Gemaximaliseerd venster slepen uitschakelen in Windows 11 of 10

Stefan
Gemaximaliseerd venster slepen uitschakelen in Windows 11 of 10

Wanneer u een venster groter maakt door het te maximaliseren op het scherm, dan kunt u het verplaatsen naar een ander beeldscherm door op de titelbalk te klikken.

In bepaalde gevallen wilt u voorkomen dat u het gemaximaliseerd venster kunt verplaatsen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u bepaalde venster op een beeldscherm in volledig scherm vast wilt zetten.

Door een aanpassing door te voeren in het Windows-register kunt u voorkomen dat een gemaximaliseerd venster kan worden verplaatst door het te slepen naar een ander beeldscherm.

Gemaximaliseerd venster slepen uitschakelen in Windows 11 of 10

Om te beginnen opent u het Windows-register. Open de volgende sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

Klik met de rechtermuisknop op “Desktop” en klik op “Nieuw” en vervolgens op “DWORD 32-bit waarde”. Geef deze waarde de naam “DragFromMaximize” en stel de waardegegevens in op “0”.

DragFromMaximize

In sommige gevallen bestaat de waarde “DragFromMaximize” al. Wijzig dan de waardegegevens naar “0” om het verplaatsen van een gemaximaliseerd venster uit te schakelen.

Door de waardegegevens terug te wijzigen naar “1” maakt u het weer mogelijk een gemaximaliseerd venster te verplaatsen. Na het herstarten van de computer maakt u de wijziging actief.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *