows 11 op te starten naar de Geavanceerde opstartopties

Als u in Windows 11 problemen ondervind, of Windows 11 wil niet meer opstarten, dan kunt u gebruik maken van de “Geavanceerde opstartopties”.

De Geavanceerde opstartopties bieden een aantal hulpmiddelen om problemen met Windows 11 op te lossen. Zo zijn er verschillende hulpprogramma’s, zoals Opstartherstel, die u kunnen helpen Windows te herstellen van een ernstige fout.

Ook kunt u de opstartinstellingen gebruiken om verschillende functies uit te schakelen tijdens het opstarten en veilige modus in te schakelen. Via de Geavanceerde opstartopties kunt u ook het Opdrachtprompt starten om zelf commando’s uit te voeren bij het oplossen van problemen.

Mocht het (opstart) probleem zijn ontstaan door Windows updates, dan kunt u via de Geavanceerde opstartopties ook de Windows update(s) verwijderen.

Als niets meer helpt of u heeft geen tijd of zin om het handmatig op te lossen, dan kunt u via de Geavanceerde opstartopties Systeemherstel uitvoeren of Windows 11 herstellen met een installatiekopie vanaf een externe locatie zoals CD/DVD, USB of netwerklocatie.

Deze set hulpprogramma’s staat op de vaste schijf van uw computer en op de Windows-installatieschijf.

Alleen hoe start u de PC nu op naar de Geavanceerde opstartopties? In dit artikel leest u 4 manieren om de PC naar deze hulpprogramma’s te starten.

Windows 11 opstarten naar Geavanceerde opstartopties

De eerste manier om op te starten naar de Geavanceerde opstartopties is via Windows 11 zelf. U moet hiervoor nog wel toegang hebben tot Windows 11.

Lees ook
Nieuw "Openen met" toevoegen in Windows 11 25151 insider preview

Windows 11 geavanceerde opstartopties starten via instellingen

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op Systeem en daarna onderaan op “Systeemherstel”. Klik nu op de “Nu opnieuw opstarten” knop naast de “Geavanceerde opstartopties”.

Windows 11 geavanceerde opstartopties

U krijgt de volgende melding te zien

“Als u niet-opgeslagen werk hebt, moet u het opslaan voordat u doorgaat. Nadat de computer opnieuw is opgestart, wordt er een scherm weergegeven waarin u de opstartinstellingen kunt wijzigen”.

Klik op de “Nu opnieuw starten” knop om door te starten naar de Geavanceerde opstartopties.

Computer opstarten naar geavanceerde opstartopties

U ziet nu de geavanceerde opstartopties waar u kunt kiezen uit “doorgaan naar Windows 11”, “Een apparaat gebruiken”, “problemen oplossen” of “De PC uitzetten”.

Geavanceerde opstartopties in Windows 11

Windows 11 geavanceerde opstartopties starten via F11 functietoets

De meeste computers hebben functietoetsen zoals de “F11” toets. In de meeste computers geeft de F11 toets toegang tot de geavanceerde opstartopties als u erop klikt voordat Windows 11 wordt gestart.

Windows 11 geavanceerde opstartopties starten via SHIFT-toets

Houdt de SHIFT knop in gedrukt en klik op de aan/uit knop in het Startmenu. In het menu klik op “Opnieuw opstarten” terwijl u nog steeds de SHIFT toets ingedrukt houdt. De PC start nu door naar de geavanceerde opstartopties.

Opstart naar geavanceerde opstartopties

Windows 11 geavanceerde opstartopties starten via Automatisch herstel

Als u niet in Windows 11 kunt komen en de geavanceerde opstartopties wilt starten dan start u de computer op. Als Windows 11 aan het laden is drukt u de computer uit via de fysieke aan/uit knop op uw computer. Dit doet u 3 keer.

Bij de 3de keer zal Windows automatisch herstel gaan uitvoeren.

Lees ook
De taakbalk widget Nieuws en interesses aanpassen in Windows 10

Automatisch herstel voorbereiden

Vanuit het automatisch herstel kunt u naar de geavanceerde opstartopties.

Geavanceerde opstartopties via automatisch herstel

Dit waren vier manieren om de PC op te starten naar de geavanceerde opstartopties om problemen op te lossen in Windows 11. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Windows start niet meer op? Dit is de oplossing!


Geholpen?


Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.

Meld u aan op ons nieuwe computer forum voor vragen en computerhulp.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *