Welke versie van DirectX heb ik? Opzoek naar DirectX versie?

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

DirectX is een verzameling van API’s (Application Programming Interface) die het mogelijk maakt om computerspellen in Windows te programmeren en te communiceren met computer hardware zoals audio en videokaarten.

Computerspellen die DirectX ondersteunen, kunnen de multimedia- en grafische functies efficiënter gebruiken en de algemene prestaties verbeteren.

Als u wilt weten welke DirectX versie u heeft geïnstalleerd dan kunt u dat op de volgende manieren opzoeken in uw Windows computer.

Welke versie van DirectX heb ik geïnstalleerd?

Om de geïnstalleerde DirectX versie in Windows te identificeren klikt u met de rechtermuisknop op de Start knop.

start menu openen windows

Kies uitvoeren uit het menu. In het uitvoeren venster type: dxdiag. Druk op ENTER om het DirectX hulpprogramma te starten.

dxdiag uitvoeren

Als het diagnostisch hulpprogramma voor DirectX is gestart dan vind u onderaan de tekst met label: DirectX-versie. Achter dit label vind u de geïnstalleerde DirectX versie in Windows.

dxdiag directx versie opzoeken

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓